Kayıt Ol

Ajah

Çevrimdışı Daarlan Gardan

  • ***
  • 722
  • Rom: -1
  • to hell with gatech
    • Profili Görüntüle
Ajah
« : 06 Eylül 2012, 17:48:48 »
Aes Sedailer içindeki yedi topluluk. Renklerine göre ayrılır; Mavi, Kızıl, Beyaz, Yeşil, Kahverengi, Sarı ve Gri. Amyrlin Makamı dışında her Aes Sedai bir topluluğa bağlıdır. Her biri Tek Güç kullanımı ve Aes Sedailerin amaçları konusunda belli bir öğretiyi takip eder. Örneğin, Kızıl Ajah'a ait biri tüm enerjisini Güç kullanmaya kalkışan erkekleri bulup ehlileştirmeye adar. Diğer yandan Kahverengi Ajah'a ait biri dünyaevi işlerden vazgeçer ve kendini bilgi aramaya adar. Beyaz Ajah dünyadan kaçınır, dünyaevi bilginin değerini inkar eder ve kendini felsefi sorulara ve gerçeğe adar. Yeşil Ajah (Trolloc Savaşları sırasında Siyah Ajah denmekteydi) Tarmon Gai'don'a karşı kendilerini hazır tutar. Sarılar Şifa sanatına yoğunlaşır. Maviler kendilerinin ülkülere ve adalete adar. Griler aracıdırlar, ahenk ve fikir birliği arar. Karanlık Varlık'a hizmet eden bir Kara Ajah olduğu konusunda söylentiler vardır,  ama bu söylenti resmi olarak, hararetle inkar edilmektedir.
''Civilizations have the morality and ethics they can afford.''

 — Larry Niven & Jerry Pournelle, ''Lucifer's Hammer''

''These colonies in nature can reach at least two million individuals at a time, last for decades, and occupy a hundred cubic meters of space. It was a wonderful achievement to see a fragment of this world captured all around you, so that you almost had the experience of being inside the ant colony when you were in that room.''

 — Robert Trivers, ''Natural Selection and Social Theory'', p. 162

''... Bu amaç doğrultusunda nükleer santraller hedeflenecekse, yapılması gereken şeyler vardır. Çünkü nükleer elektriğe geçiş bir hobi değil, bir akademik egzersiz hiç değil, temel bilimlerden yaygın endüstriyel alt yapıya açılacak bir uygulamadır.''

Ömer Faruk Ağa Yarman 1993

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Ynt: Ajah
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2012, 16:34:37 »
1-Mavi Ajah: Mavi Ajah bünyesinde bulunan kız kardeşler genellikle keskin zekalıdır. Tarih boyunca Mavi Ajah üyeleri diğer Ajahlara oranla az sayıda olmuştur. Ayrıca liderlik, yönetim ve politik manevra konularında yetenekleri üst düzeydir. Uluslar arası ve ilişkilerde Mavi Ajah önem taşır. Genel olarak Aes Sedai yöneticileri Mavi Ajahtan çıkar.

2-Kahverengi Ajah: Kahverengi Ajah üyeleri kendilerini bilgi ve araştırmaya adar. Bilginin korunması, bulunması ve geliştirilmesi Kahverengi Ajah üyelerinin sorumluluğundadır. Sınırsız denilecek bilgiye sahiptirler. Birçok alanda önemli araştırmalara imza atarlar. Kayıp olan sırları bulurlar. Ayrıca Kahverengi Ajahların diğer hiçbir Ajahta olmayan kendi iç yönetim mekanizmaları vardır. Ancak sonuçta onlar da, diğer tüm Aes Sedailer gibi Beyaz Kule'ye bağlıdır.

3-Gri Ajah: Gri Ajah üyeleri genelde çözümleri arayan, arabulucu, dengeli ve adaletlidirler. Düzeni sağlama üzerinde uzmanlaşmışlardır. Bir çok sorunu büyümeden çözebilir hatta savaşları bile engelleyebilirler. Aes Sedailerin çıkarlarını koruyan ve kollayan Ajahtır.

4-Yeşil Ajah:
Yeşil Ajah, Savaş Ajahı olarak da adlandırılır. Kendilerini Tarmon Gai'don'a, bir başka deyişle Son Savaş'a hazırlarlar. Yeşil Ajah gücü, saldırı ve savunma konusunda en iyi kullanan Ajahtır. Diğer Ajahlar erkeklerle pek anlaşamaz, Yeşil ise tam tersine erkeklerle iyi geçinen bir Ajahtır. Hatta bazı Yeşil kız kardeşler Warderları (yanlarında olan koruyucuları, bunlar erkektir, fiziksel güç kullanırlar) ile evlenmiştir. Bir Aes Sedai çok nadir evlenir. Evlenenler de büyük ihtimalle Yeşil Ajahtır.

5-Kırmızı Ajah: Kendinden başka diğer Ajahlarla anlaşamayan tek Ajahtır. Genelde üyeleri sert ve duygusuz bir yapıdadır. Tek amaçları yönlendirebilen erkekleri bulup onların güçle bağlantısını koparmaktır. Genel tabirle ehlileştirmektir. Aslında bu gereklidir çünkü erkeklerin Saidin'i lekeleyen pislikten dolayı delirip birçok yıkım getirdiği görülmüştür. Ehlileştirilen erkekler hayattan kopar veya ölür. Ölmeyenlere ise hayat boş ve işkence gibi gelir. Gücü hisseder ama güce uzanamaz.

6-Beyaz Ajah: Beyaz Ajah üyeleri kendini felsefe ve mantığa adar. Sürekli düşünür bir halde olurlar. Her şeyi mantık çerçevesinde sorgularlar. Hayatı, gücü, kısacası her şeyi sorgulayan Ajahtır. Onlar için felsefe her şeyden önce gelir.

7-Sarı Ajah:
Dünya kırılmadan önce iyileştirme konusunda hem erkek hem de yönlendirebilen kadınlar söz sahibiydi. Öyle ki; birçok hastalığa veya birçok sağlık problemine karşı şifa verebiliyorlardı. Ancak kırılışla birlikte birçok bilgi yok oldu. Sağlık konusunda tüm Aes Sedailer yetenekli değildirler. Bunun için Sarı Ajahlar gücü sağlık konusunda en iyi şekilde kullanmayı öğrendiler. Şu an Sarı Ajah üyesi kız kardeşler (ölüm dışında) birçok yarayı veya hastalığı birkaç saniye içinde iyileştirebilir.

Yedi Ajah arasında birçok farklılık da olsa, hepsi bir bütündür ve Aes Sedailer'i oluştururlar.

Çevrimdışı estelturin

  • **
  • 143
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ajah
« Yanıtla #2 : 13 Kasım 2012, 17:22:21 »
Bilgilendirme  için teşekkürler :)
İnsan için önüne çıkan bütün yollar yürünebilir yollar ise, o insan artık kaybolmuştur.