Kayıt Ol

En 'ince' hayal kırıklığı

Çevrimdışı em_dan_rup

  • ****
  • 992
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
En 'ince' hayal kırıklığı
« : 16 Ocak 2008, 11:51:53 »

       Apple, Macbook Air adıyla ürettiği yeni nesil laptop'u dün tanıttı. 2 santimetre inceliğiyle 'bir zarfa sığabilen' bilgisayar, daha radikal bir ürün bekleyenleri ve piyasayı hayal kırıklığına uğrattı. Macbook Air tasarımı ve inceliğiyle büyülerken, teknik özellikleriyle rakiplerine göre sınıfta kaldı

Ahu Özyurt

Teknoloji dünyasının haftalardır beklediği açıklama San Francisco'da Apple CEO'su Steve Jobs'tan geldi. Bilgisayar devi Apple, dünyanın en ince laptop'unu Macbook Air adıyla piyasa sürdü. 1 kilo 300 gram ağırlığındaki Macbook Air, 13.3 inclik (33.782 cm) ekranı ve normal boyuttaki klavyesiyle teknoloji meraklılarını tatmin etse de Jobs'tan daha radikal bir değişim bekleyen piyasayı memnun edemedi.
      Apple hisseleri Nasdaq'taki genel düşüşün de etkisiyle yüzde 4'lük değer kaybı yaşadı.
      İnternet gruplarında yapılan tartışmalarda, Apple'ın katlanabilen bir "tablet notebook" üretmiş olabileceği tartışılıyordu. Mac fanatikleri yeni bilgisayarın fiyatını da yüksek buldu.
     
      1799 dolardan piyasada

      Macbook Air, 2 GB'lık hafıza ve 80 GB'lık anabelleğe sahip olacak. 1799 dolardan piyasaya sürülen laptop'ta DVD sürücüsü bulunmuyor. Apple yetkilileri yeni laptop'un "kablosuz ortamda kullanmak" için planlandığını söylerken, 0.8 inçlik (2.032 cm) inceliğiyle "bir zarfa sığabildiğine" dikkat çektiler.
      Laptop'un mouse kontrol seçenekleri de değişti ve Iphone'la neredeyse birebir uyumlu hale geldi. Pili 5 saate kadar dayanabilen yeni Macbook Air, boyutları ile Sony'nin en ince versiyonundan daha ince ama daha küçük değil.
      Steve Jobs'un merakla beklenen açıklamasında öne çıkan bir diğer nokta da Apple'ın internet ortamında film kiralama sektörüne gireceğini açıklaması oldu.
     
      4 milyon iPhone satıldı

      MacWorld Expo'da yaptığı yıllık konuşmasında Steve Jobs, iPhone'un 200 gün içinde 4 milyon adetlik satış rakamına ulaştığını da açıkladı.
      Iphone bu rakamla ABD piyasasında Blackberry'nin arkasından ikinci sıraya yerleşti. Apple'ın Avrupa pazarında Fransa ve İngiltere'nin ardından Türkiye pazarına da girmeye hazırlandığı gelen bilgiler arasında. Bilgisayar devinin Türkiye'deki cep telefonu operatörleriyle de görüşmeler yürüttüğü belirtiliyor.
Geri mi dönücem :P