Kayıt Ol

Higurashi No Naku Koro Ni

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Higurashi No Naku Koro Ni
« : 26 Nisan 2012, 00:13:42 »



İlk bölümünü izleyip "Gerilim ve korku nerede?" demeyin, devamına buyrun!

1983 Haziranında geçen olaylar Maebara Keichi'nin Hinamizawa Köyüne gelmesiyle başlar. Çok sevimli olan köyde geçen ilk 1-2 bölüm sorunsuz, hatta komiktir. Keichi-kun köyde arkadaşlar edinir -Mion, Rika, Satoko, Rena- ve okul çıkışları kulüp aktiviteleriyle okulda geçirdikleri vakit muhteşemdir.


Yalnız 3. bölümde gerilim yüzünü göstermeye başlar, karakterlerimiz stres altında kendilerini kaybeder ve bu bizi 4.bölümdeki trajediye götürür.

Ama sonra bir bakarız başa dönmüşüz!

Higurashi no Naku Koro Ni, bağlantılı olduğu ikinci sezon ve OAV ile işte böyle yürüyor. 4-5 bölümde bir başa dönüyoruz. Başka karakterlerimiz paranoyanın esiri oluyor. İlk birkaç bölüm sorunsuz ve mutlu, sonraki bölümler ise korku dolu dehşet ve vahşetin hüküm sürdüğü bölümlere dönüyor. 5.bölüm ise ölümlerle sonuçlanıyor. Bir ortak noktamız var: Furude Rika'nın ölümü.

Hinamizawa'da her yıl düzenlenen Watanagashi Festivali sırasında bir kişi ölüyor ve bir kişi kayboluyor. Bu gizemli olay karakterlerimizin aklında büyük soru işaretleri olarak her döngüde ortaya çıkıyor.

Anime.gen.tr Tanıtımı:

Alıntı
Haziran 1983… Maebara Keiichi, büyük şehirden yeni taşındıkları Hinamizawa köyüne alışmaya çalışırken kendisine dört yeni arkadaş bulur; Rena, Mion, Rika, ve Satoko. Yeni arkadaşlarının kurduğu kulübe katılarak onlarla oyunlar oynayarak vakit geçirmeye başlar. Hinamizawa’nın sakin ve huzurlu görünüşü altında aslında karanlık bir sır yatmaktadır. Watanagashi festivali sırasında bir cinayet işlenmekte ve bir diğer kişi de kaybolmaktadır ve bu kişilerden bir daha haber alınamamaktadır. Tekrarlanan bir cinayet sonrasında Keiichi olayları kendisi çözmeye karar verir ve araştırmalara başlar. Keiichi, cinayetler, adam kaçırmalar derken kendisini daha da karmaşık durumlar içerisinde bulur. Peki, tüm bu olaylar sonrasında bulduğu gerçeği kabullenebilecek midir?

Benim fikrimi soracak olursanız çok güzel sevimli bir anime. Kafa patlattım neden hep başa dönüyoruz diye ama cevap ikinci sezon: Higurashi no Naku Koro Ni Kai'de. Eğer izleyecekseniz mutlaka onu da izlemelisiniz. Ve yorumlarınızı ikinci sezonun sonuna saklayın, zira ancak o zaman seriyi tam olarak anlamış olursunuz.

Ayrıca olayların geçtiği Hinamizawa Köyünün gerçekte Shirakawa adında bir köyün modeli oluşu beni çok heyecanlandırdı! Şöyle ki;

Spoiler: Göster











Çok güzel, izlenir, tavsiye edilir :)