Kayıt Ol

Beck

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Beck
« : 08 Temmuz 2008, 13:40:19 »



Beck Hansen 8 Temmuz 1970’de doğdu. Çocukluk döneminde fazla arkadaşının olmaması, vaktinin çoğunu müzikal anlamda doğal yeteneğini keşfetmesini sağladı. 1988 yılında kaydettiği ilk kasedinin adı “Banjo Story” idi. Geçimini sağlamak için kısa süreli, düşük ücretli işlerde çalışan –hatta bu süre içinde kulübede yaşayan- Beck, aynı zamanda müziği keşfetmeye devam etti. Sokakta müzik yaptığı dönemlerde bir yandan da kayıt yapmaya devam etti ve sonun bir plak şirketi sahibi tarafından keşfedildi.

İlk albümü “Mellow Gold”u 21 Mart 1994’de çıkardı. Oldukça önemli olan bu albümün sırrı, sanırım “Beck” denildiğinde herkesin ilk olarak aklına gelen “Loser” adlı şarkıyı içeriyor olması. Aynı zamanlarda “Stereopathetic Soulmanure” adlı plağı çıkaran Beck, bu çalışmasında ev kayıtları, canlı kayıtlar ve deneysel seslere yer verdi.

İkinci albüm “Odelay” 24 Haziran 1996’da çıktı. “Loser” başarısından sonra bu albümden de “Where It’s At”, “Devil’s Haircut” ve “The New Pollution” gibi hitler çıkartan Beck, dinleyici kitlesini oldukça genişletti ve ve albüm satışları 2 milyonu aştı.

2 Kasım 1998’de çıkan 3. stüdyo albüm “Mutations”, “Odaley” kadar başarılı olmadı. 2 haftadan biraz uzun sürede kayıtları tamamlanan “Mutations”, folk ve blues ezgileri taşıyor.

Bir yıl aradan sonra, 22 Kasım 1999’da çıkan 4. albüm “Midnite Vultures” da “Odaley” kadar başarılı olmasa da eleştriler hep olumluydu. Albümdeki “Debra” adlı şarkı Prince’in “Raspberry Beret” şarkısından esinlenerek yapılırken, “Get Real Paid” ise Kraftwerk’ün “Computer World”ünden alıntıdır.

23 Eylül 2002’ye gelindiğinde raflarda karşılaştığımız “Sea Change”, Top 200’de 8 numaraya gelerek altın plağın sahibi olurken, Rolling Stone’un “Tüm Zamanların En İyi 500 Albümü” listesinde de 440. sırada yerini aldı.

21 Mart 2005’de şimdiye kadar elde edilmiş en iyi liste başarısı sağlayan “Guero” albümü çıktı. Birçok eleştirmene göre bu albüm, Beck’in “Odaley”e geri dönüşü olarak kabul edildi. Beastie Boys sample’larının kullanıldığı, The White Stripes’dan tanıdığımız Jack White’ın şarkı sözlerine yer verildiği albümün ilk single’ı “E-pro” oldu.

2 Ekim 2006’da son albümü “The Information” çıktı. Albümden çıkan ilk single Amerika'da “Nausea” olurken, İngiltere'de “Cell Phone’s Dead” oldu. 2007'nin sonlarına doğru yayımlanan "Timebomb" sayesinde En İyi Solo Rock Performansı kategorisinde Grammy'ye aday gösterilen sanatçı, ardından yeni albüm çalışmalarını hızlandırdı.

"Modern Guilt" isimli yeni Beck albümü 7 Temmuz’da piyasaya sürüldü. 2006 yılında çıkan The Information’ı takip eden "Modern Guilt", 10 şarkıdan oluşan 30 dakikalık bir albüm. Albümünün prodüktörlüğünde Danger Mouse, konuk sanatçılar arasında da Cat Power bulunuyor.

~mtv.com.tr

Bilen oldugunu sanmiyorum ama hiç duymadiysaniz bile eternal sunshine of the spotless mind in soundtracki olan olaganüstü sarki everybody's gotto learn sometimes i bilirsiniz, heh iste onu söyleyen muhtesem yaratik da bu :P Süperdir beck ya, timebomb, loser felam müthis müthis