Kayıt Ol

Dünyanın Merkezine Yolculuk

Çevrimdışı DarLy OpuS

  • ********
  • 2766
  • Rom: 35
  • Dansımız Marşandiz
    • Profili Görüntüle
    • Uykusuzluk Kulesi
Dünyanın Merkezine Yolculuk
« : 23 Nisan 2009, 20:31:12 »
Dünyanın Merkezine Yolculuk



Beyazperde'de 3 boyutlu film zevkini ilk kez bu kadar gerçekçi yaşayacaksınız! Journey 3D, Nasa teknolojisi ile üretilen ve üç boyutlu sinemaya yepyeni bir soluk getiren Dijital 3D tekniği kullanılarak, canlı oyuncular ile çekilmiş, “animasyon olmayan ilk film” olma özelliğini taşıyor.

Konusunu, Jules Verne'in ünlü romanı Dünyanın Merkezine Yolculuk'tan alan filmin başrollerinde Brendan Fraser, Josh Hutcherson ve Anita Briem var.

Film, maceraperest bir bilim adamı olan amcası (Fraser) ile, İzlanda'ya giden Sean (Hutcherson), burada onlara rehberlik eden Hannah'nın (Briem), tesadüfen gizli güzellikler ve tehlikelerle dolu bambaşka bir dünya keşfetmelerini konu alıyor.


~

Bilim Kurgu filmlerine özel bir bölüm ayrılmadığı için buraya açtım. Aslında içerisinde yeteri kadar fantastik öğe de barındırıyor, yeni bir kategori açılmayacaksa burada durmasının bir mahsuru yok diye düşünüyorum. :D

Gelelim nacizane yorumuma. Film hakkında, Jules Verne'in kitabının hoş bir yorumlaması diyebiliriz. Görsel efektler tamamen 3 boyutlu izleyenler için düzenlenmiş gibi abartılıydı. Ama sanırım bu filmi 3 boyutlu izlemek gerçek bir şölen olabilirdi.

Bunun dışında Mumya filmlerinden hatırladığımız Brendan Fraser yine iyi bir oyunculuk çıkartmış. Daha dün izlediğim ve hayranı olduğum Terebithia Köprüsü filminin baş kahramanlarından birisi olan Josh Hutcherson'da, rolünün hakkını fazlasıyla vermiş.

Seneryo için dediğim gibi hoş bir yorum olmuş. Jules Verne'i anmak ve onun kitaplarını yeniden okumak için güzel bir fırsat olabilir. Dünyanın Merkezine Yolculuk ile keyifli bir 90 dakika geçirebileceğinizi düşünüyorum. :D


Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Dünyanın Merkezine Yolculuk
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2009, 09:39:04 »
Çok ilginç, bu film hakkında konu açıldığını zannediyordum. Neyse filmden bahsedeyim. :D

Film ismini ve çıkacağını ilk öğrendiğim zaman Jules Verne'in "Dünyanın Merkezine Yolculuk" kitabını senaryoya aktaracaklarını sanmış böyle olmadığını görünce de epey şaşırmıştım.

Yalnız bu şekle daha fazla heyecan olduğunu filmin daha ilk dakikalarında anladım. Brendan Fraser yine yapmış yapacağını sergilediği oyunculuğuyla. Josh Hutcherson hiçte 13 yaşındaki bir çocuk gibi durmuyordu ya, neyse artık. :D

3 boyutlu izlemek isterdim aslında. Etkileyici sahneler vardı ve eminim o etkileyici bölümler görsel şölene dönüşebilirdi.

Konusu, gidişatı ve sonu güzel olmuştu. İyi iş çıkarmışlar.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "