Kayıt Ol

ALIEN ANT FARM

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
ALIEN ANT FARM
« : 31 Ocak 2008, 16:40:37 »
..:::ALIEN ANT FARM:::..



     Yeni dönem rock gruplarından Alien Ant Farm, ortak bir kariyere sahip olan dört arkadaş tarafından 1996’da kuruldu. Grubun kadrosu, gitarda Terry Corso, vokalde Dryden Mitchell, davullarda Mike Cosgrove, ve basta Tye Zamora’dan oluşuyor.

    "Alien Ant Farm" ismi, Corso’nun hayallerinden birinin sonucudur. Genç adam bir gün ofisinde otururken, "insanların yaratıklar tarafından yaratıldığı" hakkında düşüncelere kapılır. İnsanların karıncalara benzer bir şekilde ve karınca çiftliklerinde büyütüldüğünü hayal etmiştir. Düşüncelerini arkadaşlarına anlatır ve bu isim üzerinde karara varılır. Artık müzik dünyasında "Alien Ant Farm" (Yaratık Karınca Çiftliği) dönemi başlıyordu...

     Grup üyeleri oldukça erken bir yaşta müzikle tanıştı. Mitchell, çoğunlukla gitar çalan babasından etkilenmişti. Cerso Kiss Records dinleyerek büyümüştü ve bir bant atölyesinde gitar ile bateri çalmayı ve şarkı sözü yazmayı öğrendi. Cosgrove çocukluğundan beri bateri çalmayı istemişti ve bunu en sonunda başardı. İlerleyen yaşlarında da bateri dersleri alarak kendini geliştirdi. Zamora’nın ilk enstrümanı bir gitardı. Zaten Zamora, Boston ve The Queens ile gitar çalma pratiği olan biriydi. Alien Ant Farm kısa bir sürede grubu oluşturdu. Hemen ardından yerel radyoların listelerine katılarak seslerini daha iyi duyurma imkanını elde etti.


    Alien Ant Farm’ın 1999 daki sahneye ilk çıkış albümü, "Greatets Hits" olarak adlandırıldı ve bu albümle grup, oldukça iyi tepkiler alarak müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmış oldu. Çeşitli küçük yarışmalara katılıp bir çok birincilik elde ettiler. Ayrıca ülkelerindeki bazı festivallerde de sahne aldılar. Albümleri, LA Müzik Ödülleri yarışmasında "Best Independent Albüm" (En İyi Bağımsız Albüm) ödülünü almaya hakkazandı. Alien Ant Farm, Papa Roach’la turnelere gitmeye başladı. Papa Roach, ünlü olduğu andan itibaren, Alien Ant Farm’ın adını ulaştığı her yere yaymaya başladı.

     Sonunda grup, Papa Roach’un etiketi olan New Noize’un imzası ile etiketlendi. DreamWorks katkılarıyla Mart 2001’de, Alien Ant Farm "ANThology"yi yayınladı. Albümde, Michael Jackson’ın "Smooth Criminal" isimli şarkısına yer verildi ve bu, grubun en gözde cover çalışmalarından biri oldu. Sonrasında grup, gelecek için albümlerinde film müziklerine yer vermeyi de planladı. Bunlardan biri 2001 yılındaki "American Pie 2" oldu, 2002 yılında da "The Late Show"da boy gösterdiler. Böylece Alien Ant Farm Avrupa’daki müzisyenlere ulaşma şansını yakaladı.

     Tarih 2002 yılının bahar aylarını gösterdiğinde grup, "Örümcek Adam"ın film müziklerinden birine imzasını atarak gördüğü ilgiyi ikiye katladı. "Bug Bytes" adlı şarkıyla ününe ün katan topluluk, birkaç gün sonra acı bir sürprizle karşılaşacaktı...

     Alien Ant Farm grubu elemanları, otobüsle Lizbon’a doğru giderken ciddi bir trafik kazası geçirdi. Saat 02:20 sularında gerçekleşen kazada otobüs şöförü yaşamını yitirirken üyeler yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. En ağır yaralı, boynu kırılan Mitchell oldu. Corso’nun ise sol bacak kemikleri kırıldı. Zamora’nın sağ ayak parmağı zedelenirken Cosgrove ise şans eseri kesikler ve sıyrıklarla kazadan kurtulmayı başardı. Uzunca bir iyileşme sürecinin ardından normal yaşamlarına geri döndüler.

     Omurgası zedelenen Mitchell, bazı kalıcı sinir sıkışmaları nedeniyle zor günler geçirdi. Alışmanın kolay olmadığını, bu olayın kendisine ağır bir güneş yanığı hissi verdiğini ancak şikayet etmeyi de çok doğru bulmadığını söylemişti. Çünkü diğer iki alternatifin de telafisiz olacağınıbiliyordu; ’tekerlekli sandalye’ veya ’ölüm’!

     Tüm albüm çalışmalarına ve turnelerine ara vermek zorunda kalan Alien Ant Farm, yaralarını önemli ölçüde sararak birkaç ay sonra yeniden bir araya geldi. Tarih 19 Ağustos 2003’ü gösterdiğinde grubun yepyeni albümü "truANT" raflardaki yerini aldı. Kolay akılda kalan melodileri, pop ve punk enerjisini tümüyle hissettiren ilginç ritmik değerleri ve tadımlık latin ezgileriyle oldukça kaliteli ve başarılı bir albüm olan "truANT"ta, ilişkilere dayandırılan, çaresizlik ve hüzün ihtiva eden şarkı sözleri yer alıyor. Bu durum, grubun içinde bulunduğu sıkıntılı dönemin de psikolojik bir yansıması olarak değerlendirilebilir. Albümde öne çıkan şarkılar arasında, "Drifting Apart", "These Days", "Goodbye" ve "Rubber Mallet"ı saymak mümkün.

     Albümün çıkışından bir süre sonra, 2003 sonbaharında, Alien Ant Farm, bazı konularda uzlaşamadığı gitarist Terry Corso ile yollarını ayırdı. Yeni kurulduğu günlerde grubun sözcüsü gibi görünen ve röportajlarda ön planda yer alan Corso, "Aslında biz sıradan insanlarız. Ama konu müziğe ve dinleyenlerimize geldiğinde her şeyi ikinci plana atar, onlar için en iyisini yapmaya çalışırız" diyordu. Ancak anlaşmazlıklar sonucu en önemli değerlerinden saydığı dinleyenlerini bırakıp gruptan ayrılmak zorunda kaldı. O dönemdeki turnelerde gitarlar Victor Camacho’ya emanet edildi.


     Ben bu grubu NBA TV'de gördüm... "Smooth Criminal"ı kendilerine özgü yorumlarıyla söylüyorlardı, çok beğenmiştim hemen indirmiştim; ama format attığımda gitmişti ben de unuttum tabii... bugğn evde oturmuş televizyon seyrederken karıncalı bir konuşma geçti benim de aklıma geldi işte gelir gelmez de sizinle paylaşmak istedim... Umarım siz de beğenirsiniz...

Çevrimdışı Hezarfen

  • **
  • 389
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: ALIEN ANT FARM
« Yanıtla #1 : 06 Şubat 2008, 10:43:15 »
Coverladıkları Smooth Criminal şarkısı baya sarmıştı beni, onun haricinde saran bi grup değil, ara ara fark olsun diye dinlerim
rüya görmek nasıl bir anlıksa hayalde öyle bir anlıktır. rüyadan uyanmak nasıl bir şeyse hayal kurarken rahatsız edilmek öyle birşeydir.. Rüya nasıl gün içindeki düşünce yorgunluğunu zihinden atmanın yoluysa .. hayal de o düşüncelerin çöplüğe dönmesini engelleyen araçtır..  ~hezarfen