Kayıt Ol

Kolleksiyoncular İçin "Creepy"

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Kolleksiyoncular İçin "Creepy"
« : 30 Ekim 2011, 17:50:04 »

Lal Kitap, Creepy adlı iki ciltik bir kolleksiyon serisi ile karşımızda!

Yayıncı Jim Warren'ın Creepy dergisi 1960'ların başında çizgilerle anlatım dünyasına yeni bir soluk getirirken Joe Orlando, Alex Toth, Wallace Wood, Frank Frazetta gibi efsanevi çizerler de bu korku hikâyelerini uyarlarken sanatlarının zirvesine ulaştılar. Sonraki yirmi yıl, Creepy'nin dışında hiçbir dehşet hikâyesi çizgi roman dünyasına böylesi bir kaliteyi taşıyamadı. Lâl Kitap'ın koleksiyon serisi, neredeyse bulunması imkânsız olan bu maceraları bir araya topluyor.

1950'lerde çizgi romanlara karşı başlatılan cadı avı, tüm korku dergilerini piyasadan sildikten sonra, 1960'ların başında, Creepy ortaya çıktı ve bu alanda gerçek bir devrim yarattı. Efsanevi yazar/editör Archie Goodwin, Steve Ditko, Gene Colan, Wallace Wood, Reed Crandall, Joe Orlando, Frank Frazetta ve Alex Toth gibi mesleğinin zirvesindeki çizerler ile birlikte çizgi roman tarihinin en beğenilen serisini yarattı. Ve onlarca yıl sonra bugün, Lâl Kitap artık kolleksiyoncuların bile elinde kalmayan bu cüretkar seriyi orijinal formatında ve lüks baskısıyla çizgi roman ve korku tutkunlarının beğenisine sundu.

Kolleksiyon serisinin birinci cildi, orijinal serinin 1-5. sayılarını ve çizgi roman tarihi, özellikle de Warren dergileri konusunda uzman Jon B. Cooke'un editoryal yazısını içeriyor. Serinin ikinci cildi ise, Creepy dergilerinin 6-10. sayılarını ve tanınmış yazar/editör Roy Thomas'ın giriş yazısını içeriyor.

Ayşe Özlem Zaimoğlu'nun çevirisini yaptığı çizgi romanın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.