Kayıt Ol

Exilim EX-S10, artık Türkiye’de

Çevrimdışı Legolas

  • ***
  • 810
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Exilim EX-S10, artık Türkiye’de
« : 05 Nisan 2008, 16:18:51 »
Nisan ayından itibaren tekno marketler ve Casio Exilim bayilerinde yerini alan Ex-S10’un satış fiyatı 599 YTL. 
Dört farklı Auto Shutter özelliği sayesinde, titrek ve somurtkan fotoğraf devrini kapayan Ex-S10, isterseniz gülümsemenizi takip ederek, isterseniz poz vermek için hareketsiz kaldığınızda ya da görüntünüz kadrajı doldurduğunda otomatik olarak fotoğrafınızı çekebiliyor.

Casio’nun gömlek cebinde taşınabilecek kadar ufak boyutlara sahip yeni modeli Exilim S10, küçük boyutlarının yanı sıra, 10.1 megapixel çözünürlüğü, 3X optik zoom özelliği ve farklı hafıza kartlarının desteklemesi ile dijital fotoğraf makineleri arasında farklı bir alternatif olarak ortaya  çıkıyor.



Exilim S10’da bulunan Bulanıklık Azaltıcı, Kendi Kendine Portre, Gülümseme Algılayıcı ve Pan otomatik çekim özellikleri, fotoğraf çekmeyi eğlenceli hale getiriyor. Bulanıklık Azaltıcı otomatik çekim özelliğini seçtiğinizde EX-S10, görüntüyü analiz ederek, kadraj içerisindeki ana konu hareketsizleştiğinde, otomatik olarak fotoğrafını çekiyor.

Kendi Kendine Portre özelliğini seçtiğinizde ise Exilim EX-S10, görüntünüzün kadrajı doldurmasını bekliyor ve görüntünüz kadrajı doldurduğunda otomatik olarak fotoğrafınızı çekiyor.

Dördüncü otomatik çekim özelliği olan Pan özelliği ise, koşan çocuğunuzu veya hızlı hareket eden bir nesneyi net çekmenizi sağlıyor. Çekmek istediğiniz nesneyi kadraja alıp Exilim EX-S10’i onunla birlikte hareket ettirdiğinizde, nesne çerçevenin önüne geldiği sırada otomatik olarak çekim gerçekleşiyor.

Exilim EX-S10 modeli ayrıca, 36 – 108 mm (35 mm eşdeğeri) odak aralığı, 2.7 inç süper net ekranı, SDHC, SD, MMC ve MMC Plus hafıza kartları desteği ile fotoğraf çekerken her türlü ihtiyacınızı karşılayabilecek özellikleri sunuyor...
             

Kaynak:cnettürkiye

Çevrimdışı Slyffindor

  • **
  • 218
  • Rom: 0
  • Entrigiue?.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Exilim EX-S10, artık Türkiye’de
« Yanıtla #1 : 22 Mayıs 2008, 21:22:28 »
Casio Exilim  makineleri fena değildir bende EX-Z75 kullanıyorum
bulanıklık azaltıcı benimkindede var ve baya işe yarıyor, araç içinde seyahat ederken bile rahat rahat fotoğraf çekebiliyorum
4. bir otomatik çekim de çok güzel fakat casio ların bir sorunuda bu 3-4. otomatik çekimlerin süresinin 10 sn. seçeneğinde olmasıdır oysaki 2 3 5 herneyse onu da biz ayarlamalıyız.
optik olarak 3x az; Galata kulesinden Eminönü meydanı güzel çıkmaz misal olarak. dijital zoomların çözünürlüğü bir hayli bozudğunu söylememe gerek yoktur sanıyorum.
Bu ürünün yine kötü özelliklerinden biri vizörünün de olmamasıdır.
10.1 milyonpiksel(bu söylem herkesin garibine gidiyor biliyorum) fena değil, ama dijital fotoğraf makinelerinde bu pek gerçekçi olmuyor.
Hafıza kart desteği süper doğrusu.
BS player yelpazesininde geniş olması raflardan "beni al" dercesine çağırıyor :D
ISO hassasiyetinin 800-1000 civarlarında olduğunu tahmin ediyorum (otomatik çekimlerde bu artabilir)

Neyse bu ürüne yorumum bu kadar yalnız 599 ytl bu model için fazla bir miktar temmuz-ağustos gibi indirime gireceğini düşünüyorum TeknoSA ve Vatan Computer ı takip edin derim(=

bu fotoğraf makinesinede



                 I'll be your water. I'll be yours