Kayıt Ol

Altı Kişilik Adalet

Çevrimdışı KaraAtes23

  • *
  • 3
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Altı Kişilik Adalet
« : 26 Nisan 2015, 16:23:23 »
Bölüm 1 : BAŞLANGIÇ


Sabah saat 6:00 civarlarında hava tam aydınlanmamışken Brian uyanır ve herkesi teker teker uyandırarak merkeze gelmelerini söyler. Hava soğuktur ve havada güçlü bir rüzgar vardır. Kar şiddetini arttırdığı sıralarda Brian yola çıkar. Brian yolda giderken  Jack, Brian’ı arar ;
 
+ Brian giderken beni de  al arabam kara saplanmış
- Tamam geliyorum
   
Bu arada Kyle, Emily, Sasha, Alice merkeze gelmiştirler  ve Brian ile Jack’i beklerler.  Brian, Jack’i alır ve yola devam ederler.Bu arada Alice bilgisayar  başına geçer ve Brian’ın sabah gönderdiği haritayı bilgisayara indirir ve ekrana yansıtır. Bu arada Brian ve Jack merkeze gelirler. Brian, içeri girer girmez Emily ayağa kalkar ve "Neden bu kadar geciktiniz yapmamız gereken bir sürü şey var" der ve Jack atılır "Emily sakin ol benim arabam kara saplanmıştı o    yüzden biraz geciktik."   

Bu arada Brian “ Sakin olalım artık her şeyin sonuna geldik en küçük bir hata bütün planın mahvolmasına yol açabilir. Lütfen dikkatlice dinleyin.  der ve “Alice  haritayı ve planları yansıtmasını söyler. Alice herşeyi yansıttıkdan sonra Brian anlatmaya devam eder “Jack sen ve ben önceden oraya gidip kameraları tespit       etmemiz lazım sen ona göre ihtiyacın olan aletleri al. Alice sen burda kal, kameraları iptal etmek için sana burda ihtiyacımız var . Ve sonra ...”. Brian planı anlattıktan sonra herkes evlerine gider”

2 AY ÖNCE

Brian, uzun boylu,mavi gözlü, siyah ve kısa saçlı bir erkektir. Üniversite ye giden Brian, son senesinin ilk günü için sabah erkenden uyanır. Havada normalin    aksine yakıcı bir güneş vardır. Brian, siyah kot üzerine t-shirt giyip üstüne de deri ceket giyip okula gitmek için evden çıkar. Brian, 1 hafta sonra 18 ine       gireceği için biraz heyecanlıdır.   
Brian, yaklaşık 10 – 15 dakika sonra okula gelir ve Kyle’ı arar;
   
- Neredesiniz ?
+ Kafeteryadayız hepimiz toplandık sen direk buraya gel.
- Tamam geliyorum.

Brian 2 dakika sonra kafeteryaya gider. Arkadaşlarının yanında tanımadığı bir kız vardır. Tahminen okula yeni geldiğini düşünür. Brian masaya yaklaştığında herkes ayağa kalkar Brian’ a seslenir sonra otururlar ve Brian tam bu kızın kim olduğunu soracakken Sasha “Brian bu Emily. Benim liseden çok yakın arkadaşım bizim okula yeni geldi.” der. Emily, beline kadar gelen sapsarı saçları ve yemyeşil gözleriyle adeta ışık saçıyordu. Emily, Brian’dan etkilenmiştir ve bunu masadaki tüm kızlar rahat rahat anlamıştır.

Ders zili çalar ve herkes dersine gider. Emily ve Sasha, fizik okurlar. Sasha, Emily'nin aksine kara gözlü ve simsiyah saçlı bir kız dır.Jack ve Alice sevgilidir İkisi de bilgisayar üzerine okurlar. Kyle ve Sasha sevgilidir. Kyle, kimya bölümünde okur ve hedefi profesör olmaktır. Brian ise makine mühendisliği okur ve ayrıca küçük yaştan beri neredeyse tüm dövüş sanatlarını yapmıştır(Karate,taekwando,kung-fu,...).

Ders biter.Emily ve Sasha dersten çıktıkları anda Alice, Sasha'yı arar ve "Neredesiniz ? Jack ile birlikte şimdi çıktık." der. Sasha, Alice'e kafeteryaya gelmesini söyler.Alice tamam der ve telefonu kapar. Alice, kızıl,uzun saçlı esmer ve ela gözlü bir kızdır, Jack ise kahverengi saçlı, kahverengi gözlüdür. Jack, Brian ve Kyle'a kıyasla biraz daha uzun saçlıdır.

Jack ve Alice kafeteryaya gelirler. Sasha, Alice ve Emily'e lavaboya gitmek istediğini söyler ve Jack'i orda bırakarak giderler.Bu arada dersten çıkan Kyle, Jack'i arar ve nerde olduğunu sorar. Jack kafeteryada olduğunu söyler. Kyle telefonu kapatır ve kafeteryaya doğru gider. Kyle, uzun boylu, kahverengi gözlü ve kumral saçlıdır. Kyle, kafeteryaya giderken Brian'ı sınıfta görür ve onuda yanına alarak kafeteryaya gider. Brian ve Kyle, Jack'in yanına giderler. Brian "Bence akşama bir yerlere yemeğe gidelim" der. Kyle ve Jack onaylar ve sonra Jack der ki "Kızlar gelsin onlara da soralım". Kızlar lavaboda işlerini bitirip kafeteryaya gelirler. Jack,Brian ve Kyle'ı konuşurken görürler ve hemen yanlarına giderler.Alice sorar "Ne konuşuyorsunuz ?". Brian "Akşam yemeğe gitsek mi diye konuşuyorduk uygunsanız sizde gelin". Alice, Emily ve Sasha ya döner ve "Bana uyar sizde gelirseniz gidelim" der. Sasha olur der gibi kafasını sallar. Emily "Bana uyar hem birbirimizi daha iyi tanımış oluruz" der Brian'a bakarak. Brian "O zaman akşama sizi benim sürekli gittiğim çin lokantasına götüreyim. Ben size yeri konum olarak atarım." der. Diğer herkes bana uyar der ve okuldan çıkarlar. Çıkmadan önce Brian, Emily'e  gider ve numarasını ister. Emily numarasını verir oda Brian'ın numarasını ister. Brian'da ona numarasını verir ve evlerine giderler.

Akşam olur Brian hazırlanır tam evden çıkacakken aklına Emily'i aramak gelir. Brian, Emily'i arar ve "Emily, ben Brian akşam çin lokantasına nasıl geleceksin?" der. Emily "Selam Brian. Büyük ihtimal taksiyle geleceğim." der. Brian "İstersen ben sen alırım giderken." der. Emily önce gerek yok der fakat Brian ısrar edince onu kıramaz ve kabul eder sonrada Brian'a evin konumunu atar. Brian, 15 dakika içinde evinin önüne gelir fakat erken geldiği için Emily hazır değildir. Emily camdan dışarı çıkar ve Brian'a  gel içerde bekle der. Brian arabayı kilitler ve eve girer. Salonda beklerken etafı inceler. Emily, salona gelir ve arkasını döner ve Brian'a der ki. "Elbisemin arkasını kapatamadım sen kapatır mısın? ". Brian'ın gözleri kamaşır çünki Emily çok güzel olmuştur. Brian "Tabi ki" der ve yanına gider. Tam kapatacakken Emily'nin sıktığı parfüm çok hoşuna gider. Biraz duraksadıktan sonra kapatır ve "Hazırsan artık çıkalım" der. Emily hazırım der ve beraber arabaya giderler.

Çin lokantasına giderler ve arkadaşlarının geldiklerini görürler. Brian ve Emily masaya beraber gelirler. Herkes çift olarak oturmuştu bu yüzden Brian ve Emily'de karşı karşıya otururlar. Masada tatlı bir sohbet vardır. Çok güzel ve lüks bir yerde romantik bir akşam yemeği ortamı hazırlanmış, masada mumlar yakılmış. Kırmızı ve Beyaz şaraplar masadaki yerlerini almış ve çok güzel bir akşam geçiriyorlardı. Yemeklerini yedikten sonra Brian hesabı ödemek için masadan kalkar. Brian hesabı ödemeye gitdiğinde 3 adam masaya doğru yaklaşır. Bir tanesi Emily'nin kolundan tutup bağırmaya başlar. Kyle ve Jack o adamın arkadaşları ile tartışırken Brian olayı farkeder ve arkasını döndüğünde bir adamın Emily'i rahatsız ettiğini görür. Brian çok sinirlenir ve masaya doğru hızla gider. Sasha bir olay çıkacağını anlar ve Brian a sakin ol diye bağırır. Brian hiçbir şeyi dinlemez ve direk o adama doğru ilerler. Brian adama giderek elini çek diye bağırır. Adam Brian'a "Sen kimsin yürü git" der. Bu laf üzerine daha çok sinirlenen Brian adama kafa atar. Bunun üzerine Kyle ve Jack diğer iki adama saldırır ve orada büyük bir kavga çıkar. Restorantın güvenlikleri ayırmasa belki de Brian adamın tüm kemiklerini kırmak üzereydi. Her yer kan içinde, ilk geldiklerindeki o güzel,hoş ortamdan hiçbir şey kalmamış tam bir savaş alanına dönmüştür. Ortam sakinleşince Brian, Emily'e döner ve "Kimdi bu?" diye sorar. Emily eski sevgilisi olduğunu söyler ve Brian'a iyi olup olmadığını sorar. Brian iyiyim der ve seni evine ben bırakırım diyip ayağa kalkar. Herkes dağılır Brian, Emily'nin evinin önüne giderler. Emily arabadan inmeden önce "Gerçekten çok özür dilerim benim yüzümden oldu der" ve Brian'ın yanağından öpüp arabadan iner. Bu öpücük Brian'ın bütün sinirini alır ve oda evine doğru yola koyulur.

Çevrimdışı zerhanda

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Altı Kişilik Adalet
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2015, 00:49:37 »
Güzel bir senaryo ama başda yaptığınız şeye daha prk bir anlam veremedim onu öyle yapmasanız çok daha iyi olacaktı bunun devamını brkliyorum

Ynt: Altı Kişilik Adalet
« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2015, 00:22:11 »
Flashback tadını yakalamak için böyle bir girizgah yapmış sanırım arkadaş. Ancak devamını getirmemiş -henüz- o yüzden havada kalmış.

Ben bu eserin türünü anlamadım. Senaryo desem, detayı az. Kısa öykü desem, karakteri çok ve bu çok olan karakterler yavaşça tanıtılmak yerine tek cümlede başlıca fiziksel özellikleri sıralanarak geçiştirilmiş gibi. Romansa yine karakterler fazla hızlıca tanıtılmış derim.

Bireylerin geçtiği her cümleye "Ali şuradan kalktı. Ali buraya gitti. Veli karşıdan göründü. Veli'nin eli cebindeydi" gibi isimlerle başlamak yerine, onların belirgin özelliklerini kullanarak onlara işaret etmek daha iyi olabilir.

Bu her şeye kadir görünen Brian arkadaşımız eserin esas delikanlısı gibi gözüküyor -ki iddiaya varım sevgili yazarımızın kendisini özdeşleştirdiği karakter budur. Biraz daha mütevazi olabilir, meziyetleri sindire sindire tanıtılabilir ya da tüm bu muhteşem özelliklerinin yanında sağlam bir zaafa da sahip olabilir.

Bir sürü ismi ve sıfatı kısa sürede hap olarak sunsa da kendisini okutabiliyor. Ancak acele etmeden, biraz daha özenle yazılmayı da hak ediyor gibi.

Ellere sağlık.
 :svampire:
"New York Times Best Selling Author" aday adayı.

Çevrimdışı zerhanda

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Altı Kişilik Adalet
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2015, 19:53:41 »
hikaye çok iyi ama hatalar var. düzeltilirse daha iyi olur.