Kayıt Ol

Bright Eyes

Çevrimdışı Jejune

  • ***
  • 658
  • Rom: 1
  • *LucillaClarté'm. ~
    • Profili Görüntüle
Bright Eyes
« : 23 Temmuz 2008, 22:18:25 »

1995 senesinde Commander Venus grubundan Conor Oberst (vokal, gitar)’in yan projesi olarak Nebraska’da kurulan ve Tim Kasher (gitar, vokal)’ın katılımıyla şekillenen Amerikalı indie grubu Bright Eyes, 1995 – 1997 dönemlerini beste yapmakla geçirdi. 1997 senesinde yayınlanan “Squad Car 96” adlı EP ile ilk çalışmasına imza atan grup, aynı sene Commander Venus’ün dağılmasıyla çalışmalara hız verdi.

1998 senesinde “A Collection Of Songs Written And Recorded: 1995 – 1997” adlı ilk albümünü piyasaya süren Bright Eyes, özellikle Oberst’in sözlerdeki yaratacılığıyla ve müzikteki deneyselliğiyle beğeni topladı. Albümde Tilly And The Walls grubundan Neely Jenkins “Feb. 15” adlı parçada gruba eşlik ederken, grup aynı sene “Letting Off The Happiness” adlı 2. albümünü bir önceki albümde olduğu gibi Saddle Creek etiketiyle yayınladı.

“Letting Off The Happiness” albümünde Neutral Milk Hotel, Tilly And The Wall ve Of Montreal gruplarını albüme konuk eden Bright Eyes, albümün prodüksiyonunda ise Mike Mogis ile çalıştı. Bir önceki albümün sounduna göre daha başarılı bir sound yakalayan grup, 2000 senesinde “Fevers And Mirrors” adlı 3. albümünü piyasaya sürdü.

“Fevers And Mirrors” albümüyle müzikal vizyonunu genişleten Bright Eyes, albümde flüt, piyano ve akordion gibi farklı enstrümanlar kullandı. 2002 senesinde yayınlanan “Lifted Or The Story Is In The Soil, Keep Your Ear To The Ground” adlı albümle gerçek çıkışını yakalayan grup, albüm sonrasında özellikle Amerika’da saygı görülen bir grup haline geldi. Aynı sene “A Christmas Album” adlı albüme imza atan topluluk, albümden gelen tüm kazancı Nebraska’daki AIDS ile savaşma projesine yatırdı.

2004 senesinde Amerika’da gerçekleştirilen başkanlık seçimleri sırasında Bruce Springsteen ve R.E.M. ile MoveOn.org adlı organizasyonun düzenlediği ‘Vote For Change’ turnesine çıkan Bright Eyes, bu turne sırasında Bruce Springsteen ve Neil Young ile aynı sahneyi paylaştı. Aynı sene “Lua” ve “Take It Easy (Love Nothing)” adlı iki tane single yayınlayan grup, “Lua” ile Amerika listelerinde 1 numara ve “Take It Easy (Love Nothing)” ile de 2 numara olmayı başardı.

2005 senesinde “I’m Wide Awake, It’s Morning” adlı albümü hayranlarına sunan Bright Eyes, bu albümle folk müziğinden örnekler sergiledi. Albümle Amerika listelerinde 10 numara olan ve albümden “First Day Of My Life” adlı parçayı single olarak piyasaya süren grup, aynı sene elektronik altyapılı “Digital Ash In A Digital Urn” adlı albümünü yayınladı. Bu albümle de Amerika listelerinde 15 numara olan topluluk, albümler sonrasında dünya turnesine çıktı.

Turne bitiminde “Motion Sickness” adlı konser albümünü piyasaya süren Bright Eyes, albümde Feist ve Elliott Smith’in birer parçasını baştan yorumladı. Albümü Oberst’in sahibi olduğu Team Love Records’dan yayınlayan grup, 2006 senesinde hiç yayınlanmamış parçaların yer aldığı “Noise Floor: Rarities 1998 – 2005” adlı derleme albümü hayranlarına ulaştırdı.

10 Nisan 2007 tarihinde “Cassadaga” adlı albümünü yayınlayan Bright Eyes, albümde The Like’dan Z Berg’i ve Eisley’den Sherri ve Stacy DuPree’yi konuk müzisyen olarak bulundurdu. Albümden “Four Winds” adlı parçayı ep formatında piyasaya süren grup, single içerisine daha önceden hazırlanmış 4 tane parçayı bulundurdu. Parçaya bir de video klip çeken topluluk yoğun turne programının ardından yeni albüm çalışmalarına başladı.