Kayıt Ol

Anket

Sizce En İyi Süper Kahraman Hangisidir? (Güç-Görünüm-Senaryo Bakımından)

Spider-Man (Örümcek Adam)
11 (12.9%)
Iron Man (Demir Adam)
10 (11.8%)
Batman (Yarasa Adam)
21 (24.7%)
Hulk (yeşil Dev)
4 (4.7%)
Blade
2 (2.4%)
Daredevil (Korkusuz)
5 (5.9%)
Kaptan Amerika
3 (3.5%)
Wolverine
15 (17.6%)
Thor
6 (7.1%)
Dr. Manhattan
5 (5.9%)
Superman
3 (3.5%)

Toplam Oy Verenler: 83

Sizce En İyi Süper Kahraman?

Çevrimdışı Maximen

  • *
  • 7
  • Rom: -1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sizce En İyi Süper Kahraman?
« Yanıtla #60 : 22 Ekim 2012, 13:28:10 »
Kesinlikle ve kesinlikle Batman

Çevrimdışı kargasiz

  • ***
  • 428
  • Rom: 7
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sizce En İyi Süper Kahraman?
« Yanıtla #61 : 27 Şubat 2015, 16:41:41 »
İlginç bir tartışma olmuş, anket  kesinlikle doğru değil o ayrı bir konu :) Birkaç tane Marvel veya DC karakteriyle olacak bir anket olamaz ki bu.

Yazılanların hepsini okudum güzel şeyler var, yorumlar tartışmalar falan ilginç.

Öncelikle anketin başlığını incelemek gerek kesinlikle, sizce en iyi süper kahraman?

Sizce, herkes kendine göre en sevdiği karakteri yazmak istiyor tabiki :)

En iyi, iyilikten kasıt bir yorumda bahsedilen iyi olmak kötü olmamak değil herhalde :)

Süper kahraman, çok geniş bir kavram olduğu için, Marvel, DC, Imagecomics gibi çizgi romanlar haricinde kimbilir işin içine neleri katabiliriz.

Gelelim konuya, burada sorulanın aslında sadece en bilinen karakterlere sahip iki evren olan Marvel ve DC Evreni'nde bulunan karakterleri ele alarak konuşursak ve tanrı olarak bilinen bazı süper kahramanlara gücünü veren karakterleri de çıkartırsak ayrıca da popüler olmayanları da elersek (geriye ne kaldı ki zaten :D)

En güçlü karakter World War HULK'tur. Hulk'u güç konusunda kimse alt edemez, World War Hulk'da Hulk'un güçleirnin limitine ulaştığı noktadır, bu seviyede ayrıca insan hali Bruce Banner'ın zekasına da sahip olduğundan yenilmesi çok zordur. Sadece zıplayarak uzay boşluğunda gezdiği bile bilinir, yani Superman onu uzay boşluğuna bıraksa ölmez :)

En yetenekli karakater Spider-Man'dir. Oyun kartlarında falan sadece Spider-Man yetenek bölümleri 100'dür. 99 olan çok karakter vardır Batman gibi mesela ma 100 olan tek karakter Spider-Man'dir.

En En Karakter Superman, gücünü her zaman sakınan ki bu halinin farkında bile değil, Doomsday'e günler süren kavgada zerre zarar verememişken olay sevdiklerinin hayatını kurtarmaya gelince 3 yumrukta Doomsday'i öldürmüştür. Diğer süper kahramanların birçoğunun gücünün de tek bünyede toplanması ayrı bir özelliğidir. Ama hiçbir zaman favori karakterlerim arasına giremez. Kriptonit gibi basit bir zaafı var. Lex Luthor bile Superman'i etkisiz hale getirebiliyor bu yüzden.

Batman tamam süper gücü olmayan karakterlerden biridir ama Punisher karşısında ne yapacağını bilemez. Farklı evrenler olduğu için detaya girilemez pek.

En hızlı karakterimiz şüphesiz ki Flash'tır. (Runner adlı karakteri saymıyoruz, çünkü hikayesine göre tanrılardan bile yaşlı).

En enerjik :) Saf enerjiden müteakip Dr Manhattan karakterini es geçemeyiz sanırım, ışınlanma, telepati, kendisi hariç herkesin geçmişini ve geleceğini görme gibi özellikleri var. Saf enerjiden olduğu için maddeye istediği gibi hükmedebilir. Green Lantern'in oluşturduğu maddelere nasıl bir tepki verir onu bilmiyorum :)

En iyi görünüş bana göre Silver Surfer'dır. Asaleti var karakterin, duruşu heybetli, zaten vezir konumunda bulunduğu için çok da umrumda değil modunda.

Ya aslına bakılırsa çok uzun bir tartışma çıkar bu konudan. Hatta bir radyo programına başlasak haftalık olarak bi plan sayesinde bu konuya değinmeye kalksak 2-3 seneden bitiremeyiz bu konuyu :)

Kendi favorime gelirsek de Deadpool. Eski asker, Wolverine'den kat be kat hızlı iyileşme gücüne sahip (Hulk'un kafasını koparmasına dayanabilecek kadar güçlü bir iyileşme sürecinden bahsediyoruz), birçok dövüş sporunda yetenekli ve en bilinen özelliğiyle dördüncü boyuta çıkabilen yani bir çizgiroman dünyası'nda yaşadığını farkeden ve arada sırada diğer karakterlere de bunu anlatmaya çalıştığı için deli olarak nitelenen bir karakter. Esprileriyle falan on numara. Galactus gibi bir tanrıyla çok güzel kafa bulur :)

"deadpool kill the marvel universe" bir seriye de sahip olduğunu biliyoruz. Gerçi Punisher'ın böyle bir serisi var ama :)

Deadpool fanları çok fazla, bu karakter popüler kültürde kendine pek yer edinemediği için insanlar tanımıyor sadece. Tanıdıkça ne kadar kaliteli olduğunu farkedersiniz.

Çocuklukta izlediğim çizgi filmlerden sanırım karizmasına hayran olduğum bir Gambit karakteri var ki bir dönem mail şifrelerimi gambit olarak belirlerdim :D Wolverine filminde harcadılar adamı ya.

Sonuç olarak bu başlığı "Favori Süper Kahraman Karakteriniz?" olarak değiştirirsek konuşması daha kolay olur. Yada yeni bir başlık açarak bunu konuşabiliriz.

Not: Ayrıca benim yazdıklarım bile muallakta kalan şeylerdir. Sonuçta senaristler bile emin değil daha neyin ne olduğuna. Ölenleri tekrar diriltiyorlar, kavgaları yarım bırakıyorlar veya bıraktırılıyorlar, kesin olan ortada birşey yok. Bunun da sebebi her karakterin sevenleri olduğu için kesin konuşamıyorlar :D

Çevrimdışı Auguste Dupin

  • **
  • 84
  • Rom: 8
  • geceleri esen terör
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sizce En İyi Süper Kahraman?
« Yanıtla #62 : 29 Mart 2015, 00:59:34 »
Bu benim için istavritin mi yoksa palamutun mu ideal balık olduğuna karar vermek gibi bir şey. İkisinin de lezzeti farklı. Bazen birini, bazen diğerini seçiyorum. Batman ve Spider-Man arasındayımdır genelde.

“House”
Sometimes I think it’s like I live in a big giant head on a hilltop
made of papier mache, a big giant head of my own head.
I polish the eyes which would be windows, or
mow the lawn, I mean this is my house we’re talking about here
even if it is a big giant papier mache head that looks just like mine.
And people who go past
in cars or buses or see the house the head on the hill from trains
they think the house is me.
I’ll be sleeping there, or polishing the eyes, or weeding the lawn,
but no-one will see me, no-one would look.
And no-one would ever come. And if I waved no-one even knows it was me waving.
They’d all be looking in the wrong place, at the head on the hill.
I can see your house from here.
-Neil Gaiman

Çevrimdışı hulkcu

  • *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Sizce En İyi Süper Kahraman?
« Yanıtla #63 : 08 Mayıs 2015, 12:17:14 »
En güçlü Hulk'tur. Neden derseniz Hulk vs. Marvel videosunu izleyin.  https://youtu.be/O617ZHcazwA
 

Yönetici Not: Tüm harfleri büyük yazılan cümleler Türkçe kurallarına aykırı olduğu gibi, bağırıyor etkisi bırakır. Düzeltilmiştir.

Çevrimdışı GökTürk

  • *
  • 6
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
    • Operatör
Ynt: Sizce En İyi Süper Kahraman?
« Yanıtla #64 : 16 Mayıs 2015, 02:32:08 »
Teknolojiye ve ilgili alet ve edevata olan meylim yüzünden Iron Man ve Batman ilk tercihlerim arasında. Her ikisinde de her daim sahip olmak istediğim teknolojiler mevcut.

Blade, Wolverine, Mr.Manhattan ve Hulk diğer tercihler.

Süperman ise ne kadar güçlü olursa olsun o kostümle bana hep bir çocuk oyuncağı imajı veriyor. En son Man of steel' de biraz adama benzedi.