Kayıt Ol

Kimi ni Todoke (Reaching You)

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Kimi ni Todoke (Reaching You)
« : 06 Ocak 2010, 23:37:08 »

Adı: Kimi ni Todoke (from me to you - reaching you - benden sana)
Yönetmen: Hiro KABURAKI, Koichiro SOHTOME, Norihiro NAGANUMA, Yuichiro YANO
Senaryo: Tomoko KONPARU, Mamiko IKEDA
Animasyon: Koichi SUENAGA, Yuka SHIBATA, Sakiko YOSHIDA, Hitomi SATO
Müzik: Hiroshi UEKI, Kazunari SENGOKU
Dizayn: Yuka SHIBATA, Hitomi SATO
Orjinal Eser: Karuho SHIINA
Yayın aralığı: 06.11.2009 - devam ediyor... (light novelları 2007 Ağustos'u ile 2009 Temmuz'u arasında yayınlandı ve 5 bölüm oldular)
Bölüm sayısı: 24
Tür: Romantik, Okul, Komedi, (Shoujo bu, sert, maço, aksyona susamış insan modundaysanız zerre keyif almazsınız)

Kuronuma Sawako okul arkadaşlarınca Sadako olarak çağırılmaktadır çünki The Ring'deki Sadako adlı korkutucu karaktere benzemektedir. Uzun saçları, solgun yüzü ve konuşma şekli herkes tarafından yanlış anlaşılır, bir kişi dışında. Kazehaya adlı popüler ve pozitif bir oğlan diğer kimsenin yapmadığını yapmış ve ona güler yüz ile yaklaşmıştır. Sawako ona sırf bu yüzden büyük saygı beslemektedir ve idolü olarak görmektedir. Aynı onun gibi insanlar ile iyi anlaşabilmek istemesi, kendisi ile başkaları arasındaki duvarları kaldırma özlemi önünde yep yeni bir dünya açar.

Kazehaya'ya ne kadar teşekkür etse azdır. Çünkü yalnız ancak iyilik dolu kalbi artık kendisini anlatabilmeye başladığı yeni insanlar ve arkadaşları ile dolmaya başlamıştır. Bu arkadaşlara örnek vermek gerekirse hayat felsefesi "Güzellik" olan Ayane yano ve hayat felsefesi "%80 doyana kadar ye!" olan Chizuru Yoshida olacaktır. Peki Sawako'nun felsefesi ne mi? "Her gün bir iyilik!"

Çok zaman geçmeden tatlı ve eğlenceli bir aşk filizlenir ve bizde oturup izleriz. Gelelim stiline. Tek kelime ile kalite fışkırıyor. Komedi geçişleri kusursuz. Mangası ilk yayınlandığında her yeni çıkan bölümü liste başı oldu ve kolay kolayda inmedi. Zaten "en iyi shoujo manga" ödülüü aldı 32 manga ödülleri dahilinde.


Sawako'yu Mamiko Noto seslendiriyor ki bu tadına tat katıyor (en popüler örneği Clannad'ın Kotomi İchinose'si ile Elfen Lied'in Yuko'su olacaktır)

Peki Kimi ni Todoke'yi diğer benzeri tada sahip animeler ile karşılaştırmak gerekirse ne denmeli? Toradora'yı ele aldığımızda KiminiTodoke'nin daha orijinal bir senaryosu olduğunu belirtebilirim. Harem durumu yok en azından. Genellikle olaylara Sawako'nun gözünden baktığımız için "Moe Moe Kyun" tatlılık yedirme olayları da yok. Her şeyi asosyal bir kızın gözünden aşkın zamanla gelişimi ve atlatılan badireler olarak tanımlamak mümkün. Lovely Complex ile karşılaştırmam gerekirse Kansai aksanının eksikliği bile yeterli derim (Complex komikti kabul ediyorum, romantik bir yanı da vardı ama jönü gerçekten embesildi ve sinirim inanılmaz gerilmişti ara sıra) Todoke rahatlatıcı havasını sabitlemiş durumda.

Umarım bu 2009'un en iyi (hatta Japanator sitesine göre "Tamamlanmamasına rağmen" Honey and Clover'dan sonra, son 10 yılın en iyi) romantik animesini sizde en az benim kadar beğenirsiniz.