Kayıt Ol

Arakl - Çağan Dikenelli

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Arakl - Çağan Dikenelli
« : 12 Nisan 2013, 14:21:25 »

Yazar Çağan Dikenelli'den soluk soluğa bir macera, gizemli bir öykü, İstanbul’un göbeğinde fantastik bir dünya: "Arakl"

Yer: İstanbul. Yoth’un yönetimindeki Yaratıklar iki bin yıl önce insanları yenip dünyayı ele geçirmiş, ama insanların bundan haberi yok.

Yaratık Arakl, Beyoğlu’nun arka sokaklarında direnişçilerin başındaki Oblov’u arıyor; onun Nil adındaki bir bar şarkıcısının beyninin içinde gizlendiğini düşünüyor. Ama direnişçiler neyin peşindeler; bunca yıldır insanların içinde saklanarak neyi elde etmeye çalışıyorlar?

Arakl’ın kafası karışık, yüzlerce yıl insanlarla yaşadıktan sonra onlara sempati beslemeye başladığını fark ediyor. Sosyalist bir insanla, sosyalist bir yaratık arasında çok da farklı olmadığını düşünüyor artık!

Gözünüzün önünde hızla dökülen sahneler, tıkır tıkır işleyen bir kurgu… Son derece gerçekçi bir Beyoğlu portresi fantastik elementlerle iç içe geçmiş; karanlık bir espri anlayışı da işin cabası. Arakl günümüzün İstanbul’unda yaşayan bir “yaratık” olabilir; ama Humphrey Bogart’ı anımsatan bir şeyler de var onda…

Kapak tasarımını Serdar Alemdar’ın yaptığı, yayına hazırlığını ise Zarife Öztürk’ün üstlendiği kitap Çitlembik Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı. Detaylı tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.