Kayıt Ol

Aenys Blackfyre

Çevrimdışı Maedhros

  • **
  • 200
  • Rom: 2
  • hmm akraba katli mi? bayılırım!
    • Profili Görüntüle
Aenys Blackfyre
« : 31 Aralık 2014, 20:26:23 »
Aenys Blackfyre, I. Daemon Blackfyre ve Tyroshlu Rohanne'nin beşinci oğludur.

Kral Maekar Targaryen Peake İsyanı'nda hayatını kaybetti. Tahta kör oğlu Aemon'un mu yoksa Aegon nam-ı diğer Yumurta'nın mı geçeceği konusu lordlar arasında tartışmaya yol açtı. Bir grup büyük olduğu için kör de olsa Aemon'un tahta geçmesi gerektiğini, bir grup da Aemon'un kör olmasından dolayı Yumurta'nın tahta geçmesi gerektiğini savunuyordu. Fakat bazıları da Yumurta'nın kral olmak için çok saf olduğu kanaatindeydi. Tartışma büyümeden Kral Eli Brynden Nehir Kralın Konseyi'ni topladı. Tartışma ve söz dalaşı sırasında bir grup soylunun Daemon Blackfyre'ın hayatta olan en büyük oğlu Aenys'i desteklediği ortaya çıktı. Bu grup kör veya saf birinin kral olmasındansa İsyancı'nın oğlunun kral olmasını yeğliyordu.

Kral Eli her ne kadar önceden Blackfyre İsyanı'nda üvey kardeşi ve oğullarını katledip II. Daemon'u esir almış olsa da bu üçüncü grubun fikrine ılımlı bakıyormuş gibi göründü. Böylece Konsey Altın Mürettebat'a kuzgunlar yolladı ve Daemon'un oğullarından en büyüğü Aenys Kral'ın Şehri'ne çağırdı. Tahta çıkmaya dünden razı olan Aenys, üvey amcası Aegor Nehir'in tüm uyarılarına rağmen bir gemiyle Kral'ın Şehri'ne geldi.

Aenys şehre ayak bastığı anda Kral Eli Brynden Nehir'in adamları tarafından yakalandı, sürüklenerek kalabalık bir meydana götürüldü ve idam edildi. Kimse daha ne olduğunu anlamadan Brynden, üvey yeğeni Aenys'in kesilmiş başını Konsey'de onu destekleyen lordların önüne koymuştu. Zira Brynden en nefret ettiği iki "piç" üvey kardeşinin soyunun tahta geçmesine asla izin vermezdi. Bu olaydan hemen sonra Aemon, kardeşi Aegon'un önünü açmak için tahttan feragat ettiğini ve Gece Nöbeti'ne katılacağını bildirdi. Böylece başka seçenek ve muhalif kalmadığı için Aegon Targaryen isminin beşincisi olarak tahta çıktı.

Aegon tahta çıktından sonra ilk iş olarak üvey ağabeyinin oğlunu hile ile öldürdüğü ve "akraba katli" ile Eski ve Yeni Tanrılar'ın yasalarını çiğnediği için Brynden Nehir'i tutuklattı. Brynden kralın ağabeyi Aemon ve Kuzgun Dişleri isimli kendi adamlarından oluşan okçu birliğinin tümüyle birlikte Gece Nöbeti'ne katılması için Sur'a yollandı.

Kaynak: The World of Ice and Fire ve awoiaf.westeros.org
"O çılgınlık anında Iluvatar üzerine ant içtik kardeşim.
Eğer sözümüzden dönersek Sonsuz Karanlığı çağırmış olacağız.
Ve söyle bana, o zaman bizi kim kurtaracak?"