Kayıt Ol

Amon Amarth

Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Amon Amarth
« : 11 Mart 2008, 17:47:38 »

 Kökleri Viking mitolojisine ve Deathmetal e sımsıkı bağlanmış olan AMON AMARTH 1992 yılında Stockholm`un güneyinde Tumba (Isveç) adındaki küçük bir yörede ortaya çıktı.İsmini Tolkien`in Orta Dünyasında, Mordor daki dağdan (Amon Amarth) alan grup kurulduğu tarihten itibaren birçok melodi ve armoni içeren; Vikingleri ve Kuzey tanrılarını anlatan parçalar yazmaya başladı.AMON AMARTH ı diğer Deathmetal gruplarında ayıran ve bugün bulunduğu yere getiren en büyük farklılık da buydu...

Vokalist Johan Hegg niçin bu konuyu işlediğini; "Viking teması ve Iskandinav mitolojisi benim için daha çok bir hayat felsefesi haline geldi." şeklinde açıklıyor. Grup kurulurken elemanlar kendi aralarında kendi müziklerini yapmak,eğlenmek için bir araya geldi hatta yapılan açıklamalara göre grup kurulduğunda büyük hedefleri yoktu ve Isveç piyasasından çok küçük bir pay almayı ve ülke gençleri tarafından tanınmayı bile kendileri için yeterli görüyordu.

Grup 1993 yazında Lagret Studios`a girdi ve grubun hiçbir zaman yayınlanmayan demosu "Thor Arise" ı kaydetti.Grup bu kayıdı yeterince güçlü görmüyordu ve dünyada bu şekilde tanınmak istemiyordu.

Demo`nun tracklisti;

1. Risen From The Sea
2. Atrocious Humanity
3. Army Of Darkness
4. Thor Arise
5. Sabbath Bloody Sabbath (Black Sabbath cover)

şeklindeydi ve şu anda hit olmuş birçok parçayı içeriyordu.Grup daha sağlam birşeyler ortaya çıkarmak için yeni prova ve çalışmalara başladı ve tekrar stüdyoya girdi. Sonuç olarak ortaya ikinci demo "The Arrival Of The Fimbul Winter" çıktı. Bu demo birinci demoya göre gerek yakaladıkları sound gerek müzikalite bakımından daha tatmin ediciydi ve grup bu demoyu underground piyasaya sürmek için arayışlara başladı. Alınan cevap mükemmeldi.Grubun bu demosunu satmak ve haklarını güvence altına almak için Pulverised Records (Singapur) grupla bağlantı kurdu.

Grup 1995 yılının Kasım ayında 5 günlüğüne Peter Tägtgren'e (Hypocrisy) ait olan The Abyss Studios`a girmeye karar verdi ve bu süre içinde "Sorrow Throughout The Nine Worlds" albümü kaydedildi.Bu albüm 3 yeni parça ve ikinci demodan tekrar kaydedilmiş 2 parça içeriyordu. Albüm, 1996 Nisan ında piyasaya sürüldü ve grubun dünya çapındaki kariyeri daha da sağlamlaştı. Albümün piyasaya çıkışından 2 ay sonra davulcu Nico gruptan ayrıldı ve yerine Martin Lopez gruba dahil edildi. Bu andan sonra Amon Amarth`a birçok plak şirketinden teklif geldi ve grup bunların içerisinden Metal Blade ile anlaşmayı tercih etti. 1997 yılının Mart ayında grup, Metal Blade deki ilk albümü "Once Sent From The Golden Hall" i Peter Tägtgren ile kaydetmek için tekrar The Abyss Studio`ya girdi. Kayıt sonuçları AMON AMARTH`ın Swedish Death Metal sahnesinin en hiddetli ve agresif gruplarından birisi olacağını daha o zamandan kanıtlıyordu.

"Once Sent From The Golden Hall" albümünün kaydından sonra gitarist Anders Hansson gruptan ayrıldı.Grup bir ay sonra Deicide, Six Feet Under ve Brutal Truth ile turneye çıkacağı için acele gitarist arayışına girdi ve Johan Söderberg gruba dahil oldu. Grup artık iyice sağlamlaşmıştı. Haziran 1998 de çıkılan turnede grup en üst düzeye ulaştı. Aynı yıl içinde davulcu Martin Lopez kariyerini OPETH de sürdürmek için gruptan ayrıldı ve boşluğu Fredrik Andersson (ex-MARDUK) ile dolduruldu. Bu grubun son eleman değişikliği oldu ve 1999 yılının şubat-mart ayları boyunca tekrar The Abyss Studios a girerek "The Avenger" albümü kaydedildi. Yedi parçalık albümün kayıtları esnasında herhangi bir prodüktörle çalışılmadı. Death ve Black metal tarzları; Viking etkileşimi ve brutal altyapı ile sağlamlaştırılarak harika bir albüm ortaya çıkarıldı. Grup albümün tanıtımı için Morbid Angel'ın headliner olduğu birkaç festivale çıktı.

2000 Kasımında The Abyss Studios un kapanması söz konusu olunca grup yeni kayıt için aceleci davrandı.Çok kısa bir sürede "The Crusher" albümü oluşturuldu."The Crusher" AMON AMARTH`ın şimdiye kadar kaydettiği en brutal albümdü.Bu albüm gruba daha çok turneye çıkabilmesi için fırsat verdi. Grup artık birçok ülkeden festivallere çağırılıyordu ve grup headliner olduğu ilk festivale Danimarka ve Almanya`da; Purgatory ve Seirim gruplarıyla çıktı.Turne büyük bir başarıyla sonuçlandı ve AMON AMARTH bu turne sayesinde Almanya`da yeni binyılda (2001 Ocak) sahneye çıkan ilk metal grubu olarak kayıtlara geçti.AMON AMARTH bu konserden sonra MARDUK ve VADER gibi devlerle birlikte No Mercy Festivals e katıldı ve bu festivalden sonra Marduk`un 2001 deki Amerika turlarını desteklemeye karar verdi.Fakat sponsorlar bulunamadığı için tur Ocak 2002 ye ertelendi.Grup 2002 yi beklemedi ve kendilerinin ilk Amerikan turnesine Diabolic'in (Tampa, Florida) desteğiyle çıktı.Turne harika bir şekilde devam ediyordu fakat kordinatörler turneyi bir hafta gibi kısa bir sürede durdurdu ve AMON AMARTH Isveç`e geri döndü. Grup, Isveçli Death/Gore efendisi VOMITORY`ye Avrupa turu teklifinde bulundu.Teklif kabul edildi ve AMON AMARTH tekrar yollara düştü.Tur sırasında yeni albüm için birşeyler hazırlanmaya devam edildi.

Ağustos 2002 de grup 2. kez WACKEN OPEN AIR`e çıktı ve şov yaklaşık olarak 12.000 kişi tarafından izlendi ve yapılan röportajlarda herkes konserden son derece memnun olduğunu açıkladı. Grup WACKEN`dan çıkar çıkmaz "Versus the World" ü kaydetmek için 7 Ağustos`ta kendini stüdyoya attı. Uzun zamandan beri Peter Tägtgren stüdyosunu kendisine ayırdığı ve başka grupların kayıt işleriyle uğraşmadığı için grup, Malmö`deki Berno Studio`da çalışmaya başladı ve bu harika bir seçimdi.Stüdyonun Isveç metal sahnesinde mükkemmel bir ünü vardı.AMON AMARTH Berno (mühendis ve stüdyo sahibi) veya Henrik (mühendis) ile çalışırken hiç bir zorluk çekmedi ve bu yeni stüdyo grubun müzikal yapısına yeni bir boyut kazandırdı.Kayıtlar sırasında grup ara verip Almanya`ya ve Summer Breeze festivaline geziler düzenledi ve buralarda mükemmel bir şekilde karşılandı.Yeni albüm 18 Kasım da piyasaya sürüldü.Albümün sınırlı sayıdaki "Viking" baskısı ise grubun hiç yayınlanmamış eski demolarını içeriyordu ve bu albüm grubun kariyerindeki kilometre taşlarından birisi oldu.Albümün tanıtımı için 3 Amerika ve 2 Avrupa turnesine çıkıldı.

AMON AMARTH`ın yeni albümü "Fate Of Norns" da bir önceki albüm gibi Bernö Studios da kaydedildi.Bu albüm ve diğerleri arasındaki fark sorulduğunda Mikkonen; "Biraz klasik kaçacak ama albümde yakalanan sound süper ve şarkılar diğerlerine göre çok daha güçlü.Johan Söderberg`in şarkı yazımına katkısı öncekilere göre çok daha fazla oldu ve bu da müziğe yeni bir tat ve bakış açısı kazandırdı.Stüdyoya girdiğimizde birçok şarkının yazımı henüz tamamlanmamıştı ve stüdyoya girince farklı birşeyler çıkarabilir miyiz diye merak ettik.Düşündüğümüz gibi oldu ve Bernö sayesinde müzik çok farklı bir noktaya geldi.Bu Prodüksiyonda diğer hiçbirisinde harcamadığımız kadar enerji harcadık." şeklinde açıklıyor."





Çevrimdışı Edoras

  • **
  • 317
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #1 : 12 Mart 2008, 15:09:30 »
ha bu o grup mu :P sevgili arkadaşım phoenix man anday dinlerken, lotr soundtrackı mı o diye sormuştum :P yok abi metal demişti  ;D hiç dinlemedim :P  :hönk

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #2 : 14 Mart 2008, 16:18:20 »
ha bu o grup mu :P sevgili arkadaşım phoenix man anday dinlerken, lotr soundtrackı mı o diye sormuştum :P yok abi metal demişti  ;D hiç dinlemedim :P  :hönk

anday gönderdi bana bi tane :D gitara bittim, iyi çalıorlar ;D

Çevrimdışı Lucilla Clarté

  • ****
  • 935
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #3 : 27 Mart 2008, 16:49:07 »
senin beğenmiş olman üzerine tüm albümü indirdim ancak pek şeyedemedim :P Ama zaten death metalle pek aram yoktur ondan oldu bence  :P

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #4 : 22 Haziran 2008, 14:07:55 »
eski bi arkadas sayesınde death in fire parcalarını dinlemiştim. =P çok iyi ve gaz bi parcadır, tavsıye ederım. :P

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #5 : 22 Haziran 2008, 21:21:14 »
Death in Fire'ın konserini izleyin yutuptan yok böyle bir gaz. Ayrıca Pursuit of Vikings'in live'i de çok güzel, altı yedi herif çıkıyolar sahneye baltaları kalkanlara vuruyorlar falan oyh yani. Bleed for Ancient Gods'da güzel şarkıdır. Geçiş dönemi metalcilerinin gözde grubudur genelde. Zamanında severdim...
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #6 : 15 Temmuz 2008, 23:20:57 »
bu grup var ya bu grup, yok böyle bir grup kelimeler şu anda anlamsız geliyor, bu grubu dinlerken içimde kopan fırtınayı anlatamam, özellikle koşuya çıktığımda kulaklığımda bu grup çalmak zorunda... erdost haklı yok böyle bir gaz, tavsiye edilir ama önce bir süre diğer eee hafif black ve death gruplarını dinlemenizi öneririm yani hafif hafif yoksa kronik baş ağrısına yol açar, bir daha dinleyemezsiniz... ;) ;D (aşırı headfucker dediğimiz veya dediğim olay bu :P)
ve son olarak:
"Ragnarok is closing in,
Die for honor, glory, death in fire!!!" demek istiyorum... >:D >:D >:D Pursuit Vikings de Deniz'in(roach) deyişiyle tek geçilecek şarkıdır... ;D ;)

Çevrimdışı simosopo

  • **
  • 166
  • Rom: 0
  • anti-kayiprihtim
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #7 : 16 Temmuz 2008, 13:55:38 »
benden bi önce msj atan şahıs (anday :P) 2 şarkısını yolladı ama ben cof kadar keyif alamadım  :hönk nie ki cof a alışkın olduğum için mi acaba :P ama yine de güzel. çok dinlemedim sadece 2 şarkı onlarla da bu yorumu yapabiliyorum :P

Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #8 : 21 Temmuz 2008, 15:21:44 »
benden bi önce msj atan şahıs (anday :P) 2 şarkısını yolladı ama ben cof kadar keyif alamadım  :hönk nie ki cof a alışkın olduğum için mi acaba :P ama yine de güzel. çok dinlemedim sadece 2 şarkı onlarla da bu yorumu yapabiliyorum :P

Alışkanlık değil tarz farkından kaynaklanıyor bence :D CoF'la Amon Amarth'ın tarz olarak alakası yok birbiriyle, demekki deathtten çok gothicimsi blackimsi CoF müziği sevüürmüşsün ;D

Evet evet yukarılardaki yorumlara katıldığımı belirteyim, Bleed For Ancient Gods, Pursuit of Vikings felan güzel. Metalwrath'ın başı itici gibi sadece, bunun dışında sorun yok. Ha bi de ne hikmetse her dinlediğimde Anday geliyor aklıma, ne iş ola ki :D

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #9 : 25 Temmuz 2008, 12:44:11 »
bu grup var ya bu grup, yok böyle bir grup kelimeler şu anda anlamsız geliyor, bu grubu dinlerken içimde kopan fırtınayı anlatamam, özellikle koşuya çıktığımda kulaklığımda bu grup çalmak zorunda... erdost haklı yok böyle bir gaz, tavsiye edilir ama önce bir süre diğer eee hafif black ve death gruplarını dinlemenizi öneririm yani hafif hafif yoksa kronik baş ağrısına yol açar, bir daha dinleyemezsiniz... ;) ;D (aşırı headfucker dediğimiz veya dediğim olay bu :P)
ve son olarak:
"Ragnarok is closing in,
Die for honor, glory, death in fire!!!" demek istiyorum... >:D >:D >:D Pusuit Vikings de Deniz'in(roach) deyişiyle tek geçilecek şarkıdır... ;D ;)

geçer canım. bugünler de geçecek sen merak etme güzelim...
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı simosopo

  • **
  • 166
  • Rom: 0
  • anti-kayiprihtim
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #10 : 25 Temmuz 2008, 13:29:26 »
eet ben de amon amarth bence death diorum benle dalga geçiolar  :hemk black deil nan death diorum hee sagopa da death yapıo diolar :D

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #11 : 25 Temmuz 2008, 14:18:20 »
geçer canım. bugünler de geçecek sen merak etme güzelim...
geçmesin, istemiyorum, manyak oluyorum, litfeeenn... :P ya orada abarttım belki de güzel grup, o yazıyı yazarken sanırım coşkuyla doluydum ve amon amarth açıktı... :D ama yine de geçmesin :P

Çevrimdışı Lunacy

  • ***
  • 435
  • Rom: 8
  • ₪₪
    • Profili Görüntüle
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #12 : 13 Aralık 2008, 13:10:37 »
eet ben de amon amarth bence death diorum benle dalga geçiolar  :hemk black deil nan death diorum hee sagopa da death yapıo diolar :D

Viking Metal diyip kurtul :D
ama Viking metal grup olarak Death metale girer tabi :D
₪ Hail to the Thief ₪

Countess

Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2008, 21:54:27 »
Bazı şarkılarını severim güzel bence ;) Runes to my memory en sevdiğim tavsiye ederm. :D

Çevrimdışı Genya Arikado

  • *
  • 25
  • Rom: 0
  • Everything is out of control...
    • Profili Görüntüle
    • Demon Castle: Blog
Ynt: Amon Amarth
« Yanıtla #14 : 23 Aralık 2008, 22:06:16 »
Konser performansları da oldukça iyi bu adamların. Özellikle Death In Fire! İlk defa öyle bir gazla pogocuları reflect ettiğimi hatırlıyorum O.o
"Be sure your sin will find you out..."