Kayıt Ol

Bron/Broen

Çevrimdışı milenya

  • **
  • 260
  • Rom: 6
  • Belki de Tanrı bize inanmıyor!
    • Profili Görüntüle
Bron/Broen
« : 10 Ekim 2016, 19:25:48 »
 Köprü’nün İsveç ve Danimarka dillerinde yazılmasıyla oluşan bu tatlı isim bir polisiyeye, daha doğrusu iki ülkenin ortak yapımı olan bir polisiyesine ait. Dizi Avrupa’da epey beğeni aldı ve standart Amerikan dizilerinden biraz sıyrılmak isteyenler için harika bir alternatif.
 
 Bazı vakalar olur, aşağı tükürsem İsveç yukarı tükürsem Danimarka, dizimizde bu şekil bir olayla başlıyor ve her iki ülkeden birer polis bunu araştırması için görev başına getirtiliyor. Dizinin ismi neden Köprü diye soracak olursanız, Danimarka ve İsveç deyince akla ilk gelen Öresund Köprüsü dizide belli bir konuma sahip ve aynı zamanda iki ülke içinde bu köprünün ortak bir anlamı olduğundan oldukça uygun düşünülmüş. Diziye damgasını vuran herkesin bayıldığı karakterimiz Saga Noren. İşkolik, duygularından arınmış, robot gibi, sert mizaçlı ve insanların çekindiği tipte bir kadın polis. Diziyi bu karakter mi taşıyor, sorusunun yanıtı ise koca bir EVET.
 
 Benim dizide en sevdiğim şey iki ülke arasındaki farklılık ve benzerliklerin görsel olarak harika ifade edilmesi. Hava hep gri, hep bulutlu ve soğuk kısaca orası İskandinavya. İki toplumun kültürleri ve yaşam tarzları oldukça benzer olmasına rağmen  özellikle ülke yapısında bariz farklılıklar var, bunu izlerken görmeniz gerektiği fikrindeyim.
 
 Dizi ilk başta ve sonraları -ama bunu sürekli olarak geri plana atarak- toplumsal bir sorunla başlıyor. Gıda Terörü, evsizler gibi bir sürü toplumsal konuyu ele alıyor, bu başta sevindirse de dizi içinde bunun geri planda kalması nerede toplum nerede insan hakları dedirtiyor. Bu konuda üzülmüştüm ve umarım kendileri de yakın zamanda bunun daha farkında olurlar.
 
 CSI ya da Criminal Minds gibi sığ polisiye, pür Amerikan polisiyesi sizi boğdu ise daha samimi ve dramatik bir alternatif olarak Bron/Broen orada bir yerlerde izlenmek için bekliyor.
Spoiler: Göster