Kayıt Ol

Assassin's Creed çizgi-romanı artık Türkçe

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Assassin's Creed çizgi-romanı artık Türkçe
« : 14 Nisan 2014, 23:57:26 »

Assassin's Creed evreninin iki meşhur çizgi-roman serisinden biri Akılçelen Kitaplar etiketiyle dilimize kazandırıldı. Yurt dışında şimdiye dek 5 cildi yayınlanan seri ilk kitabıyla bu yılın başından itibaren raflardaki yerini aldı.

Her ne kadar ilk ciltte olaylar oyunlara paralel gitse de (Desmond’un Abstergo macerasına yeniden şahit oluyoruz) dikkatli okurlar iki ufak değişikliği hemen fark edecektir: Subject 16 hâlâ hayatta ve Roma Dönemi’nde yaşayan Aquilus adlı yeni bir suikastçımız var. Zaten son sayfalara vardığınızda alternatif senaryo kokusunu buram buram alıyor ve heyecanlanmadan edemiyorsunuz. İkinci ciltteyse Aquilus'u daha yakından görme ve Desmond'ın Assassin's Creed 2 ile AC: Brotherhood arasında yaşadığı bir olaya tanık olma fırsatımız oluyor.

Görseller gerçekten başarılı, hikayesi de iyi ama sayfa sınırlamasına takılmışlar gibi geldi biraz. Daha fazla sayfadan oluşsaymış öykü de daha detaylı bir biçimde anlatılabilirmiş. Eh, çizgi-romanların genel sıkıntısı. Üstelik fiyatı da çok uygun, sadece 10 TL.

Ne diyelim? Darısı The Fall’un başına…

Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Assassin’s Creed Çizgi Romanında Sıra 3. Ciltte
« Yanıtla #1 : 12 Ağustos 2014, 17:05:59 »

Akılçelen Kitaplar halihazırda birçok mangayı dilimize kazandırıyor. Ancak yakın zamanda bu işi oyun dünyasının kültleşmiş isimlerinden Assassin’s Creed’in çizgi romanı için de yapmaya başlamıştı. Şimdi hazırsak lafı uzatmadan 3. cildin konusuna bir göz atalım:

Alıntı
Aquilus babasının intikamını almakla kararlı. İntikam arayışı, onu çalınan haç Ankh’la yollarının kesişeceği Roma’ya kadar getiriyor. Aynı dönemde, kendisi de bir Liberali Circulum üyesi olan Accipiter’in emrindeki barbarlar önce Lugdunum’a, ardından İtalya’ya saldırmaya hazırlanıyor…

16 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşan “Assassin’s Creed” adlı bilgisayar oyununun kahramanları, ünlü senarist Corbeyran’ın kalemi ve DjillaliDefali’nin çizgileriyle hayat buluyor ve bizi, tüm oyunseverleri şaşkına çevirecek, bugüne kadar hiç yayınlanmamış, zaman ve bilime meydan okuyan heyecanlı bir maceraya davet ediyor.

Yeni bir intikam, yeni bir suikastçı… Suikastçının yolunda her şey mümkün. Bakalım 3. ciltte de heyecanımız üst seviyelerde gezecek mi?

Güçlü Özkök’ün çevirisini üstlendiği çizgi romanın tanıtım ve künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Assassin’s Creed’de 5. Durak: El Cakr
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2015, 17:44:57 »

Akılçelen Kitaplar hız kesmeden burayaAssassin’s Creed çizgi roman serisini yayımlamaya devam ediyor. 5. cilde ulaştık bile: "El Cakr".

Tüm dünyada 57 milyondan fazla satan bilgisayar oyunu Assassin’s Creed’in çizgi romanları Eric Corbeyran’ın kaleminden çıkıp, Djillali Defali’nin çizgileriyle hayat buluyor.

Dilerseniz konuya bir göz atalım:

Alıntı
Görevi Desmond Miles’dan devralan Jonathan Hawk, suikastçıların içine sızmış olan casusun kimliğini açığa çıkarınca, Hawk’ın geçmiş kişiliği El Cakr da İsis’in Asası’nı ele geçirmek için Tapınakçılarla amansız bir mücadeleye girişiyor. Kendisine sahip olana inanılmaz güçler bahşeden bu kutsal asa, Sultan An Nasır Muhammed’in öldürülmesiyle karmaşaya sürüklenen Mısır’da düzen ve barışın tekrar hüküm sürmesini sağlayabilecek yegâne şey…

Seri tüm oyunseverleri şaşkına çevirerek, bugüne kadar hiç yayınlanmamış, zaman ve bilime meydan okuyan heyecanlı bir maceraya davet ediyor.

Güçlü Özkök çevirisi ile Akılçelen etiketiyle boy gösteren eserin künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Haber: Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin

Çevrimdışı Denaro Forbin

  • *****
  • 2114
  • Rom: 54
    • Profili Görüntüle
    • Bilimkurgu Kulübü
Assassin’s Creed “Leila” İle Devam Ediyor
« Yanıtla #3 : 12 Mayıs 2015, 20:04:12 »

Akılçelen Kitaplar etiketiyle kısa aralıklarla raflarımıza eklenen Assassin’s Creed çizgi romanlarına bir yenisi daha katıldı. 6. cilt “Leila” ile birlikte macera hız kesmeden devam ediyor.

Ubisoft’un ünlü oyun serisinden hazırlanarak çizgilere aktarılan çizgi roman dizisi, beşinci cilt olan El Cakr’ın kaldığı yerden devam ediyor ve bizi bir kez daha serinin hayranları tarafından her zaman merak edilen Mısır’a götürüyor.

Eric Corbeyran’ın kaleminden çıkan çizgi romanlar Dijillali Defali’nin çizgilerine bürünüyor. 6. cildin konusu ise kısaca şu şekilde:

Alıntı
Mısır. 14. Yüzyıl. Suikastçı Numa Al’Khamsin. İsis’in Asası’nı en sonunda Kardeşlik’e teslim etmek üzere ancak bu çaba , karşısına çıkan esrarengiz bir kadın olan Leila yüzünden yine yarım kalıyor. Yedi yüzyıl sonra, bu sefer Jonathan Hawk asanın peşinde ve bu da Suikastçılar ve Tapınakçılar arasında son bir savaşa neden olacak.

Güçlü Özkök’ün çevirdiği eser Akılçelen aracılığıyla bizlere ulaşıyor. Künye bilgileri için buraya tıklayabilirsiniz.

Haber: Bahri Doğukan "Denaro Forbin" Şahin