Kayıt Ol

Amagami SS

Çevrimdışı Akuma_Blade

  • **
  • 97
  • Rom: 5
  • "All Worms are my prey!"
    • Profili Görüntüle
Amagami SS
« : 29 Temmuz 2010, 09:14:22 »
Belki önyargı olarak karşılanabilir ama Nihbrin'le çoğu konuşmamızda Anime'lerin öyküsel anlamda gittikleri yönü pek beğenmediğimi, "funny things is funny" türü işlenişler yüzünden artık birşeylerin ölemediği serilerin çoğundan soğuduğumu yazmışımdır. (ki kendisinin beni bu şekilde düşündüren koşulları anlıyor olduğunu düşünüyorum) Aslında konuyu nereye bağlayacağım, şuraya: Aslında duygusal (biraz da komedi) türü sevmediğim bir tür değil aksine bu türden izlemeye değer bulabileceğim birşeyler bulmak en büyük isteklerimden birisi. Ama maalesef KKNJ'nin sonrasındaki zaman diliminden bugüne dek izlenebilir bir duygusal Anime örneği bulamadım: Clannad, KGNE, School Days gibi çok övülen yapımlar ağzımda ekşi bir tad bırakan seriler oldular. Winter Sonata istisna olarak güzeldi fakat sonuç olarak bu türe yolculuğum genel TV animelerinin gidiş yönü daha da özveri yapmamı gerektirecek gibi.

Amagami SS'ye böyle bir ruh hali ile başladım. Açıkçası bishounen oyun uyarlaması olduğunu duyunca canım sıkılmadı değil ama oyunun bir "mating sim" olduğunu öğrenince bu önyargılarım yerini sempatiye bıraktı. Aşağıda şu ana kadar çıkan ilk 4 bölüme dair düşüncelerimi okuyacaksınız:



Tachibana Junichi, 2 yıl önceki yılbaşı gecesi için sözleştiği kızarkadaşının buluşma yerine hiç gelmemesi üzerine buhran yaşamış, insanlardan kaçan, somurtkan birisine dönüşmüştür. Mezuniyetten önceki son sömestır başlangıcında biraz şans biraz da tesadüf eseri, "hayatını değiştirecek kızla" karşılaşır. Bunun üzerine değişmeye, sevilebilir bir insan olmaya karar verir. Her karakterin o arc'de çalacak Ending şarkısını seslendireceği düşünülürse seride 5 bayan olacak. Hikayemizin ilk bölümleri "Tachibana, Morishita'yı seçseydi..." (en sağdan ikinci) senaryosuna göre ilerliyor. Akabinde Kaoru (sağdan üçüncü) ve daha sonra tek tek diğer karakterlerin senaryosunu göreceğiz.

Amagami SS, PS2 için çıkan popüler bir "mating sim" oyunu uyarlaması. Anime'lerle aranız iyiyse, son 10 yıldır çıkan oyun uyarlaması Anime'lerin çoğunun "eroge" yada "h-game" diye tabir edilen yapımlardan devşirildiğini biliyorsunuzdur. (Örneğin "School Days" serisi, kanımca bir ara furya haline gelen, neredeyse "konulu (?) dizi" noktasına varan "eroge" uyarlaması yapımların adeta böbreğini patlatmış bir örnekti) Mating sim'lerde, eroge'lerin aksine adult öğe bulunmadığından bu tür yapımlara katlanamayan azınlık için nefes aldıran yapımlar oluyorlar ama sayıları türün meraklılarının nispeten az olmasından dolayı pek de çok değil. Neredeyse her eroge'un çok satar olduğu bir ortamda masum bir mating sim oyunu yapmak, hele de bunun uyarlamasını TV'de yayınlatmak çok cesur bir karar bence.

Benzer tip oyun uyarlamalarında hep görülen "filanca sonu koymuşlar ama ben filanca sonu daha çok sevmiştim" eleştirilerinin önüne geçmek için, oyunda amacımızın arkadaş olmak olduğu tüm karakterleri 24 bölüm içerisinde 4-5 bölümlük mini-arc'ler şeklinde görüyorsunuz. Daha sonra karakterler değişecek ve kesişen hikayeyi farklı bir karakterin odağında göreceksiniz. Bu sayede hem de aynı anda 5-6 karakteri idare eden "jokey" pratagonist görmeyecek; nispeten daha inandırıcı, samimi ve hoş bir seri görme imkanı bulacaksınız. (En azından bu potansiyel var, diyelim)

Seiyuu'lar oldukça güzel, çizimler nefis, konu insana "iyi hissettiriyor", işleniş kendini bölüm içinde bile tekrarlamıyor. Haliyle benim gibi KKNJden beri düzgün diyebileceğim çok fazla okul romantizm serisi görememiş, çok çok seçici birisine bile kendini beğendirecek denli hoş bir yapım. Olumsuz eleştirilerimin ilki Hibiki'nin hikayesinin seride olmaması (zaten bildiğim kadarıyla onun hikayesi oyunda da yok, ama ileride ona bir OVA filan çıkartırlarsa sevinirim doğrusu, ilginç olabilirdi), diğeri de ilc arc'in 3. bölümündeki "gereksiz" diye tabir edebileceğim, serinin çizgisiyle çelişir gibi olan sahneler. Ama ilk arc sonu itibariyle izlenimim şudur ki pratagonist'in niyetini bozmak, 4chan türü sitelere malzeme çıkartmak türü bir misyonu olmamış bu serinin. Karakterlerin yönelimi konusunda başka karakterlerin arc'inde bile az çok fikir sahibi olduğumuz için onların yaptıkları sizi pek şaşırtmıyor ve olması gerektiği gibi başlayıp gelişiyor olaylar.

Başlamak için hala çok geç değil: Eğer şu sıralar kendinizi iyi hissetmek istiyorsanız "izleyin" diyebileceğim hoş bir seri.


Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Amagami SS
« Yanıtla #1 : 29 Temmuz 2010, 09:29:28 »
Her bölüm her şey yeniden başlıyor, bu benim hoşuma giden bir unsur oldu. Bu arada senin "son iki yıldır çıkan herhangi bir animeyi sevdiğini söylediğini görmedim" tipi yargımı geri alıyorum, bunca şeyin arasından Amagami'yi seçmiş olman da açıkçası gülümsetti beni. Bu animeye kötü son da eklemeliler bence.