‘Aléste’yi ilk gördüğümde kuzeyin küçük insan köylerinden birinin kalabalık hanındaydım. Üzerinde siyah bir cübbe ve çamur içinde kalmış bir pelerin vardı. Saçları cübbesinin içinde uzanıyordu, yüzü oldukça solgundu. Uzun boyluydu, vücut kıvrımları üzerindeki bol cüppeye rağmen belirgindi. Hangi ırktan olduğunu bilmiyordum, daha önce hiç ona benzer birisiyle karşılaşmamıştım. Parlak gözlerindeki o amaçsız bakışları hala hatırlarım. Yolunu kaybetmiş bir yolcu gibiydi; amaçsız, yorgun, ne yapacağını bilmeyen.’‘Nuáli – Bilinmeyenler Tarihi / 624 *6’
‘Onun farklı olduğunu herkes gibi ben de anlamıştım. Diğerlerine benzemiyorsanız, bilmek istediğiniz şeyler vardır. Ne olduğunuz, nereden geldiğiniz, benzerinizin olup olmadığı gibi. Aléste’nin bakışlarındaki o umutsuzluğun aradığı cevapları bulamayan bir varlığa ait olduğunu biliyordum, bunu daha önce de görmüştüm. Ve şanslıydı ki, aradığı cevapların bazılarına sahip olan belki de tek kişiydim.’‘Nuáli – Bilinmeyenler Tarihi / 624 *7’
‘Aléste Odén’in ruh taşlarıyla bir ilgisi olduğunu tahmin etmiştim. Fakat dürüst olmak gerekirse bu kadar güçlü ve aktif bir ruh taşını daha önce hiç görmemiştim. İçerisinde birkaç farklı ruh var gibiydi, rengi sürekli değişiyordu ve parlaklığı sürekli azalıp artıyordu. Belki de bu ormanda ölen bazı canlıların ruhları burada toplanmıştı, kim bilir. İşte Aléste’de bu ruh taşının melezi olmalıydı. Hiç kimseye ve hiçbir ırka benzemeyen ve neyin birleşiminden olduğu bilinmeyen özgün bir melez.‘Nuáli – Bilinmeyenler Tarihi / 624 *13’
‘Onunla ayrıldığımızda bundan sonra ne yapacağıyla ilgili hiçbir fikri yoktu, bundan eminim. Aradığı cevapları bulmuştu fakat bu onun hayatına yön vermeye yetmezdi. Bundan sonra kendi cevaplarını bulması gerekiyordu. Onunla geçirdiğim kısa süre boyunca fark ettim ki kişiliği daha önce gördüğüm hiç kimseye benzemiyordu. Farklıydı, birkaç farklı canlıyı tek başına yaşıyor gibi. Kapasitesi ve geleceği tamamen sisler içindeydi Aléste’nin. Onu kendi cevaplarını bulması için yalnız bırakmak belki de uzun yaşamımda yaptığım en büyük hatalardan biriydi.‘Nuáli – Bilinmeyenler Tarihi / 625 *16’