Kayıt Ol

Deli Gücük

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Deli Gücük
« : 26 Haziran 2010, 12:33:39 »

Deli Gücük, ilk kez Tam Macera dergisinden yayınlanan bir çizgi roman (2007). Coşkun Kuzgun‘un çizip Aziz Tuna C.‘nin yazdığı çalışma geç dönem Osmanlı taşrasında geçiyor.

Deli Gücük, Osmanlı Taşrasından Dehşet ve Korku Hikâyeleri adıyla yayınlanan ilk albümü 2009 Nisan ayında çıktı. Levent Cantek‘in editörlüğündeki albüme Aziz Tuna C., Murat Başekim ve Özgür Kurtuluş senaryo ve hikâyeleriyle; Coşkun Kuzgun, Ozan Küçükusta, Murat Gürdal Akkoç, Uğur B.Sertçelik, Emre Yüce, Koray Kuranel, Korkut M.Öztekin ve Melike Acar çizgileriyle katkıda bulundular. Yıldıray Çınar ve Mahmud A.Asrar çalışma için birer ilüstrasyon çizdiler. Albüm, Kamra Yayıncılık tarafından yayınlandı.

2010 Haziran ayında çıkan ikinci albüm ise Alacakaranlık Zamanlar adını taşıyor.

232 sayfalık çizgi roman kitabında 16 çizgi roman, ilüstrasyonlarla zenginleştirilmiş 3 öykü bulunuyor. Kitapta Aziz Tuna C., Murat Başekim, Özgür Kurtuluş, Emre Kuzuoğlu, Ömer Bahri Gördebak ve Can Dağ yazar olarak katılıyor. Coşkun Kuzgun, Uğur Bülent Sertçelik, Çağrı Coşkun, Murat Gürdal Akkoç, Ozan Küçükusta, Selçuk Ören, Ethem Onur Bilgiç, Murat Başol, Varol Gökdamar, Emre Yüce çizgi roman sayfalarıyla; Mert Yavaşça, Koray Kuranel, Elif Varol Ergen, Zeynep Özatalay, Melike Acar, Yıldıray Çınar, Fatih Okta, M.K. Perker ve Kenan Yarar ilüstrasyonlarıyla yer alıyor. Kitabın sonunda Can T. Yalçınkaya‘nın korku çizgi romanları üzerine bir yazısı da bulunuyor. Albümün editörlüğünü Levent Cantek, kapak çizmini Mahmud A.Asrar yaptı.

Künye bilgisi ve tanıtım yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "