Kayıt Ol

Blind Guardian

Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Blind Guardian
« : 07 Şubat 2008, 14:35:10 »


Blind Guardian, 1980'lerin ortasında, Krefeld'te kurulmuş, ünlü Power Metal grubudur. Şarkıları genellikle Power Metal ve Epic Metal ağırlıklıdır. Grup, Blind Guardian ismini almadan önce, 1986 ve 1987 yıllarında Lucifer's Heritage ismiyle iki demo yayınlamıştır.

İlk albümlerinden başlamak üzere, tüm albümlerinde J.R.R. Tolkien ve diğer fantastik edebiyat yazarlarının etkisi görülmektedir. Bununla birlikte şarkı sözlerinde mitolojik unsurlar ve efsanelere de bolca rastlanmaktadır.

İlk albümleri Battalions Of Fear ile Somewhere Far Beyond albümlerine kadar müziklerinde daha çok Speed Metal etkisi görülürken, 1995 çıkışlı Imaginations From The Other Side albümleriyle birlikte Power Metal tarzına kaymıştır. Beşinci albümleri Imaginations From The Other Side ile birlikte müzikleri daha karışık bir hal almıştır. Bunda da kuşkusuz şarkılarında geniş yer verdikleri koro ve orkestral düzenlemelerin payı büyüktür.

Grubun dünya çapında üne kavuşmasıysa, Avrupa ve Japonya turnelerinden sonra olmuştur. And Then There Was Silence isimli tek şarkılık çıkışı 14 dakikalık uzunluğuna rağmen İspanya listelerinde 1. Kanada listelerinde yedinciliğe kadar yükselmiştir.

Özellikle solistleri Hansi Kürsch, metal müzik alanında en iyi vokalistlerden biri olarak görülmektedir. Kendisinin operatik vokalleri, Blind Guardian'ın başarısında büyük paya sahiptir.

Grubun solisti Hansi Kürsch, Jon Schaffer[1]le birlikte Demons and Wizards adlı projeyi gerçekleştirmiştir.

Grubun kurulmasından sonra 2005 yılına kadar geçen 20 yıllık süreç boyunca, çizgilerini değiştirmemişlerdir. Fakat grup içinde oluşan bazı anlaşmazlıklar sonucu davulcu Thomen Stauch gruptan ayrılmıştır. Yerine Temmuz 2005'te Frederik Ehmke gruba katılmıştır.

2006 yılında çıkması beklenen A Twist In The Myth albümünün kayıtları bitmiştir. Albüm hakkında fikir veren single Fly ise birkaç ay önce piyasaya sürülmüştür. Albümün promosyon kaydı ise internete sızmıştır. Albümün çıkış tarihi olarak Eylül 2006 verilmiştir.

Grup 14 Mayıs 2006 günü, İstanbul Maslak Venue'de bir konser vererek Türk sevenleriyle ikinci defa buluşmuştur.

Grup üçüncü kez, üç farklı şehirde (04 Mayıs 2007 günü İzmir Ooze Venue'de, 05 Mayıs 2007 günü Ankara Saklıkent'te ve 06 Mayıs 2007 günü İstanbul Maslak Venue) bir konser vererek Türk seyircisi ile tekrar buluşmuştur.

Grup 2008 yılı için, bir orkestra albümü çıkartmayı planlamaktadır.




Hansi Kürsch, Blind Guardian grubunun vokalistidir ve okul arkadaşı olan André Olbrich ile birlikte grubun kurucu üyesidir.

10 Ağustos 1966'da Lank-Latum kasabasında doğdu.Tam adı Hans Jurgen Kürsch'tür.'Hansi sözcüğü Hans Ve Jurgen kelimelerinin ard arda söylenmesinden çıkan ses birlikteliğinden oluşmuştur. Evli ve Jonas isminde bir oğlu var.

Hansi Blind Guardian grubunun ruhani lideri konumundadır.Grubun tüm sözlerini Hansi yazmaktadır.Tüm Blind Guardian şarkılarında Hansi'nin ismini görmemize rağmen grubun esas bestecisi solo gitarist Andre Olbrich'tir..Hansi bu konuda 'benim beste olarak gruba katkım azdır..bestelerin % 90'ı Andre'nindir' demektedir.1996 yılına kadar vokalistliğin yanında bass gitarıda çalan Hansi 1996 yılında özellikle Imaginations From The Other Side albümündeki şarkılardaki komplex bass riffleri nedeniyle hem vokal hemde bas gitarı birlikte götürmenin çok zorlayıcı olduğunu düşünerek sadece vokale yoğunlaşmaya karar verdi.Alman bass gitarist Oliver Holzwarth bu noktadan sonra grubun hem stüdyo hemde turnelerde bass gitarlarını çalmaya başladı.Hansi Oliver ile ilgili olarak ' Harika bir bass gitarist.tekniği Steve Harris 'e benziyor.Grubun resmi üyesi değil.Çünkü ilerleyen zamanlarda tekrar bass gitar çalabilirim ancak yapmak isteyeceğim en son şey Oliver'ı kovmaktır' demektedir.1999 yılında beyin sapında oluşan minik bir tümör sebebiyle sol kulağında % 70 işitme kaybı ve ses tellerinde kısmi paralizi meydana geldi...ancak bu tümör önemsizdi ve cerrahi müdahaleye gerek duyulmadan ilaç tedavisiyle halledildi...hansi kullandığı ilaçlardaki yüksek kortizon sebebiyle bugünkü bildiğimiz göbekli vücut yapısını kazandı..

Hansi bugüne kadar bir çok yan projede de çalıştı..Bunlardan en bilineni Amerikalı grup Iced Earth'in lideri Jon Schaffer ile yaptığı ve 2 albüm yayınladığı Demons and Wizards projesidir.Hansi sahip olduğu kendine has sesiyle bugün dünyanın en iyi heavy metal solistlerinden biri olarak tanımlanmaktadır.Hansi'nin sesi koro içinden bile ayırt edilebilir.Demons and Wizards grubundaki arkadaşı Jon Schaffer 2002 yılında 'Hansi heavy metal dünyasının Freddy Mercury'sidir' diyerek Hansi'nin sesine olan beğenisini dile getirmiştir.Sahip olduğu yüksek genişlikteki operatik sesini Demons & Wizards ile yaptıkları aynı adlı ilk albümün 12. parçası olan Chant'ta daha net duymaktayız.Tek başına kilise korosu söylüyormuş gibi söylemektedir bu şarkıda.

Hansi'nin Çalıştığı Yan Projeler: Demons and Wizards - Demons & Wizards (2000) Demons and Wizards - Touched by the Crimson King(2005) Gamma Ray - Land of the Free - "Farewell" (1994) Grave Digger - Tunes of War (1996, Arka vokaller) Nepal - Manifiesto - Besando La Tierra, Estadio Chico (1997) Iron Savior - Iron Savior (album) - "For The World" (1997) Edguy - Vain Glory Opera - Out of Control, Vain Glory Opera (1998) Grave Digger - Excalibur (1999, Arka vokaller) Therion - Deggial - Flesh of the Gods (2000) Rage - Unity (2002, Arka vokaller) Angra - Temple of Shadows - Winds of Destination (2004) The Arrow - Lady Nite - Never Say Never Ljósálfar - Ljósálfar - Forevermoor Aneurysm - TBA

En sevdiği kitap türü fantastik ve tarihsel türden kitaplardır ki bunların başında Yüzüklerin Efendisi gelir.

En sevdiği gruplar ise Queen, Genesis ve Deep Purple. En sevdiği yemek  : Tayland ve hindistan mutfağı. En sevdiği içecek : Darjeeling çayı. En sevdiği renkler: Turuncu, yeşil ve kırmızı. En sevdiği film  : The Lord of the Rings - Yüzüklerin Efendisi serisi En sevdiği kitap  : The Lord of the Rings - J.R.R. Tolkien, The Waste Lands, Song of Susannah and The Dark Tower( Kara Kule )– Stephen King En sevdiği oyun  : Satranç ( tabii ki bilgisayar oyunu değil ) En sevdiği gruplar: Deep Purple - Queen - The Who En sevdiği albüm  : Jesus Christ Superstar Hobileri  : Okumak Kendisini en mutlu eden şey : Ailesi En sevdiği sporlar : Yüzme - Futbol Görmek istediği yer : Yeni Zellanda



André Olbrich
Doğım Tarihi: 3 Mayıs 1967
Doğum Yeri: Dusseldorf /Almanya
Medeni Durumu: Evli ve bir oğlu var.
En Sevdiği Gruplar: Judas Priest, Megadeth ve  Ozzy
En Sevdiği Tatlar: Sıcak ve baharatlı şeyler
En Sevdiği Yemekler: Meksika Mutfağı
En Sevdiği İçecekler: Piña Colada
En sevdiği Renkler: Değişken, özel şeyler özel renkler gerektirir
En Sevdiği Filmler: Sopranos
En Sevdiği Kitaplar: The Lord of the Rings ve The Silmarillion- J. R. R. Tolkien ve tüm çizgi tomanlar
En Sevdiği Oyun: Baldur's Gate II
Hobileri: Konserlerden sonra fanlarla konuşmak ve olabildiğince soysal olmak, bilgisayar oyunları
En Korktuğu Şey Ya Da Kişi:  Savaş
En Sevdiği Şey Ya Da Kişi: Ailesi
En Sevdiği Sporlar: Futbol
Tuttuğu Takım: Bayern Münih
Sahip Olduğu Hayvanlar: Kediler
En Fazla Gitmek ve Keşfetmek İstediği Yer: Tekrar tekrar Amerika Birleşik Devletleri
Gittiği En Etkileyici Yer: Las Vegas

Teknik Özellikleri:

Gruba Katılma Tarihi (1983-�. )
Pozisyonu: Elektro Gitar
Kullandığı Müzik Aletkeri:
    ESP Custom Guitars,
    Engl Amps,
    Ibanez & Line 6 Effects

Hakkında: Hansi'nin okuldan arkadaşıdır. Müziğe lise yıllarında başlamıştır. Grubun bir diğer kurucusudur. Ayrıca şarkı yazımlarında en fazla emeği geçen isimdir. Dünyanın En İyi Gitaristleri sıralamasında 76. sıradadır. En büyük hayali yüzüklerin efendisi hakkında metal-operası kurmaktır. Sololar deyince Blind Guardian'a hayat veren Andre'dir.


Marcus Siepen
Doğım Tarihi: 8 Eylül 1968
Doğum Yeri: Krefeld /Almanya
Medeni Durumu: Boşanmış ve bir oğlu var.
En Sevdiği Gruplar: Iron Maiden (Eski), Black Sabbath ve Pink Floyd.
En Sevdiği Tatlar: Baharatlı ve kızartma
En Sevdiği Yemekler: Çin Mutfağı ve deniz ürünleri
En Sevdiği İçecekler: Maden Suyu
En sevdiği Renkler: Siyah
En Sevdiği Filmler: Star Wars (Yıldız Savaşları),
                            Lord of The Rings (Yüzüklerin Efendisi)
                            Name of the Rose (Gülün Adı)
En Sevdiği Kitaplar:
        Pillars of the Earth- Ken Follet,
        Lord of the Rings- J.R.R Tolkien,
        American Gods- Neil Gaiman
En Sevdiği Oyun: Satranç, World of Warcraft, Diablo 2 ve Resident Evil 4
En Sevdiği Albüm: In The Moment: The Number of The Beast
Hobileri: Kitap okumak, çizgi romanlar, film izlemek, oyun oynamak, iyi yemekler
En Korktuğu Şey Ya Da Kişi: Sevdiği birini kaybetmek
En Sevdiği Şey Ya Da Kişi: Sevdiği biriyle birlikte olmak
En Sevdiği Sporlar: Kayak yapmak, yüzmek ve kaykay İÇERMEYEN her şey
Tuttuğu Takım: Oğlunun hokey takımını
Sahip Olduğu Hayvanlar: Yok
En Fazla Gitmek İstediği Yer: Daha önce hiç gitmediğim bir çok yer
Gittiği En Etkileyici Yer: Birkaç tapınak ve çok eskilerden kalma yapılar ve Niagara Şelalesi

Teknik Özellikleri:

Gruba Katılma Tarihi: (1985-�. )
Pozisyonu: Elektro Gitar ve Ritim Gitar
Kullandığı Müzik Aleteleri:
    Gibson Les Pauls Exclusively,
    Mesa Boogie Triple Rectifier,
    Rectocabs

Hakkında: Blind Guardian'ın iki gitaristinden diğeridir. Kendisinin Andre ile birlikte solo ve leadlerde emeği büyüktür. Andre'den sonra söz yazarlığında hiçte azımsanmayacak kadar yeteneklidir. 2004 Eylül'ünde kaykay yaparken bacağını 4 yerinden kırmıştır.



Frederik Ehmke
Doğım Tarihi: 21 Haziran 1978
Doğum Yeri:  Malsch /Almanya
Medeni Durumu: Evli ve bir kızı var.
En Sevdiği Gruplar: Dream Theater, Danzig, Soilwork
En Sevdiği Tatlar: Tatlı ve ekşi şeyler
En Sevdiği Yemekler: Barbekü ve çikolata
En Sevdiği İçecek: Ice Tea ve Sıcak Çikolata
En sevdiği Renkler: Benim için sadece sarı vardır
En Sevdiği Filmler: Superstau
En Sevdiği Kitaplar: Rumo und die Wunder im Dunkeln
En Sevdiği Oyun: Tüm METROID saga
En Sevdiği Albüm: Judas Priest- Painkiller
Hobileri: Evde rahatlamak, Nintendo oynamak, spor yapmak
En Korktuğu Şey Ya Da Kişi:  Güçlü ve açgözlü politikacılar
En Sevdiği Şey Ya Da Kişi: İyi iş çıkardığı her zaman
En Sevdiği Sporlar: Taekwondo
Tuttuğu Takım: Hiçbir takım tutmam
Sahip Olduğu Hayvanlar: Kediler ve Fareler
En Fazla Gitmek ve Keşfetmek İstediği Yer: Ay
En Fazla Gitmek İstediği Yer: Sahra Çölü

Teknik Özellikleri:

Gruba Katılma Tarihi: (2005-�. )
Pozisyonu: Bateri
Kullandığı Müzik Aleteleri:
TAMA Starclassic Bubinga,
Meinl Cymbals (MB 20 & Soundcaster),
Evans Drum Heads,
Ice Stix Sina 2 Action


Hakkında: Gruba, kendi projelerini hayata geçirmek isteyen Thomen Stauch'un ayrılmasının ardından katıldı. Daha önce Folk Metal yapan Schattentantz grubunda çaldı. Aynı zamanda Gayda, Perküsyon çalmış ve vocal yapmıştır. Grup ona çok umut bağlamıştır. Bu umudun da  Fly Single'ında gayet güzel bir şekilde çalarak hakkını vermiştir.


Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #1 : 07 Şubat 2008, 14:41:09 »
heeey BG <3
The Bards Song <3
cok severım :D
the forgotten tales albumu mevcuttur bendee ve sdc o album bana Bgyı sevdırmıstır :D
saol cnm konu ıcın ^^

Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #2 : 07 Şubat 2008, 14:42:58 »
heeey BG <3
The Bards Song <3
cok severım :D
the forgotten tales albumu mevcuttur bendee ve sdc o album bana Bgyı sevdırmıstır :D
saol cnm konu ıcın ^^


The Bards Song (LL) of taparım :D

rica ederım cnm ^^

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2008, 21:14:42 »
Power rock-metal içinde Dragonforce ve Manowardan sonra en sevdiğim grup. The Bard's Song
gerçekten dinlendirici hoş bir parça. Bright Eyes, Mr.Sandman coverı falan da güzel. Iced Earth ile yürüttükleri Demons&Wizards projesi de iyidir; Excalibur çok gaz bir şarkıdır.
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2008, 21:40:34 »
Demons&Wizards  :uhe
Çok az şarkılarını dinledim ama süper bir grup :strip

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Rüya

  • **
  • 226
  • Rom: 0
  • ~ röya. *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #5 : 25 Ağustos 2008, 12:07:13 »
The Bard's Song ve The Eldar ..

Ah ah taparım severim ölürüm biterim! <3

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #6 : 25 Ağustos 2008, 13:55:35 »
Iced Earthle çaldıkları Excalibur gerçekten mükemmeldir... Tavsiye edilir :P

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #7 : 26 Ağustos 2008, 18:12:04 »
Valhalla da sert bir hava içindedir..
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı FaLLeN

  • **
  • 119
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #8 : 12 Eylül 2008, 17:43:59 »
En sevdiğim grup, daha ne diyeyim. En sevdiğim şarkıları:

The Maiden and The Minstrel Knight
Bard's Song
Dark Elf
Soulforged
Lord of the Rings
Nightfall
The Eldar (favorilerimden)
Mirror Mirror
Skalds and Shadows (favorilerimden)

Çevrimdışı voyvoda

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #9 : 12 Eylül 2008, 22:08:44 »
kendisiyle bu sene ortalarında tanıştığım ve bayıldığım bi grup :D bilg.ım da 40dan fazla şarkısı bulunur ve hepsinin de ayrı gzlliği vardır..

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #10 : 26 Eylül 2008, 11:53:53 »
Fantastik edebiyata yada herhangi bir okunabilir nüshaya saygımın az olduğu bir dönemdi sanırım, Ankara merkez dost kitabevine girer arkadaşlar ile bakınırdık. Taksit ile D20 kitap almak için bir arkadaşım adına girmiştik hatta o kez.Bir an, sadece bir an için hayatımda ilk kez kadere inanmamı gerektirecek şekilde o kasetin bulunduğu reyona baktım. İşte orada Melkorun kapağını süslediği (Melkor olduğu konusunda en ufak fikrim yoktu o ara) mavi-siyah tonlarında diğerlerinden nedense bir şekilde ayrılan bir kapak vardı. Yakınına gittim , "Nightfall in middle earth - Blind Guardian" . Sorgulamadan aldım ve başdan sona defalarca dinledim o gün boyunca. Kasetlerin yanında verilen uzun kağıtlar olur ya , şarkı sözleri birkaç resim vs bulundururlar en sonuna şunu yazmışlar; All rights reserved J.R.R Tolkien... güzel bir gündü  :'(

Çevrimdışı FaLLeN

  • **
  • 119
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #11 : 26 Eylül 2008, 13:54:26 »
Ya bugün The Wizard ve favori şarkım olan The Eldar'ı dinledim ve bu grubun şarkılarını her dinlediğimde hissettiğim şeyi yine hissettim: Kalite.

"Kalite soyut bir şeydir, görülmez, koklanmaz, duyulmaz," denir ama bu şarkıları dinleyince o kaliteyi duyuyorum, resmen kokusunu alıyorum, bir şarkı diğerinin kopyası değil, hatta bir şarkının içindeki bir kısım diğer kısmın bile aynısı değil, ordaki emek görülebiliyor. Mükemmel yahu ne diyeyim.

Çevrimdışı Genya Arikado

  • *
  • 25
  • Rom: 0
  • Everything is out of control...
    • Profili Görüntüle
    • Demon Castle: Blog
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #12 : 23 Aralık 2008, 23:26:31 »
Çok ufacık birşey eklemek istiyorum (:shy:), Frederik'ten önceki davulcuları Savage Circus diye bir grupta çalmakta şuan. Gitmekle yanlış yaptı, oh olsun.
"Be sure your sin will find you out..."


Çevrimdışı Hurin

  • ****
  • 1478
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #13 : 23 Aralık 2008, 23:29:30 »
Nihbrin sayesinde tanışıp berrak seslerine hayran olduğum grup.  :) Öyle sıkı fanı değilim ancak blind guardian'dan bir parça çaldı mı o an herşeyi bırakır döner dinlerim.
Lacho Calad!, Drego Morn!
Flame Light! Flee Night!

Çevrimdışı Genya Arikado

  • *
  • 25
  • Rom: 0
  • Everything is out of control...
    • Profili Görüntüle
    • Demon Castle: Blog
Ynt: Blind Guardian ~
« Yanıtla #14 : 23 Aralık 2008, 23:37:26 »
Şimdi daha dikkatli bir baktım da, pekçok kişi grubu In The Forest ile tanımış (arkadaşım şuna Bard's Song demeyin, 2 tane Bard's Song var!). Oysa BGyi BG yapan şarkılar The Wizard's Crown, Run For The Night, Valhalla gibi şarkılardır; aperatif olarak da Battlefield, Time Stand Still, Bright Eyes, The Wizard, Lost In The Twilight Hall gibi şarkılar dinlenmelidir. Çok öküz bir Blind Guardian fanı olarak (evet bir fanım, bu adamlar ne yapsa dinlerim ben!) tanıtımı oldukça güzel buldum. Tebrikler, teşekkürler.
Spoiler: Göster
 :clap
Mesajımda biraz abarttığımı kabul ediyorum, gaza geldim sanki biraz. Bu yüzden herkesten özür dilerim, yöneticiye de editlediği için teşekkür ederim.

"Be sure your sin will find you out..."