Kayıt Ol

Asteriks Olimpiyat Oyunlarında

Çevrimdışı Spectre

  • ***
  • 632
  • Rom: 3
  • CatafaLque <3
    • Profili Görüntüle
Asteriks Olimpiyat Oyunlarında
« : 27 Şubat 2008, 18:08:55 »


Film, genç ve korkusuz Galyalı Alafolix’in Yunan prensesi Irina’ya aşık olmasını ve Asterix ile Hopdediks’in yardımıyla olimpiyat oyunlarını ve Irina’nın kalbini kazanabilmek için Yunanistan’a gelmesini işliyor.

Senaryosunu Alexandre Charlot, Franck Magnier, Olivier Dazat ve Thomas Langmann’ın yazdığı filmi, Langmann ile Frederic Forestier yönetti. Toplam 75-80 milyon Euro’luk bütçesiyle “şimdiye kadar çekilen en pahalı” Fransız filmi olma özelliğini taşıyor.

Filmde, Gerard Depardieu (Oburiks), Clovis Cornillac (Asteriks), Benoit Poelvoorde (Brütüs), Alain Delon (Jül Sezar), Vanessa Hessler (İrena), Franck Dubosc (Kakofoniks), Jose Garcia (Manyakus), Stephane Rousseau (Mecnuniks), Jean-Pierre Cassel (Hokusfokus), Elie Semoun (Beta) ve Alexandre Astier (Kaypakus) rol aldı.

Türkçe seslendirmeli olarak vizyona girecen filmde, Asteriks’i Keremcem, Oburiks’i Sezai Aydın, Hokusfokus’u Levent Dönmez, Toptoriks’i Faruk Akgören, Kakofoniks’i Levent Özdilek, Eskitopraks’ı Nur Subaşı, Bayan Eskitopraks’i Ece Sükan, İrena’yı Pınar Altuğ, Kaypakus’u Sungun Babacan, Tonus Parker’ı Kaan Kural seslendirdi.

Görüntü yönetmenliğini Thierry Arbogast, müziklerini Frederic Talgorn’ın yaptığı filmin dekoru Aline Bonetto, kostümleri Madeline Fontaine imzası taşıyor.

Genç ve korkusuz Galyalı Alafolix, Yunan prensesi Irina’ya aşık olur. Asterix ve Hopdediks’in yardımıyla, olimpiyat oyunlarını ve başta da Irina’nın kalbini kazanabilmek için Yunanistan’a gelir...

FİLMDEN NOTLAR


Toplam 75-80 milyon Euro’luk bütçesiyle “şimdiye kadar çekilen en pahalı” Fransız filmi özelliği taşıyan “Asteriks Olimpiyat Oyunları”nın çekimlerinin yüzde 95’i, İspanya’da yer alan Alicante şehrindeki “La Cuidad de la Luz” adlı köyde kurulan setlerde gerçekleştirildi.

Filmdeki Olimpiyat sahnelerinde kullanılan yarış arabalarında eski dönemlere ait unsurlar kullanılırken, günümüzün Formula 1 yarış arabalarına benzetildi. Yarışlar için kullanılacak stadın tasarımı 20, inşası ise yaklaşık 500 kişi tarafından 3 ayda yapıldı. Film için stat dışında 20 set daha kuruldu. İnşa edilen Yunan sarayına, yapımı Paris’te gerçekleştirilen 8 metre boyunda heykeller yerleştirildi ve yüzme havuzu büyüklüğünde bir banyo yapıldı.

Kostümlerin tümü Fas’tan getirilirken, sadece Prenses İrena için 10 elbise hazırlandı. Film için tasarlanan yaklaşık 300 peruk gerçek saçtan üretildi.

Yönetmen: Frederic Forestier, Thomas Langmann

Oyuncular: Clovis Cornillac, Gérard Depardieu, Alain Delon, Franck Dubosc

Senaryo: Olivier Dazat, Alexandre Charlot

Tür: Fantastik, Komedi, Macera

Web Sitesi: http://www.asterixauxjeuxolympiques.com/index.php

---------------

Bugün okuLu asıp sinemaya gittik hafiften bu filmi izLedik çok iyi oLmasa da fena bir fiLm değiLdi güldürdü baya bizi =)


Elımde yarına bırakacagım bırkac satır soz
Gozlerımden yuregımın tentesıne damlayan bırkac damla yas
Gıtmek dusundugumden de zormus bılıyorum
Ama elımden bırsey gelmezmıs bîcare gıdıyorum.
Ölecegımı bıle bıle o yola yuruyorum.. ~

Çevrimdışı Hezarfen

  • **
  • 389
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Asteriks OLimpiyat OyunLarında
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2008, 22:12:14 »
Sözde turistik marmarisimize gelmeyen sayısız filmden biri, BEN SANATTAN MAHRUM KALMAK İSTEMİYORUM!
rüya görmek nasıl bir anlıksa hayalde öyle bir anlıktır. rüyadan uyanmak nasıl bir şeyse hayal kurarken rahatsız edilmek öyle birşeydir.. Rüya nasıl gün içindeki düşünce yorgunluğunu zihinden atmanın yoluysa .. hayal de o düşüncelerin çöplüğe dönmesini engelleyen araçtır..  ~hezarfen