Şimdi biraz acı bir yorum yapmak istiyorum. Çünkü yazı gerçekten güzel olacak-mıştı, ancak yeterli özeni ya da dikkati göstermediğin için kanaatımca boynu bükük kalmış.
Öncelikle yazı kendi türünde olmasa da genel tarzıyla özgündü fakat fazla mesaj verme kaygısı barındırıyor ve son paragraflar tatmin etmekten uzak, zorlama bağlantılar olarak kalmış. Diğer bir nokta ise,
"Tüm paralar sanal olarak kartlarda yüklü oluyor ve her birey bu kartlardan kullanıyorlar."
"Galaksideki düşman gezegenlerden biri Dünya2’yi bazı gizli amaçları için kullanıyorlarmış."
"Gezegen koruyucuları sizin deyişinizle polislerin işi de kolaylaştı."
gibi yanlış cümlelerden çok fazla var ve bunların tamamen 'üşenciliğinin eseri' olarak görüyorum. Çünkü bir kez daha okuman hepsini ortadan kaldırman için yeterli olurdu.
Bunu dışında her ne kadar bir sonraki cümlede bu izlenimden kurtulmuş olsan da "Biraz da benim mesleğimden bahsedelim." sözü velinin okula verdiği raporda "Çocuğa çorba içirdik, yarına iyileşip gelir." gibi bir bilgi notu eklemiş olması kadar kulağa garip geliyor. Ve kesinlikle değiştirilmeli.
-Galaksideki düşman gezegenlerden biri Dünya2’yi bazı gizli amaçları için kullanıyorlarmış. Biz buraya taşındıktan sonra bizi uyardılar fakat biz dinlemeyince eski yuvamız olan güneş sistemini yok ettiler. Bunu bizim yaptığımızı tüm evrene inandırdılar. Ve herkes bizim düşmanımız oldu.
-Güneş sistemi yok olurken öyle bir aydınlık oluştu ki gözlerimiz kamaştığından kimin yaptığını anlayamadık. Onlar öyle diyince biz de sizin günahınızı aldık, kusura bakmayın.
E böyle bir senaryo yazacaksan nasıl bir 'gelişmişlikten' bahsediyoruz bu hikayede? Hele de bilimkurgu yazıyorsun, ne söylediğinin çok önemli olduğunu unutmamalısın. Son olarak şunu da bil ki sende potansiyel gördüğüm ve daha iyisini yapabileceğine inandığım için böyle vahşi eleştrilerde bulundum. Umarım ukalalık olarak algılamamışsındır ve yararına olacaktır.
Kalemine sağlık.