Kayıt Ol

Anılar

Çevrimdışı Raisor

  • ***
  • 793
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Anılar
« : 10 Haziran 2011, 16:02:49 »
Yaşlı bir kadın, yerinde doğrularak tahta masanın altındaki kahverengi kasayı kendine doğru çekti. Kırk sekiz senedir, yani on altı yaşından beridir kimseye içindekilerden bahsetmeyen ve sanki söylerse birilerinin ölmesine sebep olacakmışçasına kasanın varlığını gizleyen kadının gözlerinde bir damla yaştan başka bir şey yoktu. Bu bir damla yaş, onun mutluluğuydu aslında.

Kasayı kucaklamaya çalıştı, ama başaramadı. Bunun üzerine orta yaşlı bir başka adam, kenardaki karyolanın üzerine gelişigüzel yatmış oğluna çağırdı: “Jason! Gel ve babaannene yardım et.”

Jason somurtarak karyoladan kalktı. Henüz ergenliğin ortasında genç bir oğlan için bile aşırı somurtkandı. Zaten o, evde kalıp “Ogame” falan oynamak istemişti ama, her ne hikmetse annesi ona tehditvari bir biçimde arabaya binmesini emretmişti. Karyoladan kalktığında, kendisine anlamsızca bakan bir anne, sinirli bir ifadeye bürünmüş bir baba ve her zamanki gibi onu iyi hissettiren bakışıyla babaannesi duruyordu.

Kasayı rahatça kaldırdı. Sonra alaycı bir “onu nereye bırakayım?” bakışı attı. “Şuraya, şuraya, masanın üzerine” dedi büyükanne. Jason kasayı tahta masanın üzerine bırakarak kalabalığa döndü. “Çok da ağır değildi. Bunu babam da kaldırırdı” dedi.

“Hiç kuşkusuz kaldırırdım ama bunu senin de görmen gerek” dedi bay Wayne ve annesine döndü. “Bu kutuda yıllardır sakladığın şey nedir anne?” dedi. “Bizi buraya onu açacağını söyleyerek çağırmıştın. Seni bekliyoruz.”

Yaşlı kadın, cebinden bir anahtar çıkararak eski kasayı açtı. Herkes, kasanın içindekilere dikkat kesilmişti. Oysa kasanın içinde sadece birçok fotoğraf vardı.

Fotoğraf 1: Uçsuz bucaksız bir tarlada, kucağı kırmızı lalelerle dolu bir kadın fotoğraf makinesine gülümsüyor.

Fotoğraf 2: Aynı tarlada, yine aynı kadın kucağında lalelerle duruyor. Bu kez yanında bir de oğlan çocuk var. Çocuğun elinde bir lale.

Fotoğraf 3: Çınar ağacı ve bu çınar ağacının üzerinde iki oğlan çocuğu oturuyor.

Fotoğraf 4: Adolf Hitler’den bir resim. Resmin arkasında “Köpek” yazıyor.

Fotoğraf 5: Beatles gurubunun imzalı bir fotoğrafı.

Fotoğraf 6: Yaşlı bir adam şu anda içinde bulundukları odada oturmuş, elinde klasik bir gitar var.

Fotoğraf 7: Bir manzara fotoğrafı. Güneşin batışı.

Fotoğraf 8: Bir başka manzara fotoğrafı. Güneşin doğuşu.

Fotoğraf 9: Orta yaşlarda bir kadın, güler yüzlü bir biçimde, elinde bir tepsi ile mutfakta fotoğraf çekinmiş. Tepsinin içinde büyük ihtimalle tatlı var.

Fotoğraf 10: Tahta bir masada üzerine yedi tane mum dikilmiş bir pasta duruyor. Pastanın etrafında orta yaşlı bir kadın, hasta olduğu yüzünden belli olan bir adam ve 7 yaşlarında bir çocuk var.

Vahşet her yanda ulu orta sergilenirken,

Sevişmek için saklanmak zorunda kaldığımız bir Dünyada yaşıyoruz.

-John Lennon.