Kayıt Ol

District 9

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
District 9
« : 08 Eylül 2009, 22:29:51 »
Tür :   Bilim Kurgu

Gösterim Tarihi : 2 Ekim 2009

Yönetmen : Neill Blomkamp

Senaryo : Neill Blomkamp , Terri Tatchell

Görüntü Yönetmeni : Trent Opaloch

Müzik : Clinton Shorter

Yapım : 2009, Yeni Zelanda , 112 dk.

Oyuncular
Sharlto Copley (Wikus Van De Merwe) , Jason Cope ( Grey Bradnam - UKNR Chief Correspondent) , Nathalie Boltt (Sarah Livingstone - Sociologist) , Sylvaine Strike (Dr Katrina McKenzie) , Elizabeth Mkandawie (Interviewee) , John Summer (Les Feldman - MIL Engineer)

30 yıl önce uzaylılar dünyayla ilk bağlantılarını kurarlar. İnsanlar onlardan ya bir saldırı ya da büyük bir teknolojik ilerleme geleceğini bekliyorlardır. Fakat hiçbiri olmaz. Aksine, kendi gezegenlerinde son hayatta kalan uzaylılar sığınmak için dünyamıza gelirler. Tüm dünya devletleri onlarla ne yapacaklarını tartışırken, yaratıklar Güney Afrika'da District 9 olarak tanımlanan bir yere geçici olarak yerleştirilirler.

Artık, uzaylıların dünyada bulunmasıyla ilgili sabırlar tükenmiştir. Uzaylılar üzerindeki kontrol, Multi-National United (MNU)'a verilmiştir. Bu özel şirket eğer uzaylıların silahlarından yapabilirlerse muazzam paralar kazanma peşindedir. Fakat şirket başarısız olmuştur, çünkü silahların aktivasyonu için gereken şey uzaylı DNA'sıdır.

Bir MNU çalışanı olan Wikus van der Merwe, DNA'sını değiştiren gizemli bir virüsü kapınca, insanlar ve uzaylılar arasındaki tansiyon had safhaya gelir. Aynı zamanda Wikus en fazla peşinden koşulan ve en değerli adamı olmuştur. O, uzaylıların teknolojisini çözecek anahtardır. Şimdi Wikus'un bulunduğu düşmanca ortamda saklanacak sadece bir yeri vardır: District 9.

--

Yorum: Herkes yapılmış en sağlam bilimkurgulardan birinin geldiğini söylüyor. Imdb'de 50bin oyla top 250 48. sırada bulunuyor. Gelsin izleyelim. Yalnız, Arlinon'dan fikir çalmış adamlar :P
try again fail again fail better

Çevrimdışı Dúrgonath

  • ***
  • 680
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: District 9
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2009, 17:00:07 »
Arabölge'de tanıtımını gördüğümden beri merakla bekliyorum, hatta DivX'çi (nasıl bir tanımlamaysa) arşivinde gördüm de almadım, kararlıyım, sinemada izleyeceğim. Çağıl'ın nası fikrini çalmışlar ya :ehi

Bu arada o uzaylılar biraz Cthulhu'ya benziyor sanki?

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: District 9
« Yanıtla #2 : 29 Eylül 2009, 21:30:23 »
Bence yapılmış en sağlam bilim kurgulardan biri değil, yapılmış en sağlam bilim kurgu. Büyük konuştum ama ben daha önce hiç bir filme 10/10 vermemiştim. İ robot için 9/10 verdiğimi anımsıyorum. Film ile iligli tek sıkıntım çok fazla küfredilmesi ve hepsinin aynı kelime olması. Film boyunca 60 kez falan "Fok-f*ck" geçiyor. Film için farklı 6 son hazırlandığını duydum ayrıca. Aralarından en mükemmelini değil en kötüsünü seçtikleri de vizyona girdiği gün beyan etmişler "harika bir sondu" gibisinden yorumlar alınca  :D

Çevrimdışı Amras Ringeril

  • ******
  • 2483
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: District 9
« Yanıtla #3 : 29 Eylül 2009, 21:51:42 »
Bilim-Kurgu serüvenim çerçevesinde az önce izledim. Çığır açacak bir film bu, yönetmeni Güney Afrikalı yönetmen, Yeni Zelanda'lı yapımcı, yönetmenin arkadaşı tanınmadık bir oyuncu, ve bilim-kurgu filmleri için çerez parası sayılacak 30 m dolar bütçe. İnanılmaz bir şey çıkmış ortaya.

Sanırım filmin en iyi yanı, içine aldığı gerçeklikte yatıyor. Hem olayları acı olarak gösteriyor, hem gerçek dünya ağzıyla konuşuluyor, hem de çok iyi kamera kullanımı söz konusu. Ama bana göre bütün bunların dışında filmin ana kahramanın senin benim ki(eheh) silik bir tip olması. Günü kurtaran(nasıl?) adamımız hiç öyle süper kahraman havasında bir adam değil. Hep bunu düşünüyordum, neden müthiş olaylar, hep müthiş insanların başına gelir? (aşağılık kompleksi :P) Dünyada sadece Brad Pittler mi yaşıyor?

Bir de filmde tek bir kez Amerika sözünün geçmediğini, filmde Amerikan ordusu bulunmadığını, Amerika'da geçmediğini, Amerika olmadığını, Amerikalı çekici hatunlar olmadığını, Amerika düşkünü uzaylılar olmadığını biliyor muydunuz?

Filmin basit bir aksiyon olayından çok daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Olayın "tamamen" ırkçılık üzerine olduğu görülüyor gibi. Daha önce Güney Afrika hükümeti District 6 isminde bir bölge kurmuş (1966) bölge sadece beyazların yaşadığı bir bölgeymiş. Dışarıda siyahlar aynı bu şekilde barakalarda yaşıyorlarmış ve söylentilere göre filmin çekildiği yer yerleşik bir siyah yaşam yeriymiş eskiden. Bu açıdan epey göndermeli bir film.

Ama işte olayı District 10 geliyor haberiniz ola diye bitirmeleri ve başlangıcı bana göre biraz hızlı tutmaları hoşuma gitmedi. Benim puanım 9,5/10

Edit: http://en.wikipedia.org/wiki/District_Six,_Cape_Town
try again fail again fail better

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: District 9
« Yanıtla #4 : 06 Ekim 2009, 11:29:17 »
Yapılmış en sağlam bilim kurgu demiyeyim de en sağlam bilim kurguların üst sıralarında diyeyim bende.

Yapılacak yorumların çoğunu Amras ve Nihbrin dile getirmiş. Eklemek daha doğrusu yinelemek istediğim tek şey, uzaylıların farklı bir yanını ortaya çıkartmış olması bu yapımın. Avcıdan çok av rolüne bürünmeleri ve deney için ne çeşit işkencelere maruz kaldıkları. Bir hayvan gibi muamele görmeleri.

Sharlto Copley'in oyunculuğu muhteşemdi. Diyecek fazla bir şey yok.

Yapımcınında Peter Jackson olduğunu hatırlatayım.

Özellikle bilim kurgu seven arkadaşların şiddetle izlemesini tavsiye ettiğim bir yapım.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "