Kayıt Ol

Yılın En Karanlık Gecesi

Çevrimdışı Chiyo

  • **
  • 154
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Yılın En Karanlık Gecesi
« : 02 Ağustos 2009, 22:15:49 »
YILIN EN KARANLIK GECESİ - DEAN R. KOONTZ


Dean Koontz, bu kitabında yine yeteneğini sergiliyor ve üstünde uzun süre çalıştığı bu romanını nihayet okuyucusuna sunuyor. Kitap, bir aşk hikâyesi olarak başlıyor, sonra heyecanlı bir maceraya ve korkularımızın sınırlarını tekrar çizen, bir yandan da gerçek sevgiyi yeni baştan tanımlayan usta işi bir gerilime dönüşüyor.

Amy Redwing bütün hayatını, sahipleri tarafından terk edilmiş, zor şartlarda yaşayan golden retriever'ları kurtarmaya adamıştı. Amy ile uğruna hayatını tehlikeye attığı Nickie arasında çok kısa bir süre içinde esrarengiz bir bağ kurulmuştu. Ancak Nickie ile gelen mutluluk bir dizi garip olayla gölgelenecekti. Uğursuz bir yabancının ortaya çıkması ve evine yapılan gizemli bir ziyaret, Amy'nin her adımının karanlık adamlar tarafından takip edildiğinin kanıtıydı.


Birileri Amy'yi, hayatını adadığı o zavallı hayvanların durumuna düşürmek için ant içmişti. Ama şimdi Amy'ye yardım eli uzatacak kimseler yoktu. Nefes kesen açılış sahnesinden şok edici finaline kadar heyecan ve gerilim dozunu maksimum düzeyde tutmayı başaran bu kitap, okuyucuyu, yarattığı kurgu dünyasının içine sürüklüyor.

Mart ayında çıkan en son Koontz romanı.
Klasik bir Dean Koontz romanı gibi görünse de roman en başından itibaren okuyucuyu kendine çekiyor. Ama ne yazık ki bazı yerlerde sayfaları çevirmeden devamında ne olacağını kestirebiliyorsunuz. Kötüler en kötü ve iyiler de en iyi olacak şekilde kurgulanmış karakterler. Kötü olanlar tabiki de cezasını buluyor. Bu açıdan biraz tanzimat romanlarını hatırlatsa da sürükleyicilik açısından oldukça iyi sayılabilir.
Arka kapak yazısına bakarak aldığım bu roman ne yazık ki yazarın sonunu bağlaması (veya bana göre bağlayamaması) açısından beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Yine de Dean Koontz severler için okunması tavsiye edilir.