Kayıt Ol

Chobits

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Chobits
« : 26 Mayıs 2008, 17:09:58 »
Chobits





Chobits, ilk olarak 2000 yılında Young Magazine’de yayımlanmaya başlamıştır. Yakın gelecekte, kişisel bilgisayarlar insan biçiminde olan Persocon’a gelişmiş ve insanlarla birlikte yaşamaya başlamışlardır.

Hideki Motosuwa, kasabasından Tokyo'ya gelmiş ve üniversiteye girmeye çalışmaktadır. Hideki de, Persocon istemektedir ama Persocon alamıyordur, çünkü alacak parası yoktur. Bir gün, kendi ideal Persoconun hayali kurarken aşağı bakar ve çöpte yatan bir Persocon görür (ilk başta onu soyulmuş biri zanneder ve korku içinde çığlık atar). Şansını iyi kullanır ve yırtık pırtık kıyafetler içinde olan ve hala kendinde olmayan Persocon’u kapar ve evine götürür (oldukça ağırdır). Ne yazık ki eve giderken, gizli bir bölmeden küçük bir disket düşer yere ama Hideki bunu fark etmez.

Evde, saatler sonra Hideki, Persoconu aktif hale getirmeyi denemekten nerdeyse vazgeçmiştir. Dediği gibi:” nerdeyse üstünde basılacak her yere bastım.. nerden açılıyor olabilir?!”. Sonra bakışları aşağı doğru kaymaya başlar ve +öksürerek+ elini Persoconun kasığına uzatır. Hideki biraz çekinir ve persoconun elini alır ve oraya basar. Birden, persocon canlanır. Hideki’yi sıkıca yakalar ve gözlerinin içine bakarak Chii der. Hideki oldukça utanır ve görüntü solar..

Sonraki gün Hideki gözlerini kör eden güneş ışığı yüzünden uyanır. Yüzünü kapatır ve öteki tarafa bakar... yatağında bir kız bulur. Çığlık atar ve yataktan atlar, sonradan onun dün geceki persocon olduğunun farkına varır. Hideki ona bakarken o “Chii” diye tekrar eder. Daha sonra, Hideki ona adının Chii olup olmadığını sorar. “Chii” bunu onaylar. O günden sonra onun adı Chii olur. Hideki sevinçten çıldırır. Kendi hizmetçisi, her isteğini, her arzusunu, her angaryasını yerine getirecek kendi tanrıçası. Ne şans. Ama Chii’nin gerçekte neler yapabileceğini nasıl bulacaktır. Chii, X-ray ile odayı tararken, Hideki deli gibi pc dergisini aramaya başlar. En sonunda doğru olanını bulur ve zafer edasıyla havaya kaldırır. Bu sırada, Chii dergilerdeki sexy kızları taklit etmeye başlar, Hideki utanır, yüzü kızarır ve çığlık atar. Birkaç dakika sonra dergiyi iyice okuduktan sonra Chii’nin bir kulağını ayırır ve içinden bir tıkaç çıkarır. Bu küçük şeyi dışarı çıkardıktan sonra hayal kırıklığına uğrar. Chii’nin hiçbir fonksiyonu yoktur. Hideki yine çığlık atar ve başını sıkıca tutar.. Chii de aynısını yapar.

Hideki komşusu ve sonradan en yakın arkadaşı olacak Shinbo ile konuşur. Chii, Shinbo’nun mini persocon’u olan Sumomo’yu bozmasına rağmen Shinbo yardım etmeye karar verir. Hiçbir persocon Chii’nin bir OS u olup olmadığını anlayamamaktadır. Shinbo’nun Hideki’ye tavsiye ettiği Minoru bile Chii’nin OS sini başarıyla tarayamamaktadır. Minoru, Chii’nin Chobits serisinden olabileceğini iddiasını ortaya koyar. Chobits OS leri olmayan ve kendi başlarına hareket edebilen persoconlardır. Bu sadece bir hikayedir ama Chii bu hikayenin gerçek olabileceğini kanıtlayan bir örnektir.

Hiç kimse Chii'nin ne olduğunu belirleyememiş olsa da, şu açıktır ki Chii’nin öğrenme yeteneği vardır. Birinin yaptığı bütün hareketleri taklit etmektedir. Oldukça hızlı öğreniyordur ve kısa sürede “chii” dışında başka kelimelerde konuşmaya başlamıştır.


Chii


Chii dişi bir persecondur. Hideki tarafından çalıştırıldı. Diğer perseconlardan oldukca farklıdır. En büyük özelliği öğrenme ve kendi kendine düşenebilmesidir. Chobits serisi olduğundan şüphelenir ancak bu seri tamamen bir söylentidir ve hakkında hiç bir bilgi yokdur. Hideki adını Chii koyar çünkü konuşabildiği tek kelime Chii'dir.

Minoru, Chii'nin efsanevi Chobits serisinden olduğuna inanmaktadır. Chobitsler kendi arzu ve iradeleriyle hareket eden Perseconlardır. Ancak Chobits serisi bir söylentidir ve oldukça gizemlidir. Hideki de, Chii'nin gerçek kimliğini çözmek için harekete geçer.



Hideki Motosuwa

Hideki 19 yaşında bir öğrenci ve geceleri bir pubda part-time olarak çalışmaktadır. Oldukca fakirdir. Fakir, tembel, cahil, sapık ve serinin baş erkek kahramanı(:Persoconlardan fazla anlamaz ancak aşırı derece persecon sahibi olmak istemekdedir. Bir gece çöpe atılmış bir persecon bulur ve hayatı değişir.


Shimbo Hiroshi

Hideki'nin en iyi arkadaşıdır. O da 19 yaşında ve Hideki'nin sınıf arkadaşı ve fakirdir ancak bir persocona sahipdir. Sumomo ufak tefek bir persecondur. Shimbo, Hideki'ye Chii'nin kim olduğunu bulmada yardım eder. Öğretmeni olan Takako Shimizu'ye hafifden de aşıktır.

 

Minoru Kotobuji

12 yaşında öğrenci ve bir persecon yapımcısıdır. Yaşı küçük olmasına rağmen, Minoru dev servetini malikanesinin etrafını kuşatan Persocon yapımı üzerine uzmanlaşmak için kullanmıştır. Kendisini, persoconlarla (özellikle Yuzuki ile) çok arkadaşçı olmasıyla tasvir eder. Hideki ile bağlantı kurmasının nedeni de Chii nin bir Chobit olup olmadığını keşfetmek içindir.



Yuzuki

Bu genç ve güzel persocon Minoru tarafından yapılmış, insanınkilere çok yakın duygusal tepkiler gösteren, ayrıca kendi kişiliğini belirten ve her türlü işi yapmakta kendi başına karar veren bir persocondur. Yine de Yuzuki işlerine devam etmek için bir komuta sistemine ihtiyaç duyar. Herkesle oldukça arkadaş canlısıdır özellikle de Chii ile.

 

Takako Shimizu

Shinbo ve Hideki’nin öğretmeni. Oldukça çekici bir kadın ama çok sıkça içmek gibi bir huyu var. Ne zaman Chii yi görürse, Shimizu-sensei geçmişe ait çok ciddi bir olayı hatırlar. Öyle görünmese de Takako evlidir ama kocasından ayrı yaşıyordur çünkü...

 

Chitose Hibiya

Bilgisayarda çok başarılı ve Hideki'nin dairesinin olduğu binanın yöneticisi olan oldukça arkadaş canlısı bir kadındır. Chii’ye giysilerinin büyük bölümü temin eden odur ve Hideki’nin bazı sapık davranışlarından korkmayan biridir, ara sıra ona yemek de götürür. Ne güzel komşu değil mi(:


Yumi Omura

Yumi, oldukça hareketli biri ve barda yan yana çalıştığı Hideki’yi neşelendirir. Aynı okula gitmeseler de oldukça iyi arkadaşlardır. Yumi’nin bir aralar erkeksi bir Persoconu vardır ama kişisel nedenlerden dolayı onu bir cep türüyle değiştirmiştir.

 

Black Chii

Black Chii, Chobits’in 2. cildinde ortaya çıkıyor. Görüntüsü, hareketleri tıpkı Chii gibi. Nasılsa, kişilik olarak Chii gibi değil. Ama şu kesin ki Chii'nin bir parçası. Belki de, onu Chii’nin karanlık tarafı olarak tasvir etmek en iyisi olur.
Black Chii, Chii yi gerçek kendisine geri getirmeye çalışmaktadır. Kendisi Chii’nin öteki tarafı olduğundan büyük ihtimalle yine Chii ile birleşmek istemektedir. 1. ciltten hatırladığımız gibi Chii’nin OS i silinmiştir bununla birlikte geçmişine ait hiçbir şeyi ve basit şeyleri nasıl yapacağını bile hatırlayamamaktadır(örn: konuşmak). Chii öğrendikçe, aynı zamanda hatırlıyordur ve Black Chii daha sık görünüyordur. Öyle görünüyor ki Black Chii, Chii nin hafızasından mühürlenmiştir ve bunu dışarı çıkaracak şeyler de bazı kesin olaylardır.

 
 





*Seriyi geçen yaz bitirmiştim. Sahiden izlenesi animelerdendir(: Ama uyarı; eğer abinizle izliyorsanız hazrılıklı olmalısınız, her an 18+ birşey çıkabilir. Hem abiniz hem siz kalırsınız öyle :P [denedim, gördüm kötü oldu :P]. Ama yine de mutlaka izleyin diyorum(: insanı ağlatabiliyor bazı yerlerde... Öyle güzel birşey yani :P



too much sugar 
tb

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Chobits
« Yanıtla #1 : 26 Mayıs 2008, 18:09:19 »
ilk defa gördüm desem yeridir, resimler de güzelmiş :P... Vahh ağlatıyorsa izler izler gülerim artık... ;D :P Neyse cidden daha önce ne adını duyduğumu hatırlıyorum ne de konuşan birini, belli mi olur belki izlerim :P... paylaşım için sağol...

Çevrimdışı Nefertari

  • ****
  • 1517
  • Rom: 6
  • Bla bla böö
    • Profili Görüntüle
Ynt: Chobits
« Yanıtla #2 : 26 Mayıs 2008, 18:13:02 »
Sadece resimlerden biliyorum :D black chii de güzel hatun ha..Paylaşım için sağol =P

Çevrimdışı Sophié

  • ***
  • 836
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
    • Sinek Alkışı
Ynt: Chobits
« Yanıtla #3 : 26 Mayıs 2008, 18:23:47 »
ilk defa gördüm desem yeridir, resimler de güzelmiş :P... Vahh ağlatıyorsa izler izler gülerim artık... ;D :P Neyse cidden daha önce ne adını duyduğumu hatırlıyorum ne de konuşan birini, belli mi olur belki izlerim :P... paylaşım için sağol...
ehehe her zaman(: ama izle :P çok güzel, pişman olmazsın :P aşk hikayesi, romantik falan gerçi böyle düşününce sevmeyebilirsin :P

Sadece resimlerden biliyorum :D black chii de güzel hatun ha..Paylaşım için sağol =P

önemli değil :P sen zaten izliceksin kaderinde var bu senin eğer bir gün o dvdleri yolarsam izlyeyebileceksin :P

too much sugar 
tb