Kayıt Ol

Boş Duvar

Çevrimdışı Malkavian

  • *****
  • 2152
  • Rom: 57
  • I was lost in the pages of a book full of death..
    • Profili Görüntüle
Boş Duvar
« : 30 Ağustos 2010, 01:53:40 »
Boş Duvar

Yorgun argın odama geldim. Boğazımdaki lanet ve beklenmedik ağrının da etkisiyle bitkin düşmüş bedenimi yatağıma fırlatmak üzereydim ki posterlerle kaplı duvarımda bir eksiklik farkettim. Posterlerin asimetrik bir biçimde biraraya gelmesiyle özenle oluşturulmuş bir duvar kağıdının arasından dikdörtgen bir boşluktan duvarımın orjinal rengi olan parlement mavisi görünüyordu.

Hayatımda ilk defa sağlam bir meblağ ödeyip aldığım, büyülü asası ile bilgeliğin simgesi haline gelmiş Gri Gandalf' ın posteriydi yerle bir olan. Ne Spider Man düşmüştü ne de Karayip Korsanları. Yoo onlar neden düşsünlerdi ki. Karayip Korsanları'nın 4.sünün çekimlerine başlanmıştı. Spider Man ise başrolündeki oyuncuyu değiştirip devam filmlerini çekmeye devam ediyordu. Benim öldüğü için kitap başında şoka girdiğim Gri Gandalf ise filmler bitince unutulmuştu bile. Zaten Gri rengini de pek koruyamamıştı garibim.

O kadar posterin arasında benim için en değerli olan bana hep mantıklı davranmamı, bilgece düşünmemi hatırlatanı düşmüştü. Eh sanırım o da Türkiye şartlarına ayak uyduruyor. Bugün hangi gencimize sorarsak soralım Survivor' da kimler yarışmış ne yapmışlar ne etmişler anlatırlar. Kimin kutusunda küçük olduğu hakkında herkezin bir fikri var. Ama sorsan ki bu insanlara yıllarca en iyi savaşçılar olarak bilinen Hunlar neden Orta Asya' dan göç etti? Neden Çin'e boyun eğdiler?. 'Ne alaka şimdi?' derler sorunun bilmedikleri cevabına. Evet iyi savaşıyordu Hunlar savaşmasına ama maalesef iç işlerine karışıldı mı öfkeleri ve nefretleri içten içe onları yok ediyordu. Hiçbir savaşta elle tutulur başarısı olmayan Çin Hükümdarları gerek kızlarını Kağanlarla evlendirip gerkese rüşvet verip Hunların iç işlerine karışıp onları kargaşaya sürükledi.

Şimdi bırakalım bunları tarih dersine ihtiyacımız yok. Birazdan 500 milyarı kim kazandı o açıklanacak. Ona bakıp ağzımızın suyunu akıtarak 'off be tam 500 milyon kazandı lan adam' diyelim. Kazanamazsa da 'Salak lan bu ben olsam öbür kutuyu açtırırdım' diyerek yine eğleniriz nasıl olsa. Şu an tıpkı yüzyıllar önce olduğu gibi iç işlerimize karışıp toplumda kargaşa çıkartmaya çalışıyor olabilirler. Boşver biz Esra Ceyhan, yapmacık ötesi tavırları ile yine kimlere acıyıp programına alıyor onlarla ilgilenelim.

Türkiye'de potansiyel halde bulunan kaynaklar neden kullanılmıyor? Kullanılan kaynaklar neden hep yabancı şirketler tarafından yöneytiliyor? Neden Brezilya ile İran' a karşı oy kullanmadık diye terör olayları bir anda pörtledi? Neden öldürülen ve yakalanan teröristlerden Amerikan marka silahlar bulunuyor? Nasıl oluyorda kıçım kadar bir ülke olan İsrail yardım gemimize çıakrtma yapıyor ve saman alevi gibi yanıp sönen bir tepkiden ileriye gidemiyoruz? Neden 100 yıla yakın bir süredir aksamayan Anayasamızın temel öğeleri değiştirilmeye çalışılıyor?

Boşver şimdi bu soruları ne gerek var. Çok bir tarafımız sıkışırsa yine bir göç yaparız olur biter. Sattığımız ülkenin paraları ile Survivor adası güzelmiş orda yaşarız ne güzel. Deniz, kum, güneş... Dert yok tasa yok. Ne gerek var bunları düşünmeye boşverin. Kafamı kaldırıp bakınca duvarımda tekrar o posterden kalan boşluğu görüyorum. Bilgeliğini ve kendi haklarını savunma özgürlüğünü kaybeden ülkelerin başına geleni düşündürüyor ister istemez. Karayip Korsanları (Amerika) yerinde rahat nasıl olsa yeni filmler (saldıracak yeni ülkeler) çekip rahatına bakıyor. Spider Man (AB) de oyuncu değişiklikleri (işine gelen ülkeleri bünyesine katarak) ile yoluna devam ediyor. Olan yine benim bir zamanlar bilgelikle yönetilen (Atatürk tarafından) güzel ülkeme oluyor. Bir savaşta kalbindeki saate denk gelen kurşunla öldü sanıyoruz onu ama bir şekilde beyaz Gandalf olarak geri dönüp ülkeyi hiçbirimizin hayal edemeyeceği yerlere taşıyor. Sonra ne oluyor peki? Unutuyoruz bilgeliği. Unutuyoruz özgürlüğü. Unutuyoruz unutmamamız gereken şeyleri. Elim varmadı kaldıramadım posteri geri eski yerine. Utandım belki de. Görmesin istedim Gri Gandalf beni bu salak halimle. Görmesin ülkemi bu salak hali ile. Görmesin insanlarımızı duvarımdaki gibi içi boş halde.