Kayıt Ol

Türk Çizerlerin Zombileri Amerika’da!

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Türk Çizerlerin Zombileri Amerika’da!
« : 29 Aralık 2010, 09:17:27 »

Heavy Metal, Marvel, DC, Image gibi firmalarla çalışan kimi Amerikalı çizgi romancılar, bir süredir Zombie Bomb isimli antoloji serisine özel olarak kısa zombi öyküleri yazıp çiziyor. Serinin dördüncü kitabı, 18 Aralık'taki imza günlerinde tanıtılarak satışa çıktı.

Zombie Bomb, Türkiye'deki korku kültürü meraklılarının ve çizgi roman tutkunlarının ilgisini farklı bir açıdan da çekebilir; çünkü dördüncü kitaptan itibaren yaratıcı ekibe Türk yazar ve çizerler de dahil oldu. Türkiye'den bir çizgi roman firmasının hem senaryo hem de çizimleri üstlenerek ABD merkezli yayıncılar için çalışması, çeşitli açılardan yenilikler ifade etmekte.

Serinin “Dark Daze” isimli bu en yeni halkasında, Yalçın Didman ve Murat Mıhçıoğlu'nun “İki Adam, Tek İntikam” isimli çalışması da yer almakta. Zombie Bomb'un beşinci ve altıncı kitaplarında Ergün Gündüz, Cem Özüduru ve Murat Mıhçıoğlu'nun gerçekleştirdikleri iki zombi öyküsü daha yer alacak.

Biri Adam Miller, diğeri Rich Woodall’ın imzasını taşıyan iki alternatif kapakla çıkan “Dark Daze”, internetten de temin edilebiliyor. İlk İngilizce yayınları bu seride gerçekleştirilmek üzere Studio Rodeo tarafından hazırlanan zombi öykülerinin tümü, kasım ayı başında “Studio Rodeo Çizgi Roman Yıllığı” alt başlığıyla çıkan “Totem” isimli kitapta Türkçe olarak yayımlanmıştı.

Bilgi için www.striphaber.com
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "