Kayıt Ol

Shikabanehime Aka

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Shikabanehime Aka
« : 23 Şubat 2009, 00:08:43 »
Yönetmen: Masahiko Murata
Studyo: Feel, Gainax
Yazar: Yoshiichi Akahito
Yayıncı/lisans sahibi: Square enix/Funanimation ( nefret ediyorum funanimationdan )
Bölüm sayısı: 13... +2. sezon yeni başladı ve devam ediyor adı Shikabanehime kuro
Başlangıç tarihi: 2 kasım 2008 ve devam etmekte.

Onlar ölü prensesler, shikabane(ceset) hime (prenses) aka (kızıl-burada 1. sezona işaret etmekte, 2. sezon kuro yani siyah), Rahipler eğer dünyaya bağlı kalmış ölülerden biri veya birkaçını seçer ve ona önemli bir seçenek sunarsa hayata geri dönen ölü avcılar onlar. Makina Hoshimura'da onlardan biri, ailesini evini yakan bir shikabane yüzünden kaybeden ve kendisi de bu yüzden ölen Makina ölmeyi reddettiğinde ona bir seçenek sunuldu, ya 108 shikabane avlayacak ve cennete gidecekti yada kendisi bir shikabane olacaktı.
O shikabane hime'lerden biri olmayı seçti ancak sadece ailesini öldüren canavardan öcünü almak için. Himelerin ruhu olsa da anlaşma yaptıkları rahiplerden uzak kalamıyorlar çünki hayat enerjilerini onlardan alıyorlar, ne zaman zarar görseler yada yorgun düşseler omuzlarını dayayabilecekleri bir rahip oluyor yanlarında. Esasında onlarında avladıklarından bir farkı yok, ancak şehrin baş rahibinin evlatlık oğullarından biri olan Ōri Kagami öyle düşünmüyor.
Hikaye Ōri'nin yetimhaneyi terketmesi ile başlıyor ancak terkettiği gece gördükleri onun hayatını temelinden değiştiriyor. Hikaye diğer shinigami (death-god) öykülerinden/animelerinden farklı geldi bana ki atmosferi de çok farklı, daha karamsar ve umutsuz ancak güç dolu. Shikabanelere (tabiri caizse süper güçlü mutant zombiler gibi ve ölmeden önce sıradan insanlar olan yaratıklar) sadece Shikabane Hime'lerin zarar verebiliyor olması ve bunu karizmatik pozlar eşliğinde aksyon dolu sahneler ile ve birazda genç kız çekiciliği ile yapması shikabanehime aka'nın tarafımca izlenme sebebidir. Ölümden korkmanın yersiz olduğu teması üzerine kurulu bir hikaye, çünki korktuğunuzda sadece hayattakilere (ve büyük olasılıkla kendinize) zarar verirsiniz. (bkz yerdeniz; tehanu)
Açılış Videosu için(şiddet ile tavsiye edilir): http://www.youtube.com/watch?v=DKk6r8hkr5o&feature=related

Funanimation tarafından lisansı alınarak hiç edilen animelerden biri daha, bölümlerini bulmak çok güç ama tanıtmak istedim çünki çok güzel.