Kayıt Ol

Tomb of the Dragon

Çevrimdışı LightBlade

  • *
  • 4
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Tomb of the Dragon
« : 21 Mart 2015, 00:57:27 »
Macera kısaca;
Boş bir panteon.
Yaratanlar yaradılmışları terkedip gitmiş.
Büyü "mana" ile sınırlanmış ve git gide yok oluyor.
Druidler bile "iyileştirme" yapamıyor.
Ve bir dedikodu dönüyor yaşayanlar arasında.
Son ejderhanın mezarındaki artifact canlandırılırsa, panteon tekrar dolacak. Yaradılmışlar yeniden mutlu olma fırsatını bulacak
Ve kim bilir eski korkular canlanacak, eski düşmanlar tekrar hayat bulacak.

Ve soru şu;
Ejderhanın mezarını kim yada kimler bulacak...

İşte bunlar, bu oyunu oynayacaklar olacak..
.

Oyun alanı bilgileri:

Hidden Coast:
Sık sık çöken ağır sis kıyıyı buraya adını veren kayalıkların uzandığı sahil boyunca millerce öteden görülmesini engellemektedir. Sisin oluşması hakkındaki efsane bölgedeki uzun yıllardır yaşıyan ailelerin ataları tarafından bile bilinmektedir. Söylentiye göre etraftaki gizli bir kayalıkta yaşıyan ateş püsküren bir ejderhanın geceleri burnundan çıkardığı duman, sabahları bu ağır sis tabakasını oluşturuyormuş. Bu sis yüzünden bir çok gemi kıyıya çarpmıştır bu gemi kalıntılarından en önemlisi güneydeki at üstünde bir günlük uzaklıkta bir han haline getirilmiş olan Drunk Duck Inn’dir. .

Old Rock and Hag Needles Isles:
Bu adalar korsanların mevzilendiği favori adalardır. Ve sabit olarak bölgedeki güçlü olan korsan grubunun yönetimindedir. Poisson’un kayalıkların üstüne ve yükseklere kurulmuş olan yeri kasabayı korumaya yardımcı olmaktadır. Fakat tabiî ki kasabayı savunacak adam olduğu zaman. Şimdilik korsan saldırıları sadece buraya gelen gemilere yapılmaktadır. Söylentilere göre bir zamanlar insanların adalara yerleşmeden önce bu adalarda ölü bir tanrı olan Eon’un Cult’ı ikamet ediyormuş.

Brian’s Island:
Bu ıssız üzerinde bitki yetişmeyen ada parçası adını zamanında bir dolandırıcının Brian adlı bir soyluya bu adayı satmasından adını alır. O zamandan beri yörede yapılan herhangi bir adil olmayan pazarlıklara ve anlaşmalara insanlar “Brian Pazarlığı” adını takarlar.

Poisson Kasabası:
Önceden Mermaid’s Tears River ağzına kurulmuş bir kasaba olan Poisson, sürekli korsan saldırılarına uğradığından kasabalılar kasaba yerleşkesini kıyıdan uçuruma doğru taşımışlar. Yapılan bu yeni yer Poisson Kasabası adını alır ve kasabanın Captain’ı tarafından inşa edilen kalenin tamamlanmasından sonra da korsan saldırıları azalmış ve Poisson’dan bir gün uzaklıktaki Free Trail’da artık güvenli bir yer haline gelmiştir.

The Dark Valley:
Poisson’daki garrison tarafından burada yaşayan en acımasız ve tehlikeli yaratıkların öldürülmesinden sonra Mossy Wood kasabanın odun ihtiyacını giderecek güvenli bir ağaçlık bölge haline gelmiştir. Yaklaşık olarak bir düzine kadar daimi evler ve tarlalar ormanlık alanda bulunmaktadır. Ormanlık alandaki yaşıyan çiftciler Poisson’un dışında bilgi toplamak için en iyi seçimdir.

Holden’s Wood:
Burada yaşıyan elfler bu ormanları kendi bölgeleri olarak ilan etmişlerdir, ve bu talep de Poisson’dan bi karşı tepki almamıştır. Elfler insanlar ile düzenli olarak ticaret yapmakta ve kasaba ile ilişkileri iyi tutmaktadırlar. Fakat elf grubu hala kişisel korunmaları, orman güvenliği ve yöresel korunma hakkında yapılan toplantılara katılmamakta ısrarlıdırlar. Elfler hernasılsa Windswept Wall’daki yerleşik gnome klanı ile yakın bir anlaşma içinde gibi gözükütüğü zannediliyorsa da, civarda kimse aralarındaki bu ilişkinin ne kadar kuvvetli olduğunu bilmiyor.

Hidden Coast:
http://www.postimage.org/image.php?v=PqhRwPi

Poisson Kasabası:
http://www.postimage.org/image.php?v=aV30KS0



Ben “Hikaye Anlatıcısı”yım.

Ve benim tek amacım güzel vakit geçirmek, eğlenmek. Ama belirli bir düzen olması açısından bu oyunun kuralları var. Fakat “Hikaye Anlatıcısı” olduğum için gerekli gördüğüm zaman kaos çıkmaması icin kuralları kendime göre değiştirebilirim. Oynadığınız oyun sizin verdiğiniz kararlar doğrultusunda ilerler. Ben sizi asla bir yere göndermem. Siz gidersiniz. Ha; “Hikaye Anlatıcısı” ben burda oturcam hayatımın geri kalanını burda geçirmek istiyorum dediğiniz zaman, sizinde dediğiniz gibi, ben “Hikaye Anlatıcısı” yım. Diğer oyuncularımın neşesini ve zevkini kaçırıp, oyunun seyrini engellediğiniz için, klasik (gece kamp yaparken saldırı, zorlu bir tuzak vs) yöntemler ile sizi öldürüp oyun dışına alırım. Onun dışında oyun tamamen sizin insiyatifleriniz ile ilerler. O kapıyı açmazsın bu kapıyı açarsın, Ata binmezsin macera olsun diye yürüyerek gidersin, ve macera seni bulur. Çünkü bunu sen istedin. Savaş esnasında ise ben size düşman olurum. Sizin beni öldürmeye çalışıp sevinmeniz gibi, ben de sizi öldürünce zevk alıcam, hiç süpheniz olmasın... başlıyoruz..."

“Hikaye Anlatıcısı”

Bir ova, ovanın üzerinde atlarına binmiş maceracılar...
Akın akın maceraya koşuyorlar...
Yukarıda bulutların üstünde tanrılar, tahtlarında oturmuş kimisi hırs ve kin ile kimisi gurur ve yaptıkları iyilikler ile onları izliyor.
Ama tanrılarında üstünde, evrenin uzak ucunda Altın tahtında birisi oturur...

İşte o benim “Hikaye Anlatıcısı”!...

Başlangıç,
Huzursuz atlar şaha kalkıyor, bekleyen inançlıların göz bebekleri korkudan küçülüyordu...
Hazır!
Kalkanlara kılıçlar ve baltalar ile olanca güç ile vuruluyor "Işık adına!" sesleri ile inançlılar sabırsızlanıyorlardı.
Hücum.
Ve Karanlık ile Işığın savaşcıları kaderi belirlemek için karşılaştılar. Karanlık ışığı çevrelerken, Karanlığın içine gökyüzünden beyaz bir ışık düştü... Ve Archangel Thunder böylece yeryüzüne, kader oyununda kendi tarafını belirlemek için geri döndü...

LightBlade

Hırsız, Rahip, Savaşçı, Büyücü ve belki birde Kolcu "perfect team" olur. D&D esaslarında 3-5 level bilgisi gerekiyor.
 
Ve ödül,
Verilecek ödül site yöneticileri tarafından belirlenecek.
Kıymetli bir ödül olacağından eminim.
Oyuncularımın oyun içi ödüllerini vereceğim muhakkak.  :)

Not: Yönelimleri konuşalım... Karakter kağıtlarınızı bekliyorum, Feat larla birlikte. D&D demişdim sanırım.
:)
Attensione, forum fantastik rol yapma oyunu oynanacaktır, güzel Türkçe'mizi doğru kullanmak ön şarttır.

Son not: Macera girişi burasıdır, başlangıçtır ve sonra -neredeyse- unutulacaktır.

Biz,
Biz biribirimizi çok sevdik,
ikimizde maviydik...
Birimiz gökyüzü,
birimiz denizdik.

Oyuncularım aslında bu şiiri tamamlayacaklar.  ;)

Çevrimdışı Lordmuti

  • ****
  • 1123
  • Rom: 35
  • Time is a drug. Too much of it kills you.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tomb of the Dragon
« Yanıtla #1 : 21 Mart 2015, 11:22:19 »
Şu anda oyuncu alımına açık mısınız? Oyunu ne zaman oynatıyorsunuz? Siz oynarken insanlar gelip izleyebilir mi? İlginç bir senaryoya benziyor, oyuncu arıyorsanız bulabilirsiniz burada diye tahmin ediyorum. Ayrıca frp'ye başlamak isteyen yeni üyelerimiz var, onların da merakını cezbetmiş olabilirsiniz. Bu bilgiler onlar için de faydalı olabilir.

Bir de kişisel merakımdan soruyorum, neden mekan isimlerini İngilizce kullanmayı tercih ettiniz? Pek çok frp grubunda görüyorum bu şekilde kullanımı hep merak etmişimdir. Neden Kara Vadi değil de The Dark Valley mesela?



İmparator olmayı canım kolay mı sandın?
Dünyaya kazık çaktım duyulsun adım.

Çevrimdışı LightBlade

  • *
  • 4
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Tomb of the Dragon
« Yanıtla #2 : 21 Mart 2015, 13:20:39 »
D&D nin orijinal açık haritaları olduğundan isimler değiştirilmedi. Forum RP olacağından herkes izleyebilir. Yeni başlayanlar için ise "D&D esaslarında 3-5 level bilgisi gerekiyor." demiştik.
"ideal takım" verildi.
"Not: Yönelimleri konuşalım... Karakter kağıtlarınızı bekliyorum, Feat larla birlikte." bekliyoruz.