Kayıt Ol

Kahkaha Sarayı - Kaplan Yumurtası

Çevrimdışı SéDa ERéN

  • **
  • 83
  • Rom: 0
  • *WaiT Mé iN !NFéRNo~' Not Mé u'll waiT! ParasITé
    • Profili Görüntüle
Kahkaha Sarayı - Kaplan Yumurtası
« : 26 Ağustos 2010, 14:47:08 »
KAHKAHA SARAYI

         Miles Wednesday,yetim olarak büyüdü,pis bir fıçıda yaşıyor.Daha önce sirke hiç gitmedi.Zaten Oscuro Sirki de diğer sirklere benzemiyor.Hayvanların arasında Hiç adında,kafese konulmuş bir yaratık var;palyaçolar gizl işler peşinde... Kanatlı,garip,küçük bir kız gösteri sırasında kuleden düşünce Miles'ın hayatı sonsuza dek değişiyor.
         Miles ve Ufaklık(kanatlı kız) yakalanıp Kahkaha Sarayı'na götürülen arkadaşlarını kurtarmak için zorlu bir maceraya atılırlar.Yolda bilge bir kaplan;ağaçta yaşayan ağırbaşlı zengin bir kadın;kör bir kaşif ve sokak savaşçısı çocuklarla karşılaşırlar.Olağandışı bu serüven onlara,arkadaşlığın gücünü,ailenin ne denli büyük bir armağan olduğunu gösterir.
        Jon Berkeley'in bu şaşırtıcı ilk romanı,eşsiz bir coğrafyada geçen,tehlikeler,güzellikler ve elbette kahkahalarla dolu zengin bir serüven!

2. Kitap:   KAPLAN YUMURTASI

              
            Bolsillo Sirki Larde'ye geldiğinde,yetim Miles Wednesday ve meslek arkadaşı Ufaklık muhteşem bir gösteriye katılırlar.Kısa sürede,gizemli ve sakar Doktor Tau Tau ile dostluk kurarlar.Doktor Tau Tau,Miles'ın anne ve babasını tanıdığını ve Miles'ın babasının hayatta olduğunu iddia etmektedir.Miles ve Doktor Tau Tau gizlice yolculuğa çıkarlar ama baba arayışını kısa zamanda çok arzulanan güçlü Kaplan Yumurtası'nı -bir kaplanın ruhunu içerdiği söylenen efsanevi bir taşı-arama işine dönüştüğünü görerek şaşırır.
           Taşın nerede olduğunu kimse bilmemektedir.Miles ile Ufsklık bilgi kırıntılarını bir araya getirirken taşın,Miles'ın anne babası ile ilginç bağını keşfederler.Yumurta Miles'ın geçmişinin sırlarını açacak bir anahtar mıdır?

           Serinin ilk kitabı Kahkaha Sarayı'ndan sonr Jon Berkeley,ikinci kitabı olan Kaplan Yumurtası'nda,okurları garip,şaşırtıcı,fantastik ve gülünç bir maceraya davet ediyor...

NoBody BUt ME caN NOT PlaY WIth My BRAIn ANYMORE!..