Kayıt Ol

Alaca Dünya ve Yalnızlığım // Ali Ünal

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Alaca Dünya ve Yalnızlığım // Ali Ünal
« : 26 Haziran 2012, 21:19:53 »

Yitik Ülke Yayınları’nın yeni markası Potkal Kitap’ın bir numaralı yayını “Alaca Dünya ve Yalnızlığım” raflardaki yerini aldı!

Yazar Ali Ünal’ın ilk kitabı olan Alaca Dünya ve Yalnızlığım fantastik-biyografi türü ile dikkat çekiyor. Engelli bir çocuğun yaşamından kesitler sunan kitap, aynı zamanda tarihi ve kültürüyle son dönemlere damga vuran Antakya’dan farklı yaşamları da okuyucuya anlatıyor.

Bakın tanıtım yazısında neler diyor:

Çocukluğumun en özgün, en tatlı tebessümler yayıcı, en çapkın, en sevinçli ve en üzgün anları bir araya gelse ancak bu kadar uzun olurdu. Zor geçen ama hiç yaşayamadığım çocukluğum, bir gün kapısını çaldı yalnızlığımın. Uzun soluklu bir hezeyan fotoğrafı gibi asılı kaldı kalbimdeki koca duvarda. Bu duvarda Antakya’da yaşayan bir avuç insanın, Alaca Dünya ile kurduğu iletişimin en can alıcı anları da resmedildi.

Her fırça darbesi, bu resmin karakterlerini ortaya koyuyor. Yaşamın sert gerçekleri ile Alaca Dünya’nın hayalleri içiçe geçiyor. Mahiyar’a duyduğum çocuksu aşk, mektup arkadaşım Jeanne’in tahmin edemediğim fırtınalarla dolu iç yüzü, Hristo Amca’nın sevgi dolu sarraf yüreği, Şayeste Hanım’ın, kendisine bahşedilen gençlik hülyalarıyla dolu Rıfat Bey aşkı, her geçirdikleri günü keseden yiyen sıradan yaşlılar: Mualla Nine ve Nihat Dede, Menekşe ve yaralı geçmişi… Antakya’da çekilen, her karesinde şiş kebap mutluluğunu, humus lezzetini, biber salçası hüznünü ve semavi aşkın 3 ayrı lisanını göreceksiniz.

Kitabın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.