Kayıt Ol

Ouran High School Host Club

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ouran High School Host Club
« : 03 Nisan 2009, 21:29:52 »

Ad: Ouran Lisesi Ağırlama Kulübü (çevirince komik oluyormuş  ;D)
Bölüm Sayısı: 26
Yayım Tarihi: 5/4/2006 ile 27/9/2006 arası
Firma/Stüdyo: BONES, VAP, Hakusensha, NTV
Yönetmen: Takuya IGARASHI, Masayuki IIMURA
Senaryo: Yoji ENOKIDO, Takuya IGARASHI, Tamaki NAKATSU
Tür: Okul hayatı-komedi

Bölüm Listesi;
Spoiler: Göster

01. From Today, You`re a Host
02. A High School Host`s Work
03. Be Very Careful With the Physical Examination
04. Attack of the Girl Manager
05. Twins` Quarrel
06. The Elementary School Host is a Rascal
07. SOS in the Jungle Pool
08. The Sun, the Beach, and the Host Club
09. The Challenge of Roberia Girls` School
10. The Daily Life of the Fujioka Household
11. Onii-chama is a Prince
12. Honey-senpai`s Three Unsweet Days
13. Haruhi in Wonderland
14. Interview the Rumored Host Club
15. Karuizawa Eloquent Battle
16. Operation Haruhi and Hikaru`s First Date
17. Kyouya`s Unwilling Day Off
18. Chika-kun`s `Overthrow Honey` Declaration
19. Roberia Girls` Academy Strikes Back
20. The Door Opened by the Twins
21. Until the Day It Becomes a Pumpkin
22. Mori-senpai Has an Apprentice Wannabe
23. Tamaki's Unrealized Melancholy
24. And Kyoya Met
25. The Host Club's Declaration of Dissolution
26. This is Our Ouran Festival

Japon manga yazarı Bisco Hatori tarafından çizilen, aynı kulübe üye olmuş bir grup lise arkadaşını konu alan kurgusal bir seridir. Ouran (kısalttım işte), genel olarak, müthiş derecede zengin ailelerden öğrenciler için özel bir okul olan Ouran Lisesi’nde geçen bir hikâyedir. Tek istisna düşük-orta sınıftan bir aileden gelen ve okulun tek burslusu olan öğrenci Haruhi Fujioka’dır. Okul üniformasının olağanüstü fiyatından dolayı Haruhi, uzun pantolon, gömlek ve hırka giymektedir, büyük gözlüğü ve kısacık kesilmiş saçı da eklenince aynı bir erkek gibi görünmektedir. Sonuç olarak, okula girdiğinden beri erkek zannedilmekteydi.


Ouran Lisesi’nin kütüphaneleri dedikodu yapan öğrencilerle dolu olduğu için ders çalışmak isteyen Haruhi, kullanılmıyor olması gereken Üçüncü Müzik Odası’nı arar. Fakat Haruhi, bu odanın Host Kulübü (Host: Ev sahibi) - okulun kız öğrencilerini, kâr için, eğlendirip onlara sevimli görünerek zamanlarını geçiren altı çekici erkek öğrenci grubu- tarafından kullanılmakta olduğu keşfeder. İlk karşılaşmalarında Haruhi, onların davranışlarından şok olur ve 8.000.000¥ (126,507.69 TL) değerinde çok pahalı bir vazoyu kazara (!) kırar. Bu durum Haruhi’yi Host Kulübü’ne karşı büyük bir borca sokar. Haruhi bunu ödeyebilmesi için kulübün “köpeği” (!-inu; hakaret amaçlı değil daha çok hizmet edeceğini belirten bir sıfat burada) olarak işe alınır ve sürekli olarak üyeler için yemek servisi veya temizlik yapmak gibi ayak işlerine zorlanır. Kulüp başkanı, gerçekte onun bir kız olduğunu bilmeden, potansiyelini keşfeder keşfetmez “host”luğa terfi eder. Gerçek, kulüpte ortaya çıktıktan sonra bile Haruhi, borcunu ödeyebilmek için müşterilerden kimliğini saklayarak bir host olarak çalışmaya devam eder.


Karakterler;

Fujioka Haruhi

Haruhi, hikayenin ana karakteridir, burslu bir öğrencidir.Ouran'a geldikten sonra Ouran Host Club'ın kullandığı müzik odasındaki değeri neredeyse 8,000,000 yen olan bir vazoyu kırar. Bunun sonucundada Host club'ın köpeği olur Ama Güzel bir yüzü olduğundan kırdığı vazonun parasını ödemek karşılığında Host Club üyesi yapmaya karar verirler.Önceden onu erkek sanarlar ama daha sonradan kız olduğunu öğrenirler. Onun doğal cazibesi ve rahat tavrı kulübün müşterinin hoşuna gider. Çok hassas ve zeki biridir.Kulüp üyeleri ile gittikçe iyi bir arkadaşlık geliştirir.Özellikle Hitachiin Kardeşler Haruhi ile çok uğraşır,Tamaki Haruhi'yi çok sever kulüpte Haruhi'yi kızı yapmıştır. Annesi çok küçükken ölmüştür ve Haruhi'de annesi gibi bir avukat olmak istiyordur. Ouran'a aslında bu rüyasını gerçekleştirmek için girer. Lüks bir yemek olan ootoro'yu (balıklı bir yemek) çok sever. Sıksık bunun diyogloglarınıda animede görmekteyiz. *2007 yılının en çok sevilen anime karakterleri listesinde 15. sırada olan sevilesi bir karakterdir ^^.

Suou Tamaki

Uyruğu yarı Fransız yarı Japondur, Host club'ın başkanıdır ve sürekli yeni fikirler üretir.Klüpte en popüler Tamaki'dir,bir sürü ziyaretçisi vardır.Tiyatro sanatına oldukça eğilimlidir.Tamaki'nin Büyükannesi ile arasında birçok huzursuzluk vardır.Çünkü babası annesini ve yasal karısını boşamıştır ve ardından Tamaki doğmuştur.Bunun nedenide Suou ailesine diğer hiçbir varisin olmamasıdır.Büyükannesi bir Suou olduğu için Tamakiyi onaylar yalnız bir şartla; annesi ile görüşmeyecektir.(Mangada Annesi onun Japonyaya dönüşünden sonra evden kaçmıştır.)Buna rağmen Büyükannesine karşı hiçbir kötü duygu beslemez ve onu suçlamaz, yaşama pozitif yönde bakar. Kyouya ile çok iyi arkadaştır. Piyano konusunda oldukça yeteneklidir. Haruhi'yi çok sever(?).

Ootori Kyouya


Kyoya, Ouran lisesinde ikinci yılda okuyan bir öğrencidir, Tamaki ile aynı sınıftadırlar ve Ouran Host Club'ın başkan yardımcısıdır.Kulübün Cool tipidir, aşırı derecede zekidir. Olayları iyi idare eder. Ailesi hastahane idaresinde ve çeşitli diğer iş ilgileriyle tıbbi sanayi de ve okulun tıbbi yönünü ve güvenliğini sağlar (Neredeyse 100'ü aşkın polis üyesi vardır.)Ailesi'nin 3'üncü çocuğudur. Onun ailesi ve Suou ailesi rakiplerdi bundan dolayı Kyoya önce Tamaki'yle arkadaş oldu çünkü babası ona emretmişti. Yine de zamanın geçtiği gibi onların arkadaşlığı gerçek oldu. Tamaki'nin kulübün resmi lideri olmasına rağmen Kyoya kolayca istediği zaman Tamaki'yi etkileyebiliyordu ve kulübün diğer üyelerinin ikisinin arasında bir çatışmada onlar Kyoya'nın liderliğini izliyorlardı. Bu nedenlede Haruhi ona Gölgelerin Kralı diyordu.

Hitachiin Kardeşler:

Hikaru Hitachiin

Büyük kardeştir. İkiz kardeşlerin, daha küçük olduğu zaman asla onların Dünyası için herhangi birisine izin vermez çünkü hiç kimse dürüstçe onlara birbirinden ayırt edemezdi. Daha sonra'dan Host Club'a Tamaki tarafından çağırılırlar. Şimdi onlar her zaman Haruhi ile bir Oyuncak misali oynayarak Tamaki'ye işkence yapmayı severler."Küçük şeytan" tipi olarak kulüpte sınıflandırılırlar.Hikaru bazen aşırı öfkelenebilir. Duygularınıda açıkça ortaya koyamaz. Hikaru ve Kaoru onların küçük dünyasında hep beraber oldular. Ouran Host Club'a katılmadan önce insanlarla ilişkileri fazla iyi değildi.Yine de Hikaru'nun Haruhi'ye olan bir ilgisi vardır.Çok iyi bir insandır ama zor beğenir. Doğal olarak yaşamlarına kabul ettikleri ilk insan Haruhi'dir. Hikaru Haruhi'yi bir arkadaştan daha öte beğenir. İyi olduğu kadar bencil ve kıskançtır, zaten bu özelliği onu Kaoru'dan ayırmaktadır. Hikaru Hitachiin ve onun daha genç tek yumurta ikizi erkek kardeşi Kaoru Ouran Host Club'ın "Küçük şeytan tipi"idir ve Haruhi ile aynı sınıftadır

Kaoru Hitachiin

Genç kardeştir, Hikarudan biraz daha masumdur. Haruhi ile oynarak Tamaki'yi çıldırtmaya bayılırlar. Brotherly love (kardeş aşkı) senaryolarıyla daha çok misafir toplarlar. Genellikle hep Hangimiz Hikaru-kun oyunu oynamaya bayılırlar. Hikarudan ayrılan özellikleri bencil ve kıskanç olmamasıdır

Haninozuka Mitsukuni

Mori ile birlikte Klübün en büyük üyeleridirler. Herkes ona Senpai diye hitap eder. Tatlı yiyeceklere bayılır ve çok sevimlidir, aynı küçük bir çocuğa benzer. Küçük bir çocuğa benzediği zamanlar yanında hep "Bun-Bun" (Usa-chan) adında bir oyuncak bir tavşan gezdirir. Müşteriler onun sevimli davranışlarına bayılırlar. Haruhi'yi Haru-Chan, Tamaki'yi ise Tama-Chan diye çağırır. Sadece kuzeni'ni Takashi diye çağırır. Sevimli gözükmesine rağmen Japonya'nın en iyi, en prestijli dövüş sanatını yapan aileden gelir, aslında harika bir Karatecidir. Tamaki, Host Club'ı kurmadan önce Honey-senpai karate kulübünün kaptanıydı. Daha sonra Tamaki'nin kulübüne katıldı. Erkek kardeşi Yasuchika durum öyle olunca karate kulübünün yeni kaptanı oldu. Honey-senpai'yi fazla sevmez, bunun nedenide aşırı derece tatlı şeyler yemesi yani nefsine hakim olamamasıdır. Honey-senpai'ye hep meydan okur ama kazanan hep Honey-senpai olur. (*Bu animeyi izledikten sonra Honey'nin kara cüppe giyip yanında Caramon gibi bir zırha bürünmüş Morinozuka ile ormanda yürürlerken "Look Raist bunnies!! ^^" dediği bir rüya gördüm... 3 gün etkisinden çıkamadım)

Morinozuka Takashi

Honey-senpai ile kuzendirler ve aynı sınıftadırlar, İkiside 3'üncü yıl öğrencisidir. Host Club'ın en uzun boylu ve en sessiz, en sakin üyesidir. Gülümseyince ayrı bir hoş olur. Kendoda Japon ulusal bir şampiyondur. Honey-senpaiyi her zaman korur ve kollar.

Renge Houshakuji

Çok yüksek sesli ve açık sözlü olmaya yönelen Ouran Host Club'ın (Kendisi ilan etti.) Manejeri'dir.Ouran'a katılmak için gelmeden önce Fransa'da yaşıyordur. Renge ilk olarak Kyoya'nın nişanlısı olduğu inancı sürdürerek Ouran Host Club'a rastladı. Tamaki önce Haruhi'ye kadın bir arkadaş olacağını ve daha kadınsı oynaması ve giyinmesi için ona yardım edecek gibi bir umutlarla Ouran Host Club'ın idarecisi olması için Renge'ye izin verdi. Renge Haruhinin erkek olduğunu zannettiği için ona bir ilgi duydu. Animede neredeyse her zaman, yüksek güç sağlanan bir motor ile güç sağlanan yükselen bir kürsü ile Ouran'a girer. Hep Yeteri kadar iyi değil! sloganıyla tanınır. Tam bir Shoujo manga hastasıdır.

Eklemek gerekirse, çok hızlı bir komedi animesidir, dakikada 46 esprinin geçtiği bir sahne var ve açıkçası hepsi kolayca anlaşılıyor. Kültürel esprileri açıklayan alt yazılara sahipseniz daha çok keyif alacağınıza eminim. En iyi komedi animelerinden biri ve belkide en iyisidir de kalbimden öyle geçmiyordur. İnanılmaz fazla hayranı var ancak populer değil, nasıl oluyor bu durum bilmiyorum pek. Her yerde poster poster göremezsiniz ama Full Metal Alchemist'ten bile çok izlenmiş olabilir  ;)


Not: Vikipediadan alıntı/arak (artık ne denirse) büyük kısmı yazının, birkaç kez okudum, düzelttim, ekledim vb ancak belirtmem gerekir ki vikiye kim yazdıysa incelemeyi tebrik ederim cidden büyük bir hayranı olmalı zira ayrıntılara çok fazla değinmiş, oysa bir komedi bu! (ingilizceden aynen çevirilmiş yani ingilizce yazar için söylüyorum bunları, gerçi çevirene laf yok iyi iş çıkarmış  :D)


Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #1 : 10 Nisan 2009, 15:41:10 »
herkesin bir kere 3. müzik sınıfına gitmesi gerektiğini düşünüyorum.
ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'lyeh wagh'nagl fhtagn

Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #2 : 10 Nisan 2009, 17:42:43 »
hoş bir anime şahsen ben izleyeceğim :D
You can win thousand fights, but you can only lose one!

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #3 : 16 Mayıs 2009, 23:23:31 »
Bugün izlemeye başladım(Bugünde epey anime izledim açıkcası. Bir haftadır izlemiyordum arayı kapadım :D) ve bir oturuşta 8 bölüm izledim. Çok eğlenceli bir seri. Tavsiye edilir. Ama Türkiye buna hazır değil arkadaşlar :D Bu tarzda bir klüp olmamalı xD

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #4 : 16 Mayıs 2009, 23:58:18 »
Türk okullarında kulupler animelerdeki/japonyadaki gibi değil çok şükür demiştim bunu izlediğim sırada, ama gerçeğe bakınca orada çocuklar daha sosyal bir yaşam sürüyor bu aktif kulupler sayesinde. Her sene 2şer kez (gerçek japon okul hayatından bahsediyorum) kuluperin o dönemki yaptığı çalışmalarını sergileyebileceği , ailelerin ve diğer tüm okullardan öğrencilerin katılabildiği eğlenceli festival günleri oluyor. Kulupten kasıt burada "sağlık kolu" yada "sivil savunma kolu" gibi şeyler değil  ;D daha çok "şarkı kulubu" yada "sinema kulubu" gibi ve örneğin sinema kulubu gerçekten bir kısa film çekmiş olup bir sınıfta gün boyunca birkaç kez gösterimde bulunuyor.

E tabi bir host club oradaki insanlara göre tuaf kaçmaz sanırım. Türkiye buna hazır değil gerçekten.

Çevrimdışı Canina

  • ****
  • 1460
  • Rom: 39
  • There ought to be a law against you
    • Profili Görüntüle
    • Canina's
Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #5 : 17 Mayıs 2009, 03:14:44 »
Evet klüp sistemi sanırım orada epey iyi işliyor. Bizim okullarımızda sultanahmet gezisinde en önde durmaktan başka işe yaramıyordu sanırım :D

Çevrimdışı neutron

  • **
  • 139
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #6 : 05 Mart 2010, 15:17:58 »
arkadaşlar konuyu canlandırdıysam özür dilerim ama söylemeden edemiycem bu anime gerçekten de haarika ötesi. benm en sevdiğim animelerden biri . ve de sizi yorumlarınızın tam tersine ben böyle bi okulda olmak isterdm :D veya haruhinin yernde olmak :D 
Korkuyorum... Nedensiz... Nedensiz yere korkuyorum birşeylerden... Ağlıyorum bir hiçlik uğruna... Ümitsizim, hep böyle kalacağımı bilerekten...

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #7 : 05 Mart 2010, 17:48:51 »
Neutron, aslına bakarsan orada bulunmak istemediğini söyleyen bir yorum olmadı, anime seven herhangi birisi bunu düşünmez bile herhalde. Sadece türk insanı için bu, aşırı bir durum. Beni veya Japon kültürüne alışık x kişisini zerre bağlayıcı etki taşımaz ahlaki yaptırım aşamasında host club. Ancak doğulu zengin ağa, kızının bu okuldaki bu kulubün seçkin müşterisi olduğunu öğrense sence ne gibi bir uygulamada bulunur? Analaşılacağını umduğumuz espri içerikli yorum buna ışık tutar nitelikteydi.

Onu geçtim de niye canlanmasına üzülsün millet  ;D yorum alsın diye yazılıyor bunlar hep.

Çevrimdışı neutron

  • **
  • 139
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #8 : 05 Mart 2010, 19:39:07 »
:D :D  biliyorum :D ben öylesine dedim zaten sizi tam tersinize derken :D ama pek belli olmadı sanırım :D
Korkuyorum... Nedensiz... Nedensiz yere korkuyorum birşeylerden... Ağlıyorum bir hiçlik uğruna... Ümitsizim, hep böyle kalacağımı bilerekten...

Çevrimdışı Rosen

  • *
  • 4
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #9 : 30 Mart 2010, 19:12:12 »
harika bu anime ya çok gülmüştüm izlerken, izlememiş olan herkese tavsiye ederim :aww

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: Ouran High School Host Club
« Yanıtla #10 : 13 Eylül 2015, 19:30:42 »
Aslında daha çok gülmeyi bekliyordum :).

Mini analiz: Anime bana fena halde fangirl kültürüne bir taşlama izlenimi verdi. Ben de bu fikirle sonuna kadar izledim. Yanılıyorsam bile, bu izlenimimi destekleyen emareler olduğunu düşünüyorum :).

Şu sıralar eğlenceli bir şeyler izleme isteğiyle komedi animelerine göz gezdirirken Ouran'la karşılaştım. Daha doğrusu, adını sık duyduğum bu animeyi görünce artık bir şans verme zamanımın geldiğine karar verdim.

Nihbrin'in çevirisini baz alacak olursak, bir "ağırlama kulübü" fikri oldukça ilginç ve bazı açılardan mantıklı da. Türkler de misafirperverliğiyle bilinir, bizde de olabilirmiş böyle bir kulüp :D. Tabii bu animedeki kulüp üyelerinin yakışıklılıkta birbirleriyle yarışıyor oluşu ve ziyaretçilerinin tamamının kız olduğunu saymazsak.

İçinde bulunduğu reverse harem türüne de kendi içinde sataşan, dahası, karakterlerin kimi zaman bir anime içinde olduklarının bilincinde şekildeki hareketleri ve sözleri Ouran'ı ilginç kılan etmenlerdi. Başta da dediğim gibi, fangirl kültürüne de bir yergi içerdiğini düşünüyorum. Bunu en iyi Haruhi'nin kızların verdiği abartı tepkilere hiçbir anlam verememesinde gözlemleyebiliriz gibi geliyor.

Tamamen eğlenme amaçlı baktığımda favorim hala Kaichou Wa Madi-Sama! olmaya devam ediyor :). Ama zaten Ouran'dan sonra çıkmış bir anime.

Kafa dağıtmak için iyi bir tercih olabilir :).