Kayıt Ol

Dark Funeral

Çevrimdışı Hezarfen

  • **
  • 389
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Dark Funeral
« : 01 Ocak 2008, 15:11:26 »
Grup Hakkında

1993

Dark Funeral olarak bildiğimiz bu savaş makinesi Lord Ahriman ve Blackmoon (David Parland) tarafından kurulduğunda tarih 1993’tü.. Draugen ve Themgoroth gruba daha sonra katıldılar..

1994

Grubun kendi adını taşıyan, finansmanını kendisi üstlendiği efsanevi mini-cd, Ocak ayında Dan Swanö’nün Uni-Sound stüdyosunda kaydedildi.. 4 Mayıs’ta, dünya hiçbir şeyden habersiz öylece yaşamaya devam ederken, mini-cd piyasaya çıktı.. Grup ilk canlı performansını Oslo’da bulunan Luse Lottes adlı klüpte gerçekleşitirirken kayıttan hemen sonra Draugen gruptan ayrıldı ve yerine Equimanthorn geldi..


1995

Grup, No Fashion Records ile anlaşma imzalarken bunun büyük bir hata olduğunu bilmiyordu tabi. Çıkış albümü, “The Secrets Of The Black Arts” hazırlıkları tamamlandıktan sonra albümü kaydetmek için tekrar Uni-Sound stüdyosuna giden grup, daha sonra buradan vazgeçip Abyss Studio’ya yerleşip albümü tekrar kaydetti. Stüdyodaki çalışmalar sırasında “When Angels Forever Die” şarkısı kaydedildi ve albüme eklendi. Grup, Peter Tagtgren’in prodüktörlüğü ile aradığını bulmuştu. Grup kısa süre sonra Berlin’de gerçekleştirilen Under The Black Sun festivaliyle ilk festival konserini de vermiş oldu. “The Secrets Of The Black Arts” şarkısına bir de video çeken grup, kaseti dünyadaki tüm müzik kanallarına yolladı..

1996

28 Ocak’ta grubun ilk albümü “The Secrets Of The Black Arts” Metal Blade etiketiyle piyasaya çıktı. Kadroda bir takım sallantılar yaşayan Dark Funeral’de, vokalist Themgoroth ve baterist Equimanthorn’un yanı sıra grubun kurucu üyelerinden Blackmoon’un da ayrılması grubu çaresiz bir durumda gösterse de kısa sürede kadro tekrar tamamlandı.. Baterist Alzazmon, gitarist Typhos ve Emperor Magus Caligula’nın gruba katılmasıyla grup ayağa kalktı..Necromas ile beraber “Satanic War Tour I”i gerçekleştiren grup, aynı sene içerisinde bir de Bathory’e saygı albümünde “Call From The Grave” ve “Equimanthorn” şarkılarını tekrar yorumladılar..

1997

Satanic War Tour’un ikinci ayağı Ancient ve Bal Sagoth’un desteğiyle tamamlandı.. Bunun yanı sıra Dark Funeral, Amerika’daki ilk konserini de Chicago’da gerçekleştirilen Expo If The Extreme festivalinde gerçekleştirdi. Dark Funeral, Amerikan seyircisini adeta dumura uğratmıştı.. Kazığa geçirilmiş domuz kafaları, ters haçlar ile dekore edilen sahneyle zaten seyircinin ilgisini tavana vurdurmuş olan Dark Funeral, şovun finalinde Emperor Magus Caligula’nın ateş şovuyla kalabalığı mest ediyordu..Grup satanik turnelerine devam ediyor “The American Satanic Crusade Tour”u Usurper ile gerçekleştiriyordu. Aslında turdaki diğer gruplar Acheron ve Destroyer 666 idi fakat yaşanan bir çok aksilik sonucu iki grup da katılamadı.. Dark Funeral; Eylül ayında, “Vobiscum Satanas”ı kaydetmek için tekrar Abyss Studio’nun yolunu tuttu. Ahriman/Caligula ortaklığıyla inanılmaz sürati ve vahşiliğiyle dehşete düşüren bir albüme imza atan Dark Funeral, Marduk’la beraber İsveç black metalini dimdik ayakta tutuyordu..

1998

Enthroned ve Liar Of Golgotha ile çıkılan The Ineffable Kings Of Darkness turunda, gruba bas gitarist olarak Dominion eşlik ediyordu. İkinci büyük festivali Swedish Hultsfreds’in ardından Thyphos gruptan kovuldu ve Dominion’un (ki kendisi gitaristtir aslen) ikinci gitarist olarak gruba dahil olmasıyla Caligula sadece vokalist olarak devam etti..

1999

Grup yine yollara düşüyor ve “Black Plague Across The West” mini-turunda, California’da sahneye çıkmadan hemen önce Meksika’yı dağıtıyordu.. Amerika dönüşü grup tarihinin en başarılı Avrupa turnesi, Dimmu Borgir’la beraber çıkılan “The Satanic Inquistion” oluyordu..

2000

Dark Funeral, yine Abyss stüdyosunda, mühendis Tommy Tagtgren’le beraber “Teach The Children To Worship Satan” adlı EP’yi hazırladı.. Hatta grup, “An Apprentice Of Satan” adlı şarkıya bir de video çekti.. Hayatını yollarda geçiren grup Dark Funeral, tekrar yollara düştü ve bu sefer Deicide, Immortal ve Cannibal Corpse ile No Mercy festivaline katıldı.. Gaahnfaust’un gruptan ayrılmasının ardından yerine Matte Modin gruba daimi eleman olarak dahil oldu ve seyirci karşısına ilk kez With Full Force festivalinde çıktı.. Matte’nin gruba dahil olmasıyla grup daha da sıkılaşmıştı.. Wacken Open Air, grubun en büyük konserlerinden biri olurken, Kanada/Amerika turnesi de grup tarihindeki en başarılı turlardan biri oluyordu.. Bu sırada Lord Ahriman, Acheron, Incantation ve The Electric Hellfire Club üyeleriyle çalışmalarını sürdürürken Dominion ve Caligula da Dominion Caligula adını verdikleri yan projeleri üzerinde çalışıyordu. Grubun ilk EP’sine olan yoğun talep üzerine, EP makyajlandı ve tekrar piyasaya sürüldü.. Yeni kapağı, daha önce yayınlanmamış resimleri ile grup hayranlarına büyük jest yapıyordu.

2001

Ocak/Şubat aylarında tekrar Abyss’e kapanan Dark Funeral, üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. Yine Peter Tagtgren imzası taşıyan “Diabolis Interium”, Dark Funeral için bir başyapıt olmasının yanı sıra black metal için de bir dönüm noktasıydı.. Alışılmış çok süratli şarkıların yanı sıra Dark Funeral, “Goddess Of Sodomy”, “An Apprentice Of Satan” gibi şarkılarla tempoyu düşürüyordu. “Diabolis Interium” sadece black metal fanatiklerinin değil, metal dinleyen herkesin arşivinde olması gereken bir albümdü..
“Diabolis Interium”un son derece olumlu tepkiler alması, grubu bir takım önlemler almaya itti ve grup, Rusya, Bulgaristan, Japonya, Tayland vb. gibi bir çok ülkeden firmalarla dağıtım anlaşması imzaladı..
“Diabolis Interium” raflardaki yerini alır almaz Dark Funeral alışıldığı üzere yine yollara düştü. Tidfall, Anorexia Nervosa ve Ragnarok ile beraber çıkılan Avrupa turnesinin kadrosunda bas gitarist olarak Hypocrisy’den Mikael Hedlund vardı. Turneden sonra kendi grubuna dönen Hedlund’un yerine Richard Cabeza geçici olarak gruba dahil oldu..

2002

Ekim ayında Dark Funeral, Japonya, Tayvan ve Singapur’u kapsayan ilk Uzakdoğu turnesine çıktı. Her ne kadar seyirci Dark Funeral’in bu karanlık ve muhteşem müziğini pek anlamış görünmüyorsa da grubu oldukça sıcak karşıladılar.. Asya turnesinin ardından gitarist Dominion gruba tam faydalı olamadığını söyleyerek, grup arkadaşlarından pozisyonunun tekrar değerlendirilmesini istedi.. Sürekli yollarda olmayı kaldıramamasının yanı sıra, müzikte başka mecralara akmak istiyordu.. Dominion gruptan ayrılsa da ilişkileri her zaman iyi oldu ve grubun kapısı Dominion’a her zaman açıktı..

2003

Asya turunun ardında grup, yeni gitarist için seçmelere başladı. Oldukça uzun bir metal geçmişi olan Chaq Mol gurubun yeni gitaristiydi.. Chaq Mol’un aynı zamanda “Mordichrist” adında iki kişilik Doom/Black projesi de vardı.. Chaq Mol, Dark Funeral seyircisiyle ilk kez Wacken’da tanıştı..
Wacken’da gerçekleştirilen başarılı performans sonrası grup, Brezilya, Şili ve Kolombiya’yı kapsayan bir Güney Amerika turuna çıkarken, en başarılı turlardan biri oldu.. Tur sırasında birkaç konseri kaydeden grup bir konser albümü çıkarmak için hazırlıklara başladı ve sonucunda “De Profundis Clamavi Ad Te Domine” doğmuş oldu..

2004

Dark Funeral, yıla No Fashion Records’la olan sözleşmesini feshederek başladı.. Regain Records ile anlaşma imzaladıktan sonra bu muhteşem konser albümü bu firmadan çıktı.. Ocak ayında, Goatwhore ve Zyklon ile çıkılan tur sonrası tekrar Meksika günleri başladı.. Aralarında Piorno rock, Tuksa, X-Mass gibi bir çok festivalde konserler veren Dark Funeral, yılı İsrail, Rusya ve Ukrayna konserleriyle kapatıyordu..

2005

Dark Funeral 20 Ocak’ta Regain Records ile sözleşme yenilerken yeni albümün hazırlıklarına başlamıştı bile.. Lakin grup kendini yollardan alamıyordu bir türlü.. Six Feet Under, Nile, Dying Fetus gibi gruplarla çıktığı No Mercy turundan hemen önce Polonya’daki Metal Mind Festival’e de iştirak etti..

Grup, 23 Mayıs’ta nihayet stüdyoya girebildi. Dug Out Studios’ta prodüktör Daniel Bergstrand ve Örjan Örnkloo ile çalışan Dark Funeral, uzun süredir beklenen albümünü kaydetmeye başlamıştı. Dark Funeral’in dördüncü stüdyo albümü, aynı zamanda grubun da en istekli yaptığı albüm oldu.. Meshuggah’ın eski bas gitaristi Gustaf Hielm’den yardım isteyen Dark Funeral 18 Ağustos’ta, başyapıt, “Attera Totus Sanctus”u tamamlamış oldu.. Vahşi, öfkeli ve şeytani!



Black metalin baba gruplarından biridir. Konser öncesi şeytanın 99 ismini saymaları ve şeytanı latince selamlamarı gelenek haline gelmiştir.
Bir kaç resmi :



rüya görmek nasıl bir anlıksa hayalde öyle bir anlıktır. rüyadan uyanmak nasıl bir şeyse hayal kurarken rahatsız edilmek öyle birşeydir.. Rüya nasıl gün içindeki düşünce yorgunluğunu zihinden atmanın yoluysa .. hayal de o düşüncelerin çöplüğe dönmesini engelleyen araçtır..  ~hezarfen