Kayıt Ol

"Akira" ve "Space Adventure Cobra" beyaz perdeye geliyor!

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle

Warner Bros.‘un yeni live-action film projesinde oklar ünlü manga/anime Akira‘yı gösteriyor.

Akira, 1982 yılında basılmış ve 1990′da sonlanmış, Katsuhiro Otomo tarafından yazılıp çizilmiş bir siberpunk (cyberpunk) manga dizisidir. Daha sonra, 1988′de bir anime film uyarlaması yapılmıştır.

Konusuna kısaca değinecek olursak:

2019 yılında, 3. Dünya Savaşı’nın üzerinden 31 yıl geçmiştir. Bilinen Tokyo çoktan yıkılmış ve yerine yapılan Neo-Tokyo kurulmuştur. Ancak Neo-Tokyo’da işler hiç de iyi gitmemekte ve kaos hüküm sürmektedir. Polis ve hükümet güçleri ise, bu kaotik ortamda çeşitli örgütlerle mücadele etmektedir.

Kaneda ve motosiklet çetesi, hükümeti umursamayan bir hayat sürmekte ve serserilik etmektedirler. Ancak bir gün, Kaneda’nın en yakın arkadaşı ve çete üyesi olan Tetsuo, küçük bir çocuğun da bulunduğu bir kazaya karışır ve ağır yaralanır. Bu olaydan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Olay yerinden götürülen Tetsuo artık hükümetin gizli deneyi Akira için kobay olarak kullanılacaktır.

Peki Akira deneyi tam olarak nedir ve nasıl olup da 3.Dünya Savaşı’nın çıkmasına yol açmıştır? Kaneda, Tetsuo’yu kurtarmak için girdiği mücadelede bunları da öğrenecektir.

Keanu Reeves Akira’da Olabilir!

Akira‘nın başrolü olan Kaneda karakterini oynamak için Keanu Reeves ile görüşmelerde bulunulduğu söyleniyor. Kim bilir, belki de Akira’nın gerçek hayattaki yüzü Keanu Reeves olacak…

Akira’dan Sonra Space Adverture Cobra da Beyaz Perdeye Adım Atıyor!

Piranha 3D ve Tepenin Gözleri filmlerinin yönetmeni Alexander Aja, Buichi Terasawa’nın bir dönem ülkemizde de yayınlanmış olan Space Adventure Cobra mangasının film haklarının alındığını bildirdi. Manga, kaçak bir korsan ve onun dişi android partnerini konu alan bir bilim-kurgu.

Aja, Cobra için şöyle bir yorum yapıyor:
Alıntı
"Ben Cobra ile büyüdüm. Günüm, okulun bitmesi ile eve koşup, kanalı değiştirmek ile geçerdi. Fransa, İtalya, İspanya ve tüm Batı Avrupa’daki çocuklar da böyle yapıyordu. Birçok kişi için sadece Star Wars vardır, ama ben ve yazı ortağım Gregory için Star Wars ve Cobra var."

Aja
, söylediğine göre, filmi 3D olarak çekmek istiyormuş. Ancak bunun için finansal açıdan destek olacak sponsor arayışları sürüyor.

Çevrimdışı Akuma_Blade

  • **
  • 97
  • Rom: 5
  • "All Worms are my prey!"
    • Profili Görüntüle
Ynt: "Akira" ve "Space Adventure Cobra" beyaz perdeye geliyor!
« Yanıtla #1 : 17 Mayıs 2011, 00:24:21 »
Warner Bros'un Akira'nın prodüksiyonunu resmen başlattığı yönde bir haber yok yanılmıyorsam. Cobra'nın ise bu kadar damdan düşer gibi -hem de böyle bir prodüksiyon olacaksa bile izni alınması gereken ilk kişi olan Osamu Dezaki öleli bir ay bile geçmemişken- ne oyuncu ne de stüdyo bilgisi basına açıklanmadan sanki film bitmiş de post prodüksiyonu yapılır gibi iddialı cümlelerle açıklamalar yapılıyor olması burnuma pek hoş kokular getirmiyor. Hatırlarsanız daha hayatında tek uzun metraj film çekmemiş, bar filosofu görünüşlü bir arkadaş Voltron'un (dipnot: Voltron bir anime değildir. Anime olan aslını görmek istiyorsanız Golion'u izleyin) Live Action filmini yapacağını söylemişti en son. Gidiş o gidiş, yıllar oldu tek bir açıklama dahi çıkmadı. Anlayacağınız üzere ismi zaten bilinen yönetmenler bizzat bu yönde açıklama yapmadıkça bu haberler benim gözümde sürekli ya asparagas ya "Atma Recep" etiketi kazanmaya başlıyor yavaş yavaş.

Zira son 10 yıldır New Line Cinema'dan Warner Bros'a dek sayısız stüdyonun Akira'yı çekeceği duyuruldu, sonradan bunların hepsi balon ortaya çıktı. Benzer şekilde yılan hikayesine dönmüş ve fanlara dedikodu malzemesi olmaktan başka birşey ortaya çıkartmayan Cowboy Bebop Live Action yada son 10 yıldan beri ne yalanlanan ne reddedilen EVA Live Action hususu var ki o başka bir konu. Bu döngüye dedikodulardan öteye gitmeyen ama nedense bazı arkadaşların hala tartıştığı Ghost in the Shell, Full Metal Panic!, Death Note ve Bleach gibi isimler de saylabilir. (James Cameron'un son 10 yıldır tabiri-i caizse elini taşın altına sokarak bizzat ön prodüksiyonuna hazırlandığı Battle Angel Alita'yı bunlardan istisna tutuyorum) Bu kadar isim, bazı haberlerin 10 yıldır dönüp de fos çıkıyor olması kanımca şu ihtimali aklıma getiriyor: -Cobra olayında olduğu gibi- adı sanı duyulmamış yönetmenler bu filmlerin ismi üzerinden mülakat vererek dikkat çekmeye çalışıyor, Japonya'dakiler de bunları ya önemsemediğinden açıklama yapmıyor yada "reklamın iyisi kötüsü olmaz" diyerekten susuyor.

Her halukarda ben prodüksiyon resmen başlamadan, setten resimler düşmeden vs bu haberlere artık inanmam, inanamam kısacası.

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: "Akira" ve "Space Adventure Cobra" beyaz perdeye geliyor!
« Yanıtla #2 : 17 Mayıs 2011, 01:18:00 »
IMDB'de tarih olarak 2013 ve 2015'i gördüğümde ben de aynı tepkiyi vermiştim. Muhtemelen balon haberler bunlar. Söylenti de olsa biz duyuralım.

bi de bu otakulardaki keanu reeves hayranlığı nerden kaynaklanıyor acaba. yakında adamın kafasına silah dayayıp zorla cowboy bebop yaptıracaklar. bütün anime uyarlamalarında onu oynatıcaklar.
try again fail again fail better

Çevrimdışı Akuma_Blade

  • **
  • 97
  • Rom: 5
  • "All Worms are my prey!"
    • Profili Görüntüle
Ynt: "Akira" ve "Space Adventure Cobra" beyaz perdeye geliyor!
« Yanıtla #3 : 22 Mayıs 2011, 09:33:54 »
Keenu Reeves'in ismi bu kez Akira filmi ile ilgili geçmiş.

http://www.animenewsnetwork.com/interest/2011-05-17/website/keanu-reeves-passes-on-akira-most-of-staff-let-go

Tabii haberde "kesinleşmiş birşey yok, ön prodüksiyon safhasına bile geçilmedi" diye ayrıca vurgulanıyor.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: "Akira" ve "Space Adventure Cobra" beyaz perdeye geliyor!
« Yanıtla #4 : 22 Mayıs 2011, 14:54:31 »
Keenu Reeves'in ismi bu kez Akira filmi ile ilgili geçmiş.

http://www.animenewsnetwork.com/interest/2011-05-17/website/keanu-reeves-passes-on-akira-most-of-staff-let-go

Tabii haberde "kesinleşmiş birşey yok, ön prodüksiyon safhasına bile geçilmedi" diye ayrıca vurgulanıyor.

Güldüm