Devil May Cry (Anime)(izlemeyen de ağlar...)
Dante'nin babası (Sparda) yüce bir şeytandır ve annesi de normal bir insan olup Dante de anlaşılacağı üzere yarı şeytan-yarı insan özellikleri göstermektedir. Çoğu şeytanın aksine kendi hizmetine çalışır ve para karşılığında şeytanları avlar. Ona iş bulan kişi (Morrison) ona bir görev bulur ve görevi de çok zengin bir çocuk olan Patty'i korumaktır (miras kalıyor bücüre, ne şans

), işte ne olursa bunun ardından olur, artık bela (ya da Dante için eğlence ve aksiyon) onun peşini bir türlü bırakmayacaktır. Ona bu savaşında arkadaşları Lady ve Trish yardım edeceklerdir.
Dante:
Dante'ye babasından mükemmel bir kılıç kabiliyeti miras kalmıştır, isterse ve kullanırsa bütün iblis alemine bile hükmedecek bir güce de sahiptir... Dante tam anlamıyla bir asi olup çilekli dondurmaya bayılır... Günün her öğünü pizza ve çilekli dondurma yiyor bu arkadaş...
Lady(Mary):
Bazı bölümlerinde Dante'den bile daha iyi silah kullandığını düşünür gibi olmuştum ama sağolsun Dante düşüncem tam ağzımdan çıkacakken lafı geri ağzıma tıktı...

Gerçek adı Mary'dir, adını annesi koymuş fakat kaçık bir rahip olan babası tarafından annesi katledilince adını kullanmayı bırakmıştır... o repliği hiç unutmayacağım, Lady ile babası Teme-ni-gru'nun tepesinde tesadüfi olarak (!) karşılaşıyorlar, Lady de silahını babasına doğrultuyor, babası yalvarıyor buna "Mary! Mary!" diye cevabı şu: "Mary dead a long time ago, my name is Lady!" ve babasının kafasına sıkıyordu...

(bu bilgiyi de Animeden alamayacaksınız... bacağındaki yarayı, gözlerinin rengini falan merak eden olursa ÖM lütfen

)
Trish:

Trish Dante gibi bir şeytandır, güçlerini şetanları avlaman için kullanır... Dante'nin annesine gerçekten çok benzemektedir ve her nasılsa bu benzerlik tamamen tesadüfidir ama bu benzerlik yüzünden Trish'in yeri Dante'de apayrı olmuştur, ek olarak yıldırım yaratabilir ve bu yıldırımlarını her hangi bir silaha vs. aktarabilir... (arkadaşlar bu bilgiyi yani Trish ve Dante'nin annesi hakkındaki olanları animeden alamayacaksınız

çünkü ayrı olarak ben veriyorum bu bilgileri...

)
sonuç olarak hayatımda oynadığım en iyi oyunlardan birisi olan Devil May Cry izlediğim en iyi animeler sınıfına da girmeye hak kazanmıştır, şiddetle tavsiye edilir hele ki bol savaşlı, full aksiyonlu ve gizem dolu animeleri seven arkadaşlara...