Kayıt Ol

Anket

Talihsiz Serüvenler Dizisi'nde en etkilendiğiniz kitap hangisi?

Kötü Günler Başlarken (The Bad Beginning)
4 (9.5%)
Sürüngen Odası (The Reptile Room)
5 (11.9%)
Uçuruma Bakan Pencere (The Wide Window)
3 (7.1%)
Bitik Orman (The Misarable Mill)
1 (2.4%)
Katı Kurallar Okulu (The Austare Academy)
4 (9.5%)
Alacakaranlık Bulvarı (The Ersatz Elevator)
5 (11.9%)
Karga Laneti (The Vile Village)
1 (2.4%)
Dehşet Hastanesi (The Hostile Hospital)
1 (2.4%)
Karnaval Ucubeleri (The Carnivorous Carnival)
1 (2.4%)
Kaygan Yamaç (The Slippery Slope)
0 (0%)
Mantar Mahşeri (The Grim Grotto)
1 (2.4%)
Evvelki Tehlike (The Penultimate Peril)
3 (7.1%)
Son (The End)
13 (31%)

Toplam Oy Verenler: 38

Talihsiz Serüvenler Dizisi

Çevrimdışı LinkinLady

  • **
  • 258
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Talihsiz Serüvenler Dizisi
« : 12 Ocak 2008, 16:40:27 »
1.KİTAP: KÖTÜ GÜNLER BAŞLARKEN (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Elinde tuttuğun kitabın son derece sevimsiz olduğunu üzülerek söylemek zorundayım.Çünkü çok şanssız üç çocukla ilgili mutsuz bir öyküyü anlatıyor.Cana yakın ve akıllı çocuklar olmalarına karşın, Baudelaire kardeşler mutsuzluk ve üzüntü dolu bir yaşam sürüyorlar.Bu kitabın daha ilk sayfasında kumsalda oynadıkları ve korkunç haberi aldıkları andan başlayarak, bütün öykü boyunca felaketler onları kovalıyor.Neredeyse talihsizliği çeken birer mıknatıs oldukları söylenebilir.
Üç afacan sadece bu kısacık kitapta açgözlü ve iğrenç bir haydutla, bitli elbiselerle, feci bir yangınla, servetlerini çalmaya yönelik bir entrikayla ve kahvaltı niyetine verilen yulaf lapasıyla karşılaşıyorlar.
Bu sevimsiz öyküleri yazıya dökmek benim için üzücü bir görev.Ama bu kitabı hemen elinden bırakmaktan ve daha mutlu bir kitap okumaktan seni alıkoyan hiçbir şey yok.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


2.KİTAP: SÜRÜNGEN ODASI (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Bu kitabı basit ve neşeli bir kitap okuma umuduyla eline almışsan, tamamen yanlış bir kitap seçtiğini üzülerek söylemek zorundayım.Öykü ilk başta neşeli gibi gelebilir.Baudelaire kardeşlerin bazı ilginç sürüngenlerle ve havai bir amcayla geçirdikleri ilk günlere sakın aldanma.Bu şanssız çocuklar hakkında biraz bilgin varsa, en hoş olayların bile sonunda aynı mutsuzluk yoluna vardığını oktan biliyor olmalısın.
Nitekim, şu anda elinde tuttuğun kitabın sayfalarında, üç afacan kardeş bir araba kazasıyla, çok berbat bir kokuyla, öldürücü bir yılanla, uzun bir bıçakla, büyük bir pirinç okuma lambasıyla ve bir daha hiç görmemeyi umdukları bir kişinin yeniden ortaya çıkmasıyla karşılaşıyorlar.
Ben bu trajik olayları yazıya dökmek zorundayım.Ama sen bu kitabı aldığın yere koymak ve daha hafif bir şey aramak konusunda özgürsün.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


3.KİTAP: UÇURUMA BAKAN PENCERE (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Daha önce Baudelaire öksüzleriyle ilgili hiçbir şey okumamışsan, bir cümle bile okumaya başlamadan önce şunu bilmende yarar var : Violet, Klaus ve Sunny iyi kalpli ve kıvrak zekalı çocuklar ; ama bu durum ne yazık ki, hayatlarının acılarla ve talihsizliklerle dolu olmasının önüne geçemiyor.Bu üç kardeşle ilgili öykülerin hepsi mutsuzluğu ve çaresizliği anlatıyor ; üstelik elinde tuttuğun kitap belki de bunların en fecisi.
İçinde bir kasırga, bir imdat işareti aracı, aç sülükler, soğuk cacık, korkunç bir kötü adam ve Şirincik adlı bir oyuncak bebek olan bu öyküyü kaldıracak miden yoksa, bu kitap büyük olasılıkla emdiğin sütü burnundan getirecektir.
Ben bu trajik olayları yazıya dökmeye devam edeceğim, çünkü benim işim bu.Ama bu feci öyküye katlanacak gücün olup olmadığına karar vermek sana kalmış olan bir şey.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


4.KİTAP: BİTİK ORMAN (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Umarım ki hoşça zaman geçirme beklentisiyle bu kitabı okumayı seçmemişsindir.Senin iyiliğini düşünerek söylüyorum bunu.Eğer böyle bir beklentin varsa, bu kitabı hemen elinden bırakmanı öneririm.Çünkü Baudelaire öksüzlerinin mutsuz hayatını anlatan bütün kitaplar arasında, belki de en acıklısını tutuyorsun elinde şu anda.Bu öyküde Violet, Klaus ve Sunny bir bıçkıhanede çalışmak üzere Paçavracılar kasabasına gönderiliyorlar ve karşılarına çıkan her kütüğün arkasında felaket ve talihsizlik saklı duruyor.
Şunu çok üzülerek bildirmek zorundayım.Bu kitabın sayfalarında devasa bir kıskaç makinesi, berbat bir bulamaç yemeği, yüzü baştan başa duman bulutuyla örtülü bir adam, alçak bir hipnotizmacı, can kaybına yol açan korkunç bir kaza ve ücret kuponları gibi bir sürü tatsız şey var.
Ben bu zavallı çocukların bütün hayatını yazıya dökme sözünü vermiş durumdayım.Ama senin verilmiş bir sözün yok.Bu bakımdan daima gönül ısıtıcı şeyler okumaya istekliysen, başka bir seçim yapmakta özgür olduğunu bilmeni isterim.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


5.KİTAP: KATI KURALLAR OKULU (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Bir yatılı okulda şen şakrak günler geçiren neşeli çocuklarla ilgili bir öykü arıyorsan, başka bir kitaba bak.Violet, Klaus ve Sunny'nin zeki ve becerikli olduklarını düşünerek, okulda çok başarılı olacaklarını sanabilirsin.Sakın sanma, Baudelaire öksüzlerinin okula başlaması, talihsizliklerle dolu hayatlarına yeni bir mutsuzluk dönemi katıyor sadece.
Doğruyu söylemek gerekirse, elindeki kitapta anlatılan korkunç öykü boyunca üç kardeş, kıskaçlarını şakırdatan yengeçlerle, katı cezalarla, su damlatan bir mantarla, zorlu genel sınavlarla, keman resitalleriyle, K.Ö.L.E programıyla ve metrik sistemle karşılaşıyorlar.
Bütün gece uyanık kalma pahasına, bu bahtsız çocukların hayatını araştırmak ve yazıya dökmek benim için ciddi bir görev.Ama sen güzel bir gece uykusu çektiğinde daha büyük rahatlık duyabilirsin.Böyle bir eğilimin varsa, başka bir kitap seçmen herhalde daha doğru olacak.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


6.KİTAP: ALACAKARANLIK BULVARI (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Bu kitabı daha yeni aldıysan, tekrar yerine koymak için çok geç kalmış sayılmazsın.TALİHSİZ SERÜVENLER DİZİSİ'nin daha önceki kitapları gibi, bu kitabın sayfalarında da mutsuzluk, çaresizlik ve rahatsızlık dışında bulabileceğin bir şey yok.Başka bir şey okuma yoluna gitmen için hala zamanın var.
Öykünün bu bölümünde Violet, Klaus ve Sunny Baudelaire karanlığa gömülmüş bir merdivenle, onları şaşkınlığa boğan bir ringa balığıyla, kapana kısılmış durumdaki bazı arkadaşlarla, şeytanca dolaplar çeviren bir yalancıyla, gizli bir dehlizle ve maydanoz gazozuyla karşılaşıyorlar.
Başlarına gelen bütün feci şeylerin herkesçe bilinmesi için, Baudlaire kardeşlerin öykülerini yazmaya yemin etmiş biriyim ben.Ama sen başka bir şey okumaya karar verirsen, bir sürü dehşetengiz ve korkunç şeyi öğrenmekten kurtulmuş olacaksın.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


7.KİTAP: KARGA LANETİ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Bu kitabı hiç kuşkusuz yanlışlıkla eline almış olmalısın, bir an önce yerine bırakman yararına olur.Aklı başında hiç kimse Violet, Klaus ve Sunny adlı Baudelaire kardeşlerin hayatıyla ilgili kitapları, özellikle de GİT kasabasında yaşadıkları iç karartıcı olayların gerçeğe uygun ve insanı sarsan bir dille anlatıldığı bu kitabı bilinçli olarak okumaya kalkışmaz.
Bir kimsenin göç eden kargalar, öfkeli bir kalabalık, bir gazete manşeti, hapse atılan suçsuz insanlar, Seçkin Konuk Hücresi ve son derece tuhaf şapkalar gibi konuların yer aldığı bir kitabın kapağını açmaya can atması için tek bir neden bile gelmiyor aklıma.
Baudelaire öksüzlerinin hayatına ilişkin her ayrıntıyı araştırmak ve eksiksiz yazıya dökmek, benim için ciddi ve kutsal bir uğraş sayılır.Ama senin başka bir kitabı alıp okumak gibi saha hoşlanarak uğraşacağın ciddi ve eğlenceli uğraşların vardır herhalde.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


SEKİZİNCİ KİTAP: DEHŞET HASTANESİ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Birazdan bu berbat kitabı yere fırlatacaksın ve tabana kuvvet kaçaksın, ama niçin böyle olacağını bilmende yarar olabilir belki.Baudelaire kardeşlerin Hamarat Cırcır Hastanesi'nde içine düştükleri acıklı durumu en ince ayrıntılarıyla anlatan tek kitap bu.İşte bu yüzden dünyadaki en korkunç kitaplar arasındaki haklı yerini almış bulunuyor.
Hayatta okunacak birçok hoş şey var, ama bu kitap sana bunların hiçbirini sunmuyor.Sayfaları da kuşkucu dükkan sahibi, gereksiz ameliyat, dahili anons sistemi, anestezi, yürek biçimli balonlar ve çok şaşırtıcı bir yangın haberi gibi can sıkıcı ayrıntılarla dolu.Böyle şeyleri okumak istemeyeceğin apaçık ortada.
Ben bu öksüzlerin talihsiz serüvenlerini araştırmaya ve elimden geldiği kadar yazıya dökmeye ant içmiş biriyim.Önceden yere fırlatılmış olarak bulduğun bu kitabı açmadan olduğu gibi bırakmanın en doğru şey olduğunu benden daha iyi kimse bilemez.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


9.KİTAP: KARNAVAL UCUBELERİ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Elindeki kitabın adında geçen "ucube" kelimesi, çok acayip görünümlü anlamına gelir.Böylesine sakil, yani çirkin, kaba ve biçimsiz bir kelimeyi gördükten sonra, daha fazlasını okumaya hiç gerek yok.Bu sakil kitapta öylesine can sıkıcı bir öykü yer alıyor ki, içinde yazılanları sindirmeye kalkışman dünyanın en dengesiz yemek mönüsünün bile başaramayacağı şekilde mideni altüst edecek.
Rahatsızlık vermekten kaçınmak açısından, bu öyküyü pişirirken kullanılan sinir bozucu malzemeleri saymaya kalkmayacağım.Özellikle de kafa karıştırıcı bir haritaya, çakırpençe bir adama, zıvanadan çıkmış bir kalabalığa, sallanan bir kalasa ve Kurt Bebek Şebu'ya hiç değinmesem daha iyi olur.
Baudelaire ökzülerinin keyif kaçırıcı ve göz korkutucu hayatını araştırıp yazıya dökmenin bütün zamanımı alması benim için acı bir şey.Ama sen bütün zamanını önüne konan sebzeli yemekleri atıştırmak ya da başkasına yedirmek gibi damak tadına daha uygun işlere verme şansın var.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


10.KİTAP : KAYGAN YAMAÇ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

El sıkışma, evde beslenen hayvan ya da çiğ havuç gibi birçok şeyin kaygan olmayanı makbuldür.Ne yazık ki, dizinin bu acıklı kitabında Violet, Klauas ve Sunny Baudelaire garip ve kederli bir dağ sırasındaki hırpalayıcı yolculukları boyunca inip çıkarken kayganlıktan bolca nasiplerini alıyorlar.
Seni daha fazla tiksintiye kapılmaktan kurtarmak açısından, özellikle de gizli mesaja, kar kızağına, aldatıcı tuzağa, kar sivrisinekleri sürüsüne, entrika peşindeki alçağa, örgütlü gençler topluluğuna, kapaklı güveç teneceresine ve korkunç yangından sağ kurtulduğuna inanamayacağın kişiye hiç değinmeyeyim en iyisi.
Ben hayaıtımı Baudelaire öksüzlerinin hazin öyküsünü araştırmaya ve yazıya dökmeye adamış biriyim.Senin de kendini böyle şeylere adaman için hiçbit sebep yok.Bu kaygan kitabın elinden kayarak yakındaki bir çöp kutusuna ya da derin çukura düşmesini sağlamak kendini adayacağın daha uygun bir iş olur.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


11.KİTAP : MANTAR MAHŞERİ (ARKA KAPAK)

Sevgili Okur,

Sümüklüböcek, denizşakağıyı ya da bitki küfü değilsen, ıslak kalmayı herhalde tercih etmezsin. Baudelaire kardeşlerin amansız sualtı dünyasının derinliklerine inerken bolca ıslanışının anlatıldığı bu kitabı okumamayı tercih etme şansın da var.
Aslında üç çocuğun bu yolculukta karşılaştığı dehşet verici şeyler o kadar çok ki, sıralamaya bu kapak yetmez. En beterlerinden başlayayım desem : ölüm saçan mantarlar, kayıp bir şeyin peşindeki umutsuz arayış, mekanik bir canavar, kayıp bir dosttan gelen can sıkıcı bir mesaj ve step dansı resitali yeter de artar.
Baudelaire öksüzlerinin bunaltıcı öyküsünü yazıya dökmeye kararlı bir yazar olarak, mağaraların derinliklerinde kendimi paralamaya mecburum ben. Eğer gözlerinin ve gönlünün ıslanmasını istemiyorsan, seni daha mutlu edecek bir kitaba dalmanı öneririm.

En derin saygılarımla,

Lemony Snicket


12. KİTAP: EVVELKİ TEHLİKE (ARKA KAPAK)

Sevgili okur,
Eğer okuyacağınız bir sonraki kitabı ararken bulduğunuz ilk kitap buysa; o zaman bilmeniz gereken ilk şey, bu sondan bir önceki kitabın elinizden bırakmanız gereken ilk şey olduğudur. Üzülerek söylüyorum ki, bu kitap sizlere Baudelaire öksüzlerinin sondan bir önceki hikayelerini sunuyor ve ıstırap, umutsuzluk ve mutsuzluk söz konusu olduğunda bu kitap en başta geliyor.
Büyük ihtimalle, bir zıpkın, bir çatı katı güneşlenme salonu, iki gizemli baş harf, tek yumurta üçüzleri, meşhur bir gaddar ve iğrenç köri hakkındaki bu kitap okumak isteyeceğiniz sondan bir önceki şeydir.
Sondan bir önceki şeyler kaçınmanız gereken şeylerdir ve bu yüzden ilk olarak size sondan bir önceki bu kitabı elinizden bırakmanızı ve sonunda kendinize okuyacak başka bir kitap bulmanızı önermeme izin verin. Bu, başka bir serinin sondan bir önceki kitabı olabilir, ya da sondan bir önceki olayları içeren başka bir kitap olabilir, böylece bu sondan bir önceki kitap okuyacağınız son kitap olmaz.

En derin saygılarımla,
Lemony Snicket

Çevrimdışı Neases

  • ****
  • 944
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
    • vieux-jeu =)
Ynt: Kitap Arka Kapakları
« Yanıtla #1 : 12 Ocak 2008, 16:47:25 »
Paylaşıın için teşekkürler Ece'cimm (=

Çevrimdışı LinkinLady

  • **
  • 258
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kitap Arka Kapakları
« Yanıtla #2 : 12 Ocak 2008, 16:55:28 »
Paylaşıın için teşekkürler Ece'cimm (=
Bişey değil ;D Bulmuşken bilmeyen varsa öğrensin diye işte... ;D

Çevrimdışı Belgarion

  • **
  • 286
  • Rom: 1
  • Life is only joke maybe we make it!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kitap Arka Kapakları
« Yanıtla #3 : 12 Ocak 2008, 20:57:31 »
Hepsi hemen hemen akılmda tekrar etmek güzel oldu yeniden o hissi yaşadım saol :)

Çevrimdışı Nefertari

  • ****
  • 1517
  • Rom: 6
  • Bla bla böö
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kitap Arka Kapakları
« Yanıtla #4 : 18 Ocak 2008, 19:38:53 »
ben okulda okurken bu kitabı arkadaşım elimden kapıp arkasını okumuştu ve aynen şu yorumu yaptı
--Resmen kitap kötü diyor nie okuyorsun?:D

eeee sen anlayamazsın canım ::)

Çevrimdışı Neases

  • ****
  • 944
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
    • vieux-jeu =)
Ynt: Kitap Arka Kapakları
« Yanıtla #5 : 18 Ocak 2008, 21:09:54 »
Kötü denince  direk okumak istiyor insan zaten ayrıca benim felsefem şu

''her iyi eserin arkasında kötü bir olay yatar.''

Çevrimdışı Amèlie

  • ***
  • 531
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Kitap Arka Kapakları
« Yanıtla #6 : 18 Ocak 2008, 22:28:06 »
Bayılıyorum bunlara, çok güzel ya :D

Çevrimdışı Neases

  • ****
  • 944
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
    • vieux-jeu =)
Ynt: Kitap Arka Kapakları
« Yanıtla #7 : 19 Ocak 2008, 20:01:47 »
Harikalarrr ya off off seriye acilen devam etmem gerek benim ya

Çevrimdışı Eragon_Shadeslayer

  • *
  • 33
  • Rom: 3
  • InTo The Sky to WiN or diE...!
    • Profili Görüntüle
Aklımıza Takılanlar -spoiler içerir-
« Yanıtla #8 : 30 Ocak 2008, 13:45:13 »
Tüm TSD okurlarının bildiği gibi bu seri bitmesine ramen aklımızda hala soru işaretleri bırakan bir seri.. Aklımıza takılan soruları bu başlıkta dile getirip birlikte cevaplar bulabiliriz..

Öyleyse ilk ben aklıma takılan bir soruyu yazıyorum:

Hatırlarsınız ki Evvelki Tehlike kitabında çocuklar zıpkınla istemeden de olsa Dewey Akıbet'i ölüdrdüğünde.. Bir taksici olay yerine gelmişti ve onları taksisine bindirmeyi teklif etmişti.. Bu esrarengiz taksici sizce kim olabilir?


Hayatı Cid'Tİ'ye Almak Lazım...

89T Life Style


Çevrimdışı veritaserum

  • ****
  • 1112
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aklımıza Takılanlar
« Yanıtla #9 : 31 Ocak 2008, 11:43:52 »
son kitabı okuyan bir insan evladı cevaplasın bu soruyu bence okumadım, bilemiyorum yaaaa çook merak ediyoruum  :'( :'( :'(
Önce, büyük büyük düşündüm;
Sonra büyük büyük yaşadım.
Ne varsa, onlar aldı.
Şimdi bana küçük bir ölüm kaldı.

Çevrimdışı Eragon_Shadeslayer

  • *
  • 33
  • Rom: 3
  • InTo The Sky to WiN or diE...!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aklımıza Takılanlar
« Yanıtla #10 : 01 Şubat 2008, 12:58:54 »
Ben son kitabı okudum ama yine de doğru cevabı bilmiyorum..

Ama akıl yürütürsek ben o kişinin Lemony Snicket olduğunu düşünüyorum.. Çünkü dikkat edersek kitaplarda taksiciler pek çok yerde kullanıyor.. GİT üyesi olan Kit Snicket de öksüzleri bir taksiyle karşılamıştı.. Bu gizemli taksicinin de bir GİT üyesi olması yüksek bir ihtimal.. Bence bu kişi Lemony Snicket.. Ama başkalarının da görüşlerini merak ediyorum..

Hatırlarsanız öksüzler Josephine Teyze'nin yanında kalmaya giderken de bir taksici onları bırakmış ve aralaronda ilginç konuşmalar geçmişti.. Belki bu taksici bile Lemony Snicket olabilir..


Hayatı Cid'Tİ'ye Almak Lazım...

89T Life Style


Çevrimdışı pleasant^^

  • ****
  • 1642
  • Rom: 12
  • bitch is back to the town.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aklımıza Takılanlar
« Yanıtla #11 : 01 Şubat 2008, 13:04:23 »
Ben son kitabı okudum ama yine de doğru cevabı bilmiyorum..

Ama akıl yürütürsek ben o kişinin Lemony Snicket olduğunu düşünüyorum.. Çünkü dikkat edersek kitaplarda taksiciler pek çok yerde kullanıyor.. GİT üyesi olan Kit Snicket de öksüzleri bir taksiyle karşılamıştı.. Bu gizemli taksicinin de bir GİT üyesi olması yüksek bir ihtimal.. Bence bu kişi Lemony Snicket.. Ama başkalarının da görüşlerini merak ediyorum..

Hatırlarsanız öksüzler Josephine Teyze'nin yanında kalmaya giderken de bir taksici onları bırakmış ve aralaronda ilginç konuşmalar geçmişti.. Belki bu taksici bile Lemony Snicket olabilir..
Bence de şu an ki duruma göre Lemony olabilir.Çocukların hikayesini de araştıran o değil mi zaten ? Arada sırada karşılarına çıkması olağan :P

so you ride yourselves over the fields and you make all your animal deals and your wise men don't know how it feels to be thick as a brick.

Çevrimdışı Eragon_Shadeslayer

  • *
  • 33
  • Rom: 3
  • InTo The Sky to WiN or diE...!
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aklımıza Takılanlar
« Yanıtla #12 : 01 Şubat 2008, 13:14:38 »
Ayrıca hatırlarsınız Snicket Belgesi'nde yangından sağ kurtulan tek bir kişi olduğu sanılıyordu.. 13. sayfasında belgenin 3 kişinin bulunduğu bir fotoğraf vardı.. İkisi öksüzlerin annesi ve babasıydı.. Diğer kişi de elinde bir not defteri tutuyordu.. Ama tanıyamamışlardı.. İşte o kişi Lemony Snicket ve yangından tek sağ kurtulan kişi de o.. Tabi bu benim görüşüm..

Ayrıca Lemony Snicket'in biricik ölmüş aşkı Beatrice'in de öksüzlerin annesi Beatrice Baudelaire olduğunu da öğrenmiş bulunuyoruz son kitap itibariyle.. Hatta Lemony'nin Beatrice'e bir yüzük verdiğini ama daha sonra bir olay nedeniyle Beatrice'in Bertnard ile evlendiğini.. Yani aslında Lemony Snicket olaylarla yakından ilgili biri..


Hayatı Cid'Tİ'ye Almak Lazım...

89T Life Style


Çevrimdışı veritaserum

  • ****
  • 1112
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Aklımıza Takılanlar
« Yanıtla #13 : 01 Şubat 2008, 13:23:29 »
ya siz bana şu son kitabı bi özet geçiverin aklım karıştı
Önce, büyük büyük düşündüm;
Sonra büyük büyük yaşadım.
Ne varsa, onlar aldı.
Şimdi bana küçük bir ölüm kaldı.

Çevrimdışı Neases

  • ****
  • 944
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
    • vieux-jeu =)
Ynt: Aklımıza Takılanlar
« Yanıtla #14 : 02 Şubat 2008, 10:29:05 »
Bu başlığı kutluyorum hiçbir yazım hatası olmaması dolayısıyla =) Gerçekten çok ilgi çekici bir başlık.
Başlığa ''spoiler içerir'' diye ekliyorum heyecanıyla okumak isteyen arkadaşlar için..