Kayıt Ol

50 Cent

Çevrimdışı Huor Eärfalas

  • ***
  • 620
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
50 Cent
« : 04 Ağustos 2008, 15:44:01 »
50 Cent (d. 6 Temmuz 1975, New York), ABD'li ünlü rap şarkıcısıdır. Asıl ismi Curtis James Jackson III'dır.

Hayatı
Curtis Jackson, New York'un Queens mahallesinde zor şartlar altında büyümüştür. Babasını tanımayan Curtis, 8 yaşına kadar annesinin yanında büyür. Annesi bir uyuşturucu satıcısıydı ve Curtis 8 yaşında iken öldürüldü. Annesinin bir arkadaşı onu uyuşturucu konusunda sorun çıkmış ve öldürmüş. Annesinin ölümünden sonra Curtis büyükannesinde kalmaya başlar. Annesinin sayesinde uyuşturucu satıcılarına bağlantısı olan Curtis 12 yaşında iken o da uyuşturucu satmaya başlar. Lise yıllarında birkaç defa kısa süre için hapise düşen Curtis ilk ağır cezasını 19 yaşında alır. 21 yaşında iken şu an 11 yaşında olan oğlu Marquise dünyaya gelir.

50 Cent, ilk önce rap camiasında tanınmış prodüktör ve Run-DMC grubunun üyesi olan Jam Master Jay ve daha sonra dünyaca ünlü olan rapstarı Eminem tarafından keşfedilir. Jam Master Jay'in yardımıyla ilk müzik kontratını Columbia Records ile imzalar.
İlk klip çekiminden önce 9 kurşun yiyerek hastanelik olan Jackson'un kontratı bu olaydan sonra Columbia Records tarafından iptal edilir ve "Power of the Dollar" adlı albümü piyasaya sunulmaz.

Azmini kaybetmeyen Curtis Jackson demo ve mixtape çıkarmaya devam eder. Tesadüfen cd'lerden birtanesi Eminem'in eline geçer. Jackson'un cd'sini beğenen Eminem, onunla bir anlaşma yapar. Bu kontrattan Jackson 1.000.000 $ alır ve "Get Rich or Die Tryin'" adlı ilk resmi albümünü müzik piyasasına sürer. "In da Club", "P.I.M.P." ve "If I Can't" gibi şarkılarıyla rap ve hip-hop dünyasında kendisine bir isim yapar. 2006 yılında 32 milyon dolar, 2007 yılında 34 milyon dolar kazanarak yılda en fazla para kazanan 2. rapçidir.Forbes dergisinin 2007 'de belirlediği "En Zengin Hip-Hop"çılar sıralamasında Jay-Z ve P.Diddy'den sonra üçüncü sıradadır.

Kız arkadaşlarıyla çok fazla gündeme gelmeyen Curtis'in basında en uzun süre yer alan ilişkisini aktris Vivica A. Fox'la yaşamıştır. Fakat 2007 yılının başlarında adı ünlü şarkıcı Ciara'yla anılmaya başlamıştır. Ve Ciara'nın "Can't Leave'Em Alone" isimli şarkısına çekilen klipte ikilinin samimi görüntüler vermesi ise bu iddaları kuvvetlendirmiştir. Her iki tarafta uzun süre bu ilişkiyi inkar etse de BET kanalının ünlü 106&Park programına konuk olan Ciara'nın eski erkek arkadaşı Bow Wow'a bu konu hakkında fikirleri sorulduğunda verdiği ters tepki bu ilişkiyi doğrular nitelikte olmuştur.

Diskografi
2003: Get Rich or Die Tryin'
2005: The Massacre
2007: Curtis
2008: Before I Self Destruct

Filmografi
50 Cent: The New Breed
''Pranksta Rap"
Get Rich or Die Tryin'
50 Cent: Bulletproof
Home of the Brave
The Ski Mask Way
Righteous Kill
50 Cent: Blood on the Sand
Live Bet
Spectacular Regret
Streets of Blood






Çevrimdışı SéDa ERéN

  • **
  • 83
  • Rom: 0
  • *WaiT Mé iN !NFéRNo~' Not Mé u'll waiT! ParasITé
    • Profili Görüntüle
Ynt: 50 Cent
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2010, 19:53:10 »
in da club foreveeeeeeeeerrrrrrrrrr

NoBody BUt ME caN NOT PlaY WIth My BRAIn ANYMORE!..