Kayıt Ol

Adaptation.

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Adaptation.
« : 25 Temmuz 2009, 18:55:07 »

Tür :   Dram / Komedi
Gösterim Tarihi : 21 Şubat 2003
Yönetmen : Spike Jonze
Senaryo : Charlie Kaufman , Donald Kaufman , Susan Orlean (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Lance Acord
Müzik : Carter Burwell
Yapım : 2002, ABD , 114 dk.

Oyuncular

Nicolas Cage (Charlie Kaufman/Donald Kaufman) , Meryl Streep (Susan Orlean) , Chris Cooper (John Laroche) , Tilda Swinton (Valerie) , Cara Seymour (Amelia) , Brian Cox (Robert McKee) , Judy Greer (Garson Alice) , Maggie Gyllenhaal (Caroline)

Jackass’e yaptığı katkılar ve unutulmaz video klipleri (Beastie Boys/Sabotage) yetmiyormuş gibi John Malkovich Olmak ile zekanın, tuhaf olan ile hayli ilgi çekici bir kesişmesini sunan yönetmen, ilk uzun metrajından pek de farklı olmayan bir filmle geri dönüyor. Üstelik senarist yine John Malkovich Olmak filminin mucize adamı Charlie Kaufman

Öykünün merkezinde yer alan karakter bizzat senaryoyu yazan Charlie Kaufman. Susan Orlean’ın The Orchid Thief kitabını senaryolaştırmaya çalışmaktadır. Başındaki orkide belası yetmiyormuş gibi, bir de konvensiyonel bir gerilim senaryosu yazmaya çalışan ikiz kardeşiyle uğraşmaktadır...

Filmin bu noktadan itibaren nerelere ilerlediğini öğrenmek için izlemeniz lazım, zaten söylesek de inanmazsınız !

Bir yaprağın damarları gibi çatallanıp budaklanan yapım, günümüz sinemasının en yaratıcı yönetmenlerinden biriyle, en çılgın senaristini biraraya getiriyor.

Charlie Kaufman bu filmin senaristidir.

Yorum: Çok acayip bişey. Yani izlemeniz lazım. Kurguyu öyle bir yapmış ki, ne gerçek ne hayal zor anlıyorsunuz. Filmin gerçek hikayesi mi bu bilmiyorum ama acayip bir tad var. İzlemeniz lazım. John Malkovich Olmak filminden daha garip.
try again fail again fail better