Kayıt Ol

Tengen Toppa Gurren Lagann

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Tengen Toppa Gurren Lagann
« : 03 Kasım 2008, 23:06:11 »
Yazar: Kurasumi Sunamaya - Kazuki Nakashima (esasında tarafınca yazılmış light novellardan Gainax tarafından uyarlanmıştır)
Yönetmen: Hiroyuki İmaishi
Studyo:Gainax
Orijinal yayın; başlangıcı: Nisan 1,2007 - Eylül 30,2007
Bölüm Sayısı: 27+1OVA(Nintendo promosyon oyun sonrası 15dakikalık bir video,izlenmesede olur)
İngilizce yayıncı: Bandai
Tür: PostApokaliptikKurgu-Aksyon-SuperRobot-Gundam-Romance(türkçeleştirmek manasız sanırım)-gaz gaz gaz
Not: Ayrıca yeni gösterime girmiş bir filmi bulunmakda ancak henüz elime geçmiş değil ve hakkında birşey yazamıyorum.

Yer altındaki köylerinde Kamina ve Simon köyün reisi tarafından sınırlanmış şartlar altında yaşamakdan sıkılmışlardır. Aslında Simon sadece kendini Kaminaya sevdirmeye çalışan küçük bir çocuktur çünki Kaminanın hayalleri daha önce hiç duyulmadık ve sonsuzdur, ama herşeyden önemlisi Kamina Simonun yapabileceklerini kabullenmiş kendisini onun için bir idol haline getirmiştir. Yer altı şehirlerindeki kazılardan birinde Simon dev bir robot(bu hikayede robotlar-mobil elbiselere;GUNMEN adı verilmiş)kafa bulur ve bunun onu yer yüzüne çıkaracak ve inanılmaz serüvenlere götürecek yegane mucize olduğunu görür.
İlerleyen bölümlerde yer yüzünde de insanların yaşadığı ve Beastman (yaratık-adam) lar ile bir savaş içinde oldukları ve ezilen azınlık oldukları görülür. Hikayenin ana kahramanları Kamina Simon ve Yoko, Simon'un bulduğu ve Kaminanın "Lagann" (yüz) adını verdiği ve diğer tüm Beastman robotları ile birleşip onları yönetebilen robot ile dünyayı değiştirmek için yolculuğa çıkarlar;amaçları Spiral King i öldürmek ve insan uygarlığının devamını sağlamaktır. Ne var ki ilerleyen bölümlerde görülür ki Spiral King insanlığın koruyucusudur ve görevini bir kehanet üzerine yapmaktadır

Kehanet "dünyada bir milyon maymun yürüdüğünde ay kırmızıya bürünecek ve tüm galaksinin sonu olacak"
Gurren lagann benim favori animelerimden biridir çünki müzikleri ve animasyon stili diğer birçok animeden farklı ve daha lezizdir. Manga tadında görüntüler ve iyi hard rock...Sonu biraz üzücü ama bir kişinin mutsuzluğu gerçekden tüm galaksiyi kurtarabilir mi? Yada onun mutsuzluğu için mutlu olmalı mıyız?;)
Açılış şarkısı: http://www.coucoucircus.org/ost/generique.php?id=1253
Spoiler: Göster

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Tengen Toppa Gurren Lagann
« Yanıtla #1 : 26 Nisan 2009, 13:40:34 »
Gurren Lagann ı baştan sonra onlarca defa sıkılmadan izleyebilirim, ruh var görüntü ve müziklerinde adeta. Ben onu bu kadar severken o ise bir film ile karşıma tekrar çıktı ve teşekkür etti... "Gurren Lagan Movie gurren-hen" 2 saatlik müthiş bir toparlama filmi, 3 film çıkacak ve ilki orijinal seride olmayan +20dk lık bir genişletme ve gereksiz kısımların eksiltilmesi ile leziz olmuş. Yaklaşık 5 ay önce çıkmıştı film ancak dişlerimi ona yeni geçirebildim. Önerim tüm seriyi izlemeyen birisinin bu remake i izlememesi, ancak 27 bölüm izlendikten sonra "hadi bunu tekrar izleyelim ama en epik ve mükemmel kısımlarını görelilm müzikleri yerli yerinde kullanılmış olsun ve yeni şeyler de görelim" derseniz ilk filmi muhakkak izleyin. Gurren Lagann Benim en çok sevdiğim 3 animeden biridir. Ancak ne var ki halen Code Geass ile Trigun kadar epik değil bana göre  ;)

Çevrimdışı CloudT

  • *
  • 13
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
    • Flavors
Ynt: Tengen Toppa Gurren Lagann
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2013, 15:37:24 »
"Ore wo dare da omotte yagaru?!" repliği ile gönlümüze taht kurmuş Kamina karakteri ile başlarsam, gelmiş geçmiş en adam gibi adamlardandır.

"Gurren Takımı'nın kötü şöhreti Giha Köyü'nün her köşesinde yankılanıyor! O yılmaz ruhlu lanet liderleri, mükemmel bir erkek modeli! Kamina-sama!"

Mecha, örneklerinden biri olabilir ama kurgusu ve hikaye işlenişiyle çok farklı bir kulvarda. Ciddiyet yada aşırı yavşak bir anime değildir. Tam anlamıyla gaz bir animedir.

Şimdiye dek izlediğim en gaz ve limitleri zorlayan animelerden biridir.

-Bir bölümünde uzay gemisinin içine, basınçlı uzay dolması muhabbeti yok artık dedirten cinsten biri.

-Son bölümelere doğru mantığı bir kenara bıraktıran hareketler yapmışlardır. Bknz: Evren ile kavgası, birbirlerine galaksiler fırlatmaları hatta Anti-Spiral zatı muhtereminin iki galaksiyi birleştirip Big Bang Atışı yapmasıyla olay başka bir boyuta girmiştir.

Adamlar, "Ore wo dare da omotte yagaru?!" sözüyle birlikte öyle bir gaz hal alıyor ki;

"-Yakarız bu gezegeni." Modunda ciddi anlamda gezegen fırlatma, uzay-zaman boşluğu yarma gibi türlü aksiyonlara giriyorlar.

Ayrıca, en beğendiğim cosplaylerden biride şudur -ki bir çok cosplay gördüm ama bu ciddi anlamda animeden fırlamışta 3 boyut kazanmış halidir.

Spoiler: Göster

Çevrimdışı Technik

  • *
  • 6
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tengen Toppa Gurren Lagann
« Yanıtla #3 : 04 Aralık 2015, 09:25:58 »
Gurren Lagann, tam bir efsane! Böylesine sınırlarını zorlayan bir animeyle -izlemeden önce- karşılaşmamıştım. Sürekli olarak "Fight the power!" gazıyla kafamı sallayarak, bir sonraki bölüme, 20 dakikayı 5 dakikaymış gibi geçiren bir hisle geçtim durdum. Şahaneydi. Ardından ikinci çalışmaları Kill la Kill'de de aynı o umursamaz ileri gitme gücünü gördüm. Şaheser. Böylesine zihnin zincirleriyle küçük bir çocuk umursamazlığıyla oynayan bir yapıt.. Hoşuma gitti!?!?!