Kayıt Ol

Taç & Kılıç (NES) - Oyun Sayfası

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Ynt: Taç & Kılıç (NES) - Oyun Sayfası
« Yanıtla #15 : 28 Ekim 2011, 19:05:47 »
Spoiler: Göster
Alp Er Tigin boylardan askerlik oğlancıkları toplamış,geri dönmeyi düşünürken,ulaklan gönderdiği rapora gelen;”Keşfe devam Yiğidim.Şaman Efendi yolumuzu Doğu Eyledi.”sözü üzerine Doğuya doğru Dünya  ve Kaynak Keşfine çıkmıştı.O gün ağarmış,Güneş uzaktan görünen bir ormanın ağaçları arasından kayboluyordu.Alp Er Tigin,hem bozkırın ortasında canavarlara hedef olmamak hem de ormanda av hayvanı vardır diyerek kampı ormana kurmayı düşünüyordu.

İyice yaklaştıklarında 3 itbarağın kamp kurduğunu gördü.Tam da kılınçlarının pasını,ellerinin uyuşukluğunu alacak cinsten.Diğerlerine sus işareti yapan Alp Er Tigin,Dolunayda yürüyen Kurt misali sessizce arkalarından dolaşıp diğer ikisi kaba lisanlarında konuşurken öyle ateşe bakanın atardamarına mink hançerini saplayıp çıkardıktan sonra da kanı aksın diye toprağa sapladı.En sonunda durumu anlayan diğer ikisi karşılarında pençeleri yerine iki kılıcı olan bir bozkurt gördüklerini zannetiler.Pala denemiyecek kadar eğri büğrü silahlarını kınlarından çeken ikiliden biri aşağı diğeri de boynuna doğru yukarı hamle yaptı.Bir adamı sıkıştırmak için iyi bir hamle olacak bu hücum Alp Er Tigin için yeterli değildi.Bunu da Yukarıdan geleni sol kılıcıyla havaya doğru açarak bu sayede karın bölgesini de boş bırakarak gösterdi.Bu durum ona aşağıdan gelen hamleyi sağ kılıcıyla yaptığı çapraz bir hamleye eğri silahın yamuk ucunu toprağa döndürerek ve hamlenin devamında boş bulunan diğerinin karnını ortadan ikiye ayırmasını sağladı.Diğerine döndüğünde ise uzaklardan gelen bir okun onu yere yığdığını gördü.Bu okçu maharetliydi belli ki.Oğlancıklar yanına geldiğinde çocuğun yanına gitti ve hak ettiği aferini verdi.Sonra da kamp kurmaya yeltenenleri engelledi.Ormanı keşfedin dedi.Uykumuzda saldırılmayalım.

Bu zamanlarda Sungur Han’da güneyde bulunduğu söylenen demir madeniyle ilgiliydi.Çağırttığı Demirci Dumrul derler adamı huzuruna kabul etti.Selam faslından sonra direk konuya girdi.Söylentileri duymuşsundur.Yanına 20 er al da var şu güneye.Artık yerleşik bir toplum olarak madene ihtiyacımız olacaktır.Tez git,tez gel.dedi. Buyruğunuzdur Hanım diyen adamda çıktı ve yola yola koyuldu.

[spoiler]Hamleler
2 Kaynak Keşfi:  2G 4Ü
Ormancılık:2G 1A
Madencilik:1G 2Ü
Doğuya Dünya Keşfi:2G
[/spoiler]

Çevrimdışı Baal Adramelech

  • *****
  • 1837
  • Rom: 59
  • The Hermit
    • Profili Görüntüle
Ynt: Taç & Kılıç (NES) - Oyun Sayfası
« Yanıtla #16 : 28 Ekim 2011, 22:08:55 »
Spoiler: Göster
Araştırma yapalım diye tutturan adamlar son kez beni rahatsız ettiler. Hepsini astırdım bugün. Astırdıktan sonra da adamlarıma söyledim, çalışmalarının hepsini önüme dizdiler. Anlayabildiğim kadarını ülkede uygulamaya çalışıyorum bundan sonra! Geri kalanını salla. Zaten gereksiz şeylerdi eminim. (İdea: 1 Üretim 1 Gelişim, Madencilik: 2 Üretim 1 Gelişim, Ormancılık: 2 Gelişim 1 Askeri)

Ülkedeki insanları orduya katmak için teşvik ettim. Ordumuz ne kadar büyük olursa o kadar iyi! Savaşa! (800 Savaşçı: 8 Askeri (1200 net))

Ayrıca keşif grubu hala geri dönmedi. Gelince iyi bir dayak yiyecekler adamlarımdan! Ne bulduysalar artık! Umarım güzel kadınlar bulmuşlardır gerçi! (Kaynak Keşfi: 2 Üretim 1 Gelişim)

Toplam 5 Gelişim 5 Üretim 9 Askeri
#rekt

Çevrimdışı Madam Vio

  • **
  • 376
  • Rom: 16
  • "Each thing I show you is a piece of my death."
    • Profili Görüntüle
Ynt: Taç & Kılıç (NES) - Oyun Sayfası
« Yanıtla #17 : 28 Ekim 2011, 23:39:06 »
Spoiler: Göster
“Yakın zamanda medeniyetimize bir ordugâh şehri kurmayı planlıyoruz. Eğer olursa, burada aynı zamanda gelecekteki askerlerimizi ve yönetimde ehil kişileri yetiştirmek üzere okullar açacağız. İlim görmek, yeni medeniyetimizin diplomasi ve hukuk alanındaki temellerini atmak i-”

İki muhafız ve yaşlı bir adamın odaya dalmasıyla Satelus’un sözü yarım kaldı.

“Bu yaşlı köylü, önümüzdeki yaz Nepheris’in şiddetli bir kuraklık geçireceğini rüyasında gördüğünü söyleyerek yanımıza geldi. Halka sorduk, kehanetleri tutar dediler. Buyuralım mı lordumuz?”

Lordun kafasını sallaması üzerine köylü ayakta duran yüksek rütbeli askerlerin ortasına, lordun karşısına kadar sürüklendi. Muhafızlar köylüyü boynundan ve omuzlarından aşağı bastırarak diz çöktürdüler. Köylü, başı öne düşük bir şekilde rüyasını anlattı ve sanrılarının hep hakikate erdiğini hatırlattıktan sonra Lord Persuile’in huzurundan çekildi. Böylece Satelus yeniden söze girdi.

“Ben de henüz bu konuyu saygıdeğer danışma meclisimize sunacaktım… Kuzey Batı seferimizde Ziggur adında, gelişmeye henüz başlayan bir medeniyeti keşfetmiş bulunmaktayız. Sahip oldukları topraklar bizimkilerden bereketlidir, ve şimdilik yerleşim alanları küçük olduğundan, merkezi otoriteyi güçlendirmek adına şehirde herhangi bir askeri güç bulundurma gereği hissetmemişler. Biz deriz ki lordumuz, onlarla bir kardeşlik anlaşması imza edelim, ticaret edelim; insanımız da kuraklık yüzünden helak olmasın…”

Lordun onayı üzerine elçiyi hazırlamaya başladı sarayın görevlileri. Pullarla güçlendirilmiş deve derilerinden yapılma yelekleri kuşandırdılar ona. Eline de lordun sözünü ve Thlorn’il’in mührünü taşıyan bir mektup tutuşturdular, yolcu ettiler Zeug’a…

Ardından meclis dağıldı, bu kez odaya huriler daldı. Beller kıvrıldı, kalçalar sallandı... Aralarında lorda sunulan bir esmer güzeli, raks etmeye başladı. Bu arada Satelus eğilmiş, lordun kulağına fısıldıyordu.

“Yanınızda yer alarak medeniyetimizi şerefle temsil edebilecek, hanedana sakınmadan katabileceğiniz bir hanım. Kuzeyli işgali öncesinde memleketimizin en büyük topraklarına sahip olan komşu Lenire kavminin lideri Hureis‘in kızı. Oldukça güzel, zeki ve ahlaklı…”

Lord kafasını esmer güzelinden yana çevirdi ve sürmeli kara gözlerine bakmakla yetinemeyip peçesini bir çırpıda çekip aldı. “Adın ne?” diye sordu ona. Kız yanıtladı;

“Lenire lordum.”
 
---------------------------------------------------------------------

Yapılan Hamleler: Dünya Keşfi (Ülkenin doğusuna, tepelerin ardına.) - Kaynak Keşfi
Yapılan Araştırmalar: Okullar
Liderler ve Kahramanlar: Gelişimci - Okçu – Taktikçi
Diplomatik Seçenekler: Ziggur Medeniyeti ile barış hali ve ticaret anlaşması. [-1 gelişim +1 askeri]