Kayıt Ol

Blue Submarine No.6

Çevrimdışı Akuma_Blade

  • **
  • 97
  • Rom: 5
  • "All Worms are my prey!"
    • Profili Görüntüle
Blue Submarine No.6
« : 29 Temmuz 2010, 11:17:40 »


Fragman 1 :

Fragman 2 :

2020'e dek uluslararası bir savaşı patlak verme noktasına kadar getiren bir kıtlık sürmekteyken deniz planktonları üzerine yapılan genetiği değiştirilmiş gıda deneyleri sayesinde insanlık topyekün yokoluştan dönmüştür ki aradan 10 yıl geçmeden Güney Kutbu kaynaklı ani bir tufan milyarlarca insanın ölümüne ve birçok ülkenin sular altında kalmasına neden olmuştur. Sebebi tam bilinmiyor olsa da iddialar, dünyayı 3. dünya savaşından kurtarmış Blue Project'in yaratıcısı ve gelecek vaadeden parlak bir genetik bilimci iken tüm insanlığa savaş açan bir ültimatom yayınlayarak dünya ile tüm bağlarını koparan Arnavut bilimadamı Jung Zorndryke'i göstermektedir. Ama tek sorun bu değildir, faciadan sonra ortaya çıkan mutant yaratıklar kıyılara karşı adeta haçlı seferleri düzenleyerek hala ayaktaki son şehirlere saldırmaktadır. Bu da yetmezmiş gibi hayalet bir gemi gibi okyanuslarda kolgezen dev bir organik denizaltı askeri filoları tek tek avlamaktadır. Bu duruma son vermek isteyen uluslararası askeri liderler Blue Six adlı son sistem bir denizaltıyı önce hayalet gemiyi avlamak ardından , mutant saldırısını Güney Kutbu'nda bitirmekle görevlendirirler. Her biri farklı geçmişlere ve özelliklere sahip aykırı mürettebattan Kino Mayumi, Blue Six denize indirilmeye hazırlanırken eski donanmadaki cep denizaltısı takımının elit pilotlarından olduğu halde eski bir trajedi sonucu ordudan uzaklaştırılmış ve o zamandan beri münzevi hayatı yaşayan Tetsu Hayami'yi ekibe katmak için ikna etmeye çalışır fakat Hayami yaşadıklarından sonra tıpkı Zorndryke gibi insanlığa inancını yitirmiştir. Blue Six denize indirilmeye hazırlanılırken kıyıya düzenlenen saldırı sonrası Hayami gizlendiği yerden çıkıp Blue Six mürettebatına katılır ve belki de gerçek sebebini kendi bile bilmediği kişisel bir savaşa ve intikam arayışına başlar.

Blue Submarine No. 6 Satoru Ozawa'nın 1967'de yazdığı 3 ciltlik manga'nın GONZO stüdyoları ve yönetmen Maehiro Maeda (Nadia: Secret of Blue Water, Animatrix, Gankutsou, Wings of Honneamise) tarafından modernizasyonu yapılmış uyarlamadır. 1998 ve 2000 arasında 4 bölümlük OVA serisi olarak yayınlanmıştır. Fakat GONZO stüdyosunun 2000'lerin başlarına dek etkin kullanımı yapılmamış 3D CG animasyonunu sürenin geneline yayarak denemesi üzerine Anime tarihinin en büyük ticari zararlarından biri gerçekleşir ve GONZO stüdyosu neredeyse kepenk indirme noktasına dek gelir. (Stüdyo daha sonradan Vandread, Hellsing, Full Metal Panic! gibi serilerle kendini toparlayabilecektir ama yine de benzer tarzdaki Yukikaze ve Last EXILE'i de yapması ilginçtir) Fakat serinin 2000'li yıllarda "sonradan anlaşılması" ile 90'ların bilimkurgu klasikleri arasında haklı bir yer edinir. Ayrıca seri 1999 yılının Kobe animasyon ödüllerinde ödül almıştır.

İddialara göre Masahiko Ohkura tarafından 90 milyon dolara yakın bütçeli live action uyarlaması yapılacaktır ki bunun en pahalı Japon live action denemesi olması muhtemel.

Seri ülkemizde de yayınlanmış Sequest dizisisine oldukça hatırlanabilir göndermelere sahiptir. (Dizide Darwin adlı bir yunusun oynadığı rolün çok benzerini Hwang Mei-Ling adlı küçük bir kızın oynaması gibi) Ayrıca bir başka GONZO serisi olan Full Metal Panic!'de Mithril'in mobil üssü görevini gören denizaltısı TDD-1'in Blue Six'e benzerliğini farkedebilirsiniz. Blues'in yoğun kullanımı ve mekaniklerin konsept içerisindeki dengeli kullanımı Cowboy Bebop'a saygı duruşu olarak da değerlendirilebilir. Son olarak hikayenin Dr Moreau's Island kitabının serbest bir uyarlaması olduğu da söylenebilir.