Kayıt Ol

*climbs over bank's roof and yells* LFM2PNP!

Çevrimdışı Revan

  • *
  • 2
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
*climbs over bank's roof and yells* LFM2PNP!
« : 16 Mart 2016, 03:41:15 »
Ahhem... Başlık biraz goofy geldiyse özür dilerim. Profilimden görebileceğiniz gibi sitede yeniyim ve amacım en azından bir oyun arkadaşı bulabilmek. Açıklamak gerekirse:

FRP olayına; bundan yaklaşık neredeyse 20 sene öncesinde, Ultima Online adlı bir oyunun o zamanlarda türkiyede hafiften popülerleşen 'rp konseptli' sunucularından birine girmemle (Ovedron, merak edenler için) ve oradan da vel elini diyerek uzun bir maceraya kitaplar, masaüstü oyunlar ve daha niceleriyle girmiş biriyim. Yani... basitçe öyle en azından.

Bu zaman zarfında ne yazık ki artık pek çoğuyla ya oldukça ender bir araya gelebildiğimiz ya da hayatlarını kurup devam ettikleri için artık ortalarda bile olmadıkları için görüşemediğim ve özlediğim pek çok dostum ve pek tabii tek-tükse nemesis'im(*fiercly shakes his fist* grrr) oldu.
FRP her zaman benim için bir tutku oldu(hala da öyle), en azından ne olduğunu bilip bulaştığım o kara günden sonra! Ve bir kaç yıl öncesine kadarsa nefes almak kadar bir gereklilikti. Bu günlerin özlemiyle kendime eski günlerdeki gibi yeni dostlar bulmam gerektiğine nihayetinde hükmederek... errrhm, ve işte buradayız... Ben bunu yazıyorum, sizse okuyorsunuz. Büyülü bir an biliyorum. (kendimle ilgili bir bilgi olarak: bazen böyle yarı sarkastik yarı goofy olabiliyorum evet. Yaşlanınca böyle oluyor.)

Kendimden ve err... 'kapasitemden' biraz bahsedeyim benimle temasa geçmek isteyebilecek olası adaylar için:
Dediğim gibi yaklaşık 20 senelik bir 'RYO' geçmişim var . Bu süre zarfında pek çok PnP (ve hatta bir iki kısa LARP) oyunu oynadım. Bunlar genellikle ufak arkadaş grupları içerisinde oldu. Bunun yanısıra pek çok online oyunda da dostlar edinerek ryo'lar yaptık genellikle bu tip arkadaşlarımla aramızda en az bir kaç şehir olduğu için. (ya da zamanın msn messenger'ını ve zar scriptlerini kullandık mesela)

Favorim olan ve hem oyuncu hem de dungeon master/story teller olarak kullandığım bir iki sisteme gelirsek; Pathfinder/DnD 3.5e ve (old)World of Darkness (vampire, mage, werewolf, hunter, ect.) listemin başında olurdu.

Karakter olarak genellikle biraz destansı (epic) oyunlara yönelimi olan, biraz power player kabul edilebilecek biriyim. Kabul, çoğu ideal kabul etmiyor bu özellikleri. But it is my nature... *shrugs*
Ancak esnekliği de seven biriyim. Örneğin eskiden çok sevdiğim arkadaşlarımdan biriyle sık sık 'arayış' evrelerine geçer, saçma sapan bir şeyden (fantasy'le ilk bakışta alakasız gibi gelebilecek bir şeyden: misal Tenacious D'nin senaryosundan ya da Avatar the Last Airbender izleyip gaza gelerek) ilham alarak tümüyle generic oyunlar yaratır ve oynardık.

Favori dünyalarımdan bahsetmek gerekirse, bu listeye Middle Earth'ü en başta koymak zorunda hissediyorum kendimi. Hep çok özel bir yeri vardır Middle Earth'ün benim için. Dnd Multiverse'i(Oerth özellikle ancak. Kyrnn'e kılım mesela. Fearun'a gittiğimdeyse yalnızca yok etmeye gidiyorum hehe) ve Warcraft Universe ayrıca sevdiğim favori evrenlerden/dünyalardan mesela. World of Darkness için biraz fazla yaşlandım ne yazık ki, çok trajik bir yer pek çok yönden.

Yeterince uzun bir post olmuşken daha fazla uzatmadan: basitçe benim gibi bir adamla roll20/skype gibi bir şey üzerinden arada bir oyun oynamak isterseniz veya tanışmak isterseniz bana mesaj atmaktan çekinmeyin. Ya da burada başka sorular da sorabilirsiniz isterseniz.

Err... Ayrıca umarım kısmen doğru kategoriye atıyorumdur post'u. İyi geceler ve görüşmek üzere.
"Bow down to no one. Worship no one. Not even me. Do you understand?" - Lucifer the Lightbringer

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: *climbs over bank's roof and yells* LFM2PNP!
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2016, 17:12:26 »
Merhabalar ve hoş geldiniz. FRP bölümümüz bu aralar biraz tozlu, çünkü deneyimli arkadaşlar sizin de yazınızda belirttiğiniz çeşitli nedenlerden ötürü artık buralarda yoklar. Ama forumda FRP oynamaya hevesli, öğrenmeye aç bir sürü arkadaş var.

Özetle oynamak isteyen var, ama oynatacak kişi yok. Belki forum üzerinde bir oyun açmak istersiniz? Üstelik oynatmak için uzaklara gitmeye de gerek yok, bir FRP odamız zaten var:

http://www.kayiprihtim.org/forum/frpchat/

Tekrardan hoş geldiniz, iyi forumlar...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Revan

  • *
  • 2
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: *climbs over bank's roof and yells* LFM2PNP!
« Yanıtla #2 : 16 Mart 2016, 20:11:15 »
Böyle istekler hep oldu evet... Her zaman bir yeni nesil ve bir de eski nesil olagelmiştir RYO'da. Her şey de öyle aslında biraz düşününce... Ancak bu tür karma oyun grupları genellikle iki taraf için de fazla eğlenceli veya öğretici olmayan şeyler kanısındayım. Mesela ola ki en fazla topu topu bir iki yıldır dnd oynamış biriyle bir araya gelirsek, (yaptık bunları zamanında hep) karşımdaki zavallı arkadaş önce benim tanrı gibi bir şey olduğuma hükmedecek, etkilenecek eğlenir gibi olacak sonra da önüne koyduğum şeyler sebebiyle o kadar fazla 'overwhelmed' duruma gelecektir ki eğlenmekten çok baş ağrısı ve abstract konseptleri realist bir tualde resmetmeye çalışan Van Gogh misali kendine alkole falan vuracaktır.
Öbür taraftansa deneyimli taraf içinse bu yalnızca sıkıcı ve yeterince akıcı olamayan bir oyuna dönüşecektir.

Bu tür katılımcılar arası aşırı deneyim farkının olduğu gruplar genellikle bu yüzdendir ki orta veya büyük gruplarda daha faydalı olur. Örneğin bir deneyimli DM ve iki oyuncunun yanına eğer iki deneyimsiz oyuncu oturursa yalnızca tek bir kişiden değil, tüm gruptan nasiplenerek, farklı üsluplara maruz kalarak daha verimli ve eğlenceli zaman geçirirler... Bunun yanısıra deneyimli tarafsa, deneyimsiz kadronun deyimi yerindeyse 'yüklerini' ortak bir şekilde sırtlanacakları için daha az olumsuzluk hissederek oynayabilirler...

Ki problem burada tekrar benim elimde oyun oynayacak kimsemin kalmamış olmasına gerekiyor heheh... Bu biraz "olmaz öyle, güzel olmaz" demek yerine gereksiz uzun bir cevap gibi gelmiş olabilir. Lakin kimseyi kırmamak veya aşağılıyormuşum gibi görünmemek için uzun uzadıyla yanıtlamak istedim. Yaşımız ve geçirdiğimiz zaman gereği, artık RYO'nun ejderhaları veya Elfleri kıvamına gelmiş oyunculardan biriyim (ve ne var ki hala kendimden daha uzun süredir ryo'cu olan adamlar da tanıyorum. Yani Great Wyrm falan da değilim) ve ejderhalar da elfler de kolayca başkalarına kibirli gelebilen yaratıklar ne yazık ki... Ahhem... =P Özür dilerim yine condesending olduysa bu açıklama...
Let us carry on! *repeats same dialogue afterwards as people attempts to click on him*
"Bow down to no one. Worship no one. Not even me. Do you understand?" - Lucifer the Lightbringer