Kayıt Ol

Beyaz Kelebekler

Çevrimdışı Rüya

  • **
  • 226
  • Rom: 0
  • ~ röya. *
    • Profili Görüntüle
Beyaz Kelebekler
« : 05 Haziran 2008, 10:37:08 »
Beyaz Kelebekler, 1963’te İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nde okuyan beş genç müzisyen (Rıfat Eke, Altan Eke, Ender Akacan, Behzat Kutlubağ ve Bülent Ortaç) tarafından kuruldu. Aralarına yedi yaşındaki gitarist Ercüment Ateş ve solist Ayşe Sütçü’yü alarak, zamanın gazetelerinin promosyon çekilişlerinde konser vermeye başladılar. Turgut Akyüz’ün gruba katılmasıyla profesyonel hayata geçtiler. 1967 yılında Ayşe Sütçü evlenip müziği bırakınca yeni solistleri Azize oldu. 1968’de İran Şahı’nın davetlisi olarak sarayda 14 gün kalıp altı konser verdiler.

1969 sonlarında bu kez Azize, arabesk müziğinin büyük ismi Orhan Gencebay ile evlenince solist olarak Ülkü Üst’ü aldılar. 1970 yılında bir konser için Adapazarı’na giderken geçirdikleri trafik kazasında Rıfat Eke, Atlan Eke ve Behzat Kutlubağ hayatını kaybetti. Geride kalanlar yoğun baskılar sonucu Beyaz Kelebekler’i sürdürmeye karar verdi ve aralarına dört yeni arkadaşı alan grup hemen hemen tüm Avrupa ülkelerinde konsere çıktı.

Beyaz Kelebekler, 1975 yılında Ercüment Ateş’in bestelediği «Sen Gidince» adlı şarkıyla Hollanda plak listelerinde bir numaraya kadar çıktı. O dönemdeki solistleri Sevil Özyurt’tu. Fakat grup solistlerini bir kez daha değiştirdi ve Semra İleten’i aldı. 1970’li yılların en popüler topluluklarından biri olan Beyaz Kelebekler, 1980 yılında İzmir Fuarı dönüşünde çalışmalarına son verdi. Turgut Akyüz bir trafik kazasında hayatını kaybedince Bülent ve Ender müziği bıraktılar ve ticaret hayatına atıldılar. 

fln fıstık devam eder bu .. =P

* Beyaz Kelebe(n)kler .. Hababam Sınıfı'nın o cici müzikleriyle bütünleşen bi grup(muş) :P =)) Ciciler işte :P