Kayıt Ol

Sadık Yemni'den İki Yeni Kitap: Arafor ve Korkulobin

Çevrimdışı Black Helen

  • ***
  • 782
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle

Usta yazar Sadık Yemni 2012 bombalarını patlatmaya devam ediyor! Üstelik bu defa farklı edebi türlerde karşımıza çıkmakta.

Kısa öyküdeki ustalığını "Hayal Tozu Gölgecisi" adlı öykü derlemesi ve sanal âlemdeki çeşitli sitelerde ve dergilerde yayımladığı öyküleriyle gösteren Sadık Yemni bu defa Türkiye'de -belki de dünyada- yapılmamış bir şeyi deniyor: Kadın karakterlerin başat rol oynadığı bilimkurgu hikâyeleri. "Arafor" başlıklı bu Kadın ve Gizem Öyküleri bilimkurgu edebiyatında yeni bir soluk arayanlar için kaçırılmaması gereken bir lezzet.

Alıntı
Türk edebiyatında KADIN ve GİZEM ÖYKÜLERi direkt olarak sıradan kadın kahramanların gizem, bilimkurgu ve fantezi türünde başat rol oynadığı bir öykü seçkisi olarak muhtemelen dünyaölçeğinde bir yeniliktir. Hoş bir esintidir.

Öte yandan "Korkulobin"deyse yazarın deneme türünde de ne kadar başarılı olduğuna şahit oluyoruz. Borges, Poe, Kubrick, Tarkovsky, Stephen King, Ölümsüzlük, Big Brother, James Bond, S. Lem, Stalker, Solaris, Matrix düzeni, son 50 yılın korku filmlerine toplu bir bakış, bilimkurgu ve gizem filmleri vb. üzerine sinedüşsel bir yöntemle ele alınan bu denemeler türe ilgi duyan herkesin dikkatini çekecek tarzda.

 
Alıntı
"İdeaot'uz başka bir şey değil."
"Yanılıyorsun Ahmet. Kofti bir özden harika bir sonuç çıkarma makinesinin içersindeyiz. Figuran kalmamız şart değil. Ruh soyutun güzelliğinin doğurduğu aşktan türemiş olabilir pekala."

İdeaot

Kitapları Kafekitap üzerinden tedarik edebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey buraya ve buraya tıklamak.

Ayrıca Arafor kitabının künye bilgisi için buraya, Korkulobin kitabının künye bilgileri ve tanıtım yazısı için buraya tıklayabilirsiniz.
Spoiler: Göster