Kayıt Ol

Anime ve Manga Listeleri

Çevrimdışı Light

  • **
  • 359
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Anime ve Manga Listeleri
« : 22 Ocak 2015, 01:01:32 »
Forumda anime ve manga tanıtımları yapılıyor fakat yeteri kadar geniş bir arşive sahip değiliz. Bu bakımdan herkes fikrini belirtemiyor veya her beğendiği yapıtı önerme, tavsiye etme gibi bir ayrıcalığa sahip değil. Belki de fazla güncel değiliz diye böyledir, bilmiyorum. Bu açıdan alt bir konuya ihtiyaç duyulabilir; başka bir deyişle bu konu listeler ve görüşler ile alt konu niteliğini taşıyabilir.

Bu aralar ben de anime ve manga listelerimi yaptım, ara sıra güncelliyorum. Eğer izliyorsanız veya okuyorsanız sizin de bir liste yapıp, burada paylaşıp karşılaştırmamızı öneriyorum.

Örnek verecek olursam: Birkaç kişinin bitirdiği seriyi diğer bir kişi izlemek istiyorsa ve bunu listeden görüyorsa, ''Öncelik vermeli miyim?'', ''Seriyi geriye atmıştım acaba daha mı önce izlesem?'' ya da ''Hiç mi izlemesem değmez ise?'' gibi sorular sorabilir; izlemiş olanlar ise başkaları sormadan onlara ''Bu seriyi de izleme planına koymalısın, sana çok şey katar...'' gibisinden tavsiyelerde bulunabiliriz.

Gerek özel mesaj gerek yorum yazarak, bu yerine göre belirlenir.
Birinci ağızdan tavsiye alabileceğimiz için çok daha faydalı olur; kendi açımızdan önemli noktaları başlamadan önce sorabilir ve beğenip beğenmeyeceğimizi öğrenebiliriz.

MAL( MyAnimeList ) ve AniDB( Anime DataBase ) sitelerinden listeler yapılabiliyor. Bildiğim kadarıyla birinde olan listeyi indirip diğerine aktarabiliyoruz. Listeler için tavsiye edilen MAL oluyor genellikle, haberler için AniDB.

Benim MAL'deki anime ve manga listelerim. Sizler de yaparsanız/paylaşırsanız verimli bir şekilde bilgi alışverişi yapabileceğimizi düşünüyorum.

Bu arada güncele bakılarak yerine göre konular açılacaktır beğenen kişiler tarafından; bölüm zenginleşecektir.
Alıntı yapılan: W.S.
Yet do thy worst, old Time; despite thy wrong
My love shall in my verse ever live young.