Kayıt Ol

İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #15 : 10 Ağustos 2015, 18:12:01 »
Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum bu konuda, sayın Türkiye Fantastik ve Bilimkurgu Derneği Başganiçesi :)

The Three-Body Problem hem farklı bir kültürü temsil etmesi hem de Vox Day'in ırkçı söylemlerine tokat gibi bir cevap olması nedeniyle benim desteğimi alıyor. Hugo adaylığı dışında Nebula'ya da aday olduğunu unutmamak gerek. The Goblin Emperor da çok güzel yorumlar aldı yurtdışında ve o da hem Locus Ödülü'nü kazandı hem de Nebula adayı oldu. İnsan merak etmeden duramıyor. Benim bildiğim kadarıyla ikisinde de siyasi mesaj yok. Okuyup görmek gerek tabii.

Ancillary Sword ise farklı bir durum. John Scalzi onu yere göğe sığdıramıyor. Bizim dilimize çevrildiğinde çok büyük ihtimalle kaybolacak bir özelliği var uzay operası tadındaki kitabın/serinin. Kitaptaki herkes tüm nesnelere she/her olarak hitap ediyor. Gemiler, lazer silahları, bilgisayarlar vs hepsi "she." Yani feminist bir yanı var :)

Scalzi'nin Kırmızı Üniformalılar kitabını mesaj verdiği için değil de fazla "deneysel" olmakla suçlamış Larry Correia. Ama Scalzi'yle aralarındaki bitmek bilmez husumeti düşündüğümüzde bence bunu sadece ve sadece çekememezliğinden, hasedinden söylemiş olsa gerek :) Gerçi Scalzi'nin yaptığı bazı çocukça ve saçma şeyleri gördükten sonra ona da kızmadım değil. Anlatmayayım, siz de soğumayın. Onu yazar kimliğiyle tanıyıp okuyun sadece :P

Hugo'la beni Skati...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #16 : 10 Ağustos 2015, 18:23:53 »
Alıntı
Ancillary Sword ise farklı bir durum. John Scalzi onu yere göğe sığdıramıyor. Bizim dilimize çevrildiğinde çok büyük ihtimalle kaybolacak bir özelliği var uzay operası tadındaki kitabın/serinin. Kitaptaki herkes tüm nesnelere she/her olarak hitap ediyor. Gemiler, lazer silahları, bilgisayarlar vs hepsi "she." Yani feminist bir yanı var :)

Orijinal buldum. Kaldı ki gemilerin ve araçların kadın isimleriyle anıldığı pek çok film/eser görmedik mi? Bundan bir feministlik çıkartamadım ben açıkçası. Romantik buldum daha çok :).

Yazarın kendisi feminist demiş. Ben yazara da katılmadım :D. Okuyup gördükten sonra belki fikrim değişir.


Ben son olarak bir şey eklemek istiyorum. Ötekiler Arasında'dan sonra "Hugo çok bozdu" demiştim. Eskisi gibi kazananları bağrıma basamıyordum. Sad Puppies gibi bir hareketle Hugo'nun silkinmesi, kendine çeki düzen vermesi gerekiyordu zaten. Bu bakımdan iyi oldu. İlla ki karşıt görüşler olmalı ki denge korunsun.

Fakat bir şeyi de göz ardı etmemek gerek. Bugün mesaj veriyor diye eserleri kenara ittiğimizde, elimizde birbirinin taklidi eserler kalıyor. Mesela fantastikte ta Tolkien zamanından kalma elfler - cüceler dışında bir şey görmüyoruz. Her iki kısma da sırtımızı dönmeyelim. Bırakalım insanlar işlerini bildiği gibi yapsın. Bunun bir örneği de Sad Puppies'in China Miéville hayranı olmasından saklı. Bu adam, İngiliz siyasetinde de aktif olan bu yazar, genç-yetişkin türündeki eserinde bile bir mesaj verdi. Ama o mesaj, hitap ettiği yaş grubu açısından benim için çok değerli. Siyasiyi falan geçin, geleceğe dönük ve sorumluluk sahibi bir mesajdı. Yani şimdi China bizim adamımız, gerisi tü kaka mı oluyor?

Ayrıca unutmamak gerek, her eser özünde bir mesaj veriyor. EM serisi dostluğun altını çizmiyor mu defalarca? Dresden Dosyaları'nın gerçekten hiç mesaj vermediğine inanıyor muyuz?


Not: Tor'un nasıl oy istediğini ve lobi yaptığını yıllar içinde birkaç kez gördüm. Larry amcamız da kitabına uygun oynayarak bu hakka sahip. Yapsın. (Vox Day olayına ses çıkarmaması konusunda halen daha dilsiz şeytandır gözümde.) Yalnız Tor'un oyları nasıl topladığına şaşmamalı. Adamlar bunu o kadar iyi yapıyor ki, haklarını vermemek elde değil.

Alıntı
Hani sen demiştin ya, Güneş Hırsızları'nda yazar kendi fikrini çok öne çılarıyor, çok göze sokuyor diye. Heh, işte onu diyorum ben.

O yazarın bir eksisiydi. Bir usta bunu böyle yapmazdı bence. Ama ne demek istediğini gayet iyi anladım
 hak veriyorum :).

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #17 : 10 Ağustos 2015, 18:34:48 »
Yok, feminist bir yanı var diye ben demiyorum. Yazar kendi söylüyor :) Hatta bu konuyla ilgili pek çok makale var internette. Ama bence sorun yok, orijinal buldum ben de. Dilimize çevrilirken kaybolacak olmasını üzücü karşılıyorum hatta. Belki bir yolunu bulurlar ama, göreceğiz :)

Mesajının geri kalanına, özellikle China Mieville ve Ejderha Mızrağı örneğine de can-ı yürekten katılıyorum. Ben konunun geri plana itilip mesajın öne çıktığı eserleri sevmiyorum işte. Hani sen demiştin ya, Güneş Hırsızları'nda yazar kendi fikrini çok öne çılarıyor, çok göze sokuyor diye. Heh, işte onu diyorum ben. Yoksa dediğinde çok haklısın, her kitabın mesajı vardır :)

Dilerim dediğin gibi Hugo şöyle bir silkinip kendine gelir de biz de son yıllardaki hayal kırıklıklarımızdan kurtulmuş oluruz. Bu oylama sisteminin miadı dolmuş çünkü, çok belli.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı okanakinci

  • **
  • 202
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #18 : 10 Ağustos 2015, 19:48:51 »
Alıntı
Sad Puppies 3 siyasi görüş, cinsiyet, ırk gözetmeksizin, sadece iyi olduklarına inandıkları kitapları Hugo'ya aday gösteren Brad Torgensen ve Larry Correia'nın toplu oy kampanyası. Okurlarının yardımıyla hareket ediyorlar. Tor'u boykot etmiyorlar. Kimseyi tehdit etmiyorlar. Biz sadece bu yazarlara da şans verilsin, onların da ödül kazanmaya hakkı var, onlar da iyi yazıyor, mesaj kaygısı içermeyen kitaplar da Hugo'yu hak ediyor diyorlar.

Böyle bakınca Sad Puppies ilk başta gerçekten çok masum görünüyor. Fakat bir önceki yorumumda dediğim gibi muhafazakar olmayan görüşlerin karşısında "mesaj kaygısı olmak zorunda mı" diye isyan ederken muhafazakar mesajlara aynı tepkiyi göstermiyor. Hatta Vox Day'e bile tepki göstermiyor. Bu yüzden masum olmadığını düşünüyorum. Apolitikliği gerçekçi değil, sadece bir strateji. Sad Puppies'in kendi ödülünü yaratmak yerine Hugo'yu ele geçirme çabası da onu samimiyetsiz bulmam için bir başka neden. Gregory Martin duygularıma tercüman olmuş.

Şu mesaj kaygısı meselesi beni de bazen rahatsız ediyor. Bence mesaj vermek isteyen eserini bunun üstüne kurgulamalı. Ama eserin içeriğiyle bağlantılı olmayan mesaj kaygılı parçacıkların esere dahil edilmesi işleri bozuyor. Şimdi hiç kimse 1984'ü, Cesür Yeni Dünya'yı, Fahrenheit 451'i mesaj kaygısı vermekle suçlayamaz, çünkü bu eserler dibine kadar mesajın kendisi ve dibine kadar politik eserler olduğu kuşkusuz. Günümüzdeyse mesaj verme amacı bulunmayan eserlere, mesajlar monte ediliyor. İnsan ister istemez bunu suçlar.

Hatta bazen işler öyle bir noktaya geliyor ki mesaj kaygısı zorunlu hale zorla getiriliyor. Eşcinsellik üzerinden bir örnek verelim. Bir eserde bence eşcinseller de olmalı. Neden olmasın? Bu konuda muhafazakarların karşısındayım. Öte yandan olmak zorunda da değil. Eşcinselliğin romanlarda olmasının engellenmesi ne kadar yanlışsa, bulunmasının zorunlu hale getirilmesi de o kadar yanlış. Bence bu konudaki kriter karakterlerin cinsel yönelimlerinin öyküyle şu veya bu şekilde ilgili olması. Ama pek çok eserde ne heteroseksüel ne de eşcinsel karakterlerinin yönelimi anlamsız. Heteroseksüellik tek doğal durum olarak algılandığından içeriğe etkisiz, eşcinsellik de süs olsun, okuyucu yazarın farklılıklara duyarlı olduğunu bilsin diye eklendiğinden içeriğe etkisiz.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #19 : 11 Ağustos 2015, 00:33:17 »
İhsan Abi şahane bir dosya konusunu ele alıp, uzun olmasına rağmen soluksuz okutan bir makale hazırlamış. Bunun için en başta teşekkürlerimi sunayım öncelikle.

Bugüne kadar bu site bünyesinde onlarca ödül haberi girdik, büyük kısmını Hugo oluşturuyordu. Sadece ödül haberi değil, çevrilen kitap haberlerinde de bu isimle sıkça karşılaşıyorduk. Hatta çevirisini yaptığımız bazı eserler Hugo Adayı ise daha da heyecanlanıyor, okumak için iki kat hevesleniyorduk. Çünkü Hugo dendiği zaman aklımıza "işte kaliteli bir eser" cümlesi geliyordu. Kulis yapılıyor olabilirdi, bunun farkındaydık. Fakat çok da önemsemiyorduk. Buradaki maksat ödülün sahibi olması değil, ödüle aday olabilmiş olmasıydı zaten. Böyle düşünüyorduk. En azından ben böyle düşünüyordum. Taa ki bu yazıyı okuyana dek.

Sağ-sol çatışması dünyanın her yerinde kendini göstermeyi bir şekilde başarıyor ne yazık ki. Çoğu okurun belki de bunlardan kaçarak sığındığı bu türe ait ödüllerin verildiği organizasyonda bile artık işler bu raddeye vardıysa vay halimize. Sırf bir tarafın görüşleri ağırlıkta diye her yıl kayırılmasına kesinlikle karşıyım. Ama buna karşın sığ düşüncelerle bunun olduğunu söyleyip savaş başlatan tarafa da karşıyım. Bilimkurgu dediğimiz olgu zaten yeni ufukları keşfetmek değil midir? Tabularımızı bir kenarda tutmaya devam ettiğimiz sürece, tam da Sad Puppies'in istediği yazım türünün ötesine geçebilir miyiz? Bu çelişkiyle nereye kadar varılır emin değilim. Ne kadar geniş bakılsa da bir yerden sonra kişinin hayata olan bakış açısı satırlar arasında bize göz kırpıyor ne de olsa.

Konu derin, yazı uzun, okuyan mutlu, yazan huzurlu, bense yorum yapabildiğim için rahatım. Kalan sağlar da bizim!
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #20 : 11 Ağustos 2015, 11:02:24 »
@ okanakinci:

Ben de Sad Puppies'in masum olduğunu düşünmüyorum zaten. O alıntı içerisinde yazdıkalrım tamamen kendi sözleri. Benim de daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi hem Vox Day'e ses çıkarmamaları hem de John C. Wirght gibi birine listelerinde yer vermeleriyle beni kaybediyorlar. Hem sözlerinde gerçekten samimi olsalar bile her şeyi başlatanlar, bu işin buralara gelmesine önayak olanlar da yine onlar. Kara Dörtleme'den üçünü örnek göstermen de çok yerinde olmuş bu arada, eline sağlık :)

@ magicalbronze:

Teşekkürler kahramanım admin. Senin bu konuda ne düşündüğünü merak ediyordum, en son okuyacağım deyip ortadan kaybolmuştun çünkü. Görüyorum ki yine aynı kafadayız :) Ya, elbette ki yazarın dünya görüşü öyle ya da böyle satırlarına, karakterlerine, konularına yansır ama Okan'ın verdiği örnek çok güzel burada:

Alıntı
Bir eserde bence eşcinseller de olmalı. Neden olmasın? Bu konuda muhafazakarların karşısındayım. Öte yandan olmak zorunda da değil. Eşcinselliğin romanlarda olmasının engellenmesi ne kadar yanlışsa, bulunmasının zorunlu hale getirilmesi de o kadar yanlış. Bence bu konudaki kriter karakterlerin cinsel yönelimlerinin öyküyle şu veya bu şekilde ilgili olması. Ama pek çok eserde ne heteroseksüel ne de eşcinsel karakterlerinin yönelimi anlamsız. Heteroseksüellik tek doğal durum olarak algılandığından içeriğe etkisiz, eşcinsellik de süs olsun, okuyucu yazarın farklılıklara duyarlı olduğunu bilsin diye eklendiğinden içeriğe etkisiz.

Ben çok hak verdim buna. Bilmiyorum siz ne dersiniz?
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Fiddler

  • ***
  • 565
  • Rom: 32
  • Bazen Herkes Duysun Diye..
    • Profili Görüntüle
    • A. Orçun CAN
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #21 : 11 Ağustos 2015, 12:09:34 »

Alıntı
Bir eserde bence eşcinseller de olmalı. Neden olmasın? Bu konuda muhafazakarların karşısındayım. Öte yandan olmak zorunda da değil. Eşcinselliğin romanlarda olmasının engellenmesi ne kadar yanlışsa, bulunmasının zorunlu hale getirilmesi de o kadar yanlış. Bence bu konudaki kriter karakterlerin cinsel yönelimlerinin öyküyle şu veya bu şekilde ilgili olması. Ama pek çok eserde ne heteroseksüel ne de eşcinsel karakterlerinin yönelimi anlamsız. Heteroseksüellik tek doğal durum olarak algılandığından içeriğe etkisiz, eşcinsellik de süs olsun, okuyucu yazarın farklılıklara duyarlı olduğunu bilsin diye eklendiğinden içeriğe etkisiz.

Ben çok hak verdim buna. Bilmiyorum siz ne dersiniz?

Bence bunun en güzel örneklerinden birini J. K. Rowling'le gördük. Dumbledore'un cinsel yönelimini seri bittikten sonra açıklamasıyla. Okurken biraz kafa yorunca Grindelwald, yalnızlığı vs. derken "acaba?" dedirtiyordu; ama hiçbir zaman hikayeye bir katkı sağlamadığı için gözümüze sokulmamıştı.
Saatleri Ayarlama Enstitüsü okuyalım..

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #22 : 19 Ağustos 2015, 19:57:42 »

George R.R. Martin, Hugo Ödülleri'ne sayılı günler kala, oy kullanacaklar için adeta savaş taktikleriyle dolu bir rehber hazırladı. Kime oy verilmeli, Vox Day (küfür etmeyeceğim, ehem) nasıl saf dışı bırakılmalı, Puppies'den kimler gerçekten ödülü hak ediyor...

M. İhsan Tatari bu defa Martin'in stratejik rehberini çevirdi, yorumlarını da aralara serpiştirdi.

Yazıya BURADAN ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı Grayswandir

  • ***
  • 815
  • Rom: 14
  • You may have heard of me.
    • Profili Görüntüle
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #23 : 19 Ağustos 2015, 22:18:05 »
Genel itibariyle güzel bir yazı, elinize sağlık. Yalnız bir sıkıntı var. Gamergate'i yazıdaki şekilde özetlemek biraz (çok) yanlış olmuş. Zira konu epey derin, ve yazıda herhangi bir şekilde kadın düşmanı falan olmayan dev bir komüniteye(olanları var, kesinlikle çoğunluk değiller) biraz haksızlık ediliyor. Olayları biraz olsun anlamak için belki şuraya bakılabilir, geçenlerde gördüm ve fena bir açıklama olmadığını düşünüyorum.

Vox Day'e gelirsek, kendisi Gamergate'in öncülerinden biri falan değil, sadece bir provokatör. Söylediklerinin çoğunun da Gamergate ile ilgisi yok. Gamergate destekçilerinin çoğunun da kendisiyle ilgili sizinle aynı hislere sahip olduğundan emin olabilirsiniz.
In the beginning the Universe was created.
This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move.

#hayır

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #24 : 20 Ağustos 2015, 00:11:53 »
Sevgili Grayswandir, Gamergate'i bu şekilde özetlemek yanlış diyorsun ama paylaştığın videonun altındaki seksist yorumlar bence durumu videonun kendisinden daha iyi özetliyor. Kaldı ki Gamergate her ne kadar çok daha geniş bir kitleye sahip olsa da hareketin başını çekenlerin bugüne dek yaptığı üç şey oldu:

1) Zoe Quinn adlı kadın oyun yapımcısının hayatını tacizlerle, ölüm tehditleriyle, adresini internetten yaymakla, telefonuna sapıkça mesajlar göndermekle ve cinsel organının "çeşitli özellikleri" hakkında internette iğrenç yorumlarda bulunmakla mahvetmek
2) Anita Sarkeesian adlı kadın eleştirmenin hayatını ölüm tehditleriyle ve adresini internetten yaymakla mahvetmek
3) Brianna Wu adlı kadın oyun yapımcısının hayatını tacizlerle, ölüm tehditleriyle, adresini internetten yaymakla mahvetmek

Şimdi nasıl kalkıp da Gamergate kadın düşmanı bir hareket değildir diyebiliriz ki? Öyle başlamadığını ben de biliyorum, ama sonradan "dönüştüğü şey" bu. Gamergate destekçilerinin bir kısmının asıl amaca bağlı olduğunu ve Vox Day ile türevlerinden hoşlanmadığını da biliyorum. Fakat bu hiçbir şeyi değiştirmiyor.

Burası Vox Day'in kişisel blog sayfası. En tepede ne yazdığına dikkat edin: #SadPuppies. BOYCOTT TOR BOOKS. #GamerGate

Vox Day kendini Gamergate'in liderlerinden biri olarak görüyor ve bunu blog sayfasında pek çok kez dile getiriyor. Ayrıca blog yazılarındaki yorumlara bakarak kendisini destekleyen yüzlerce kişi olduğunu da görebilirsiniz.

Şu da Gamergate hareketine yön verenlerle ilgili güzel bir makale:
http://www.jimchines.com/2014/10/gamergate-and-diversity/

Bakın bakalım üçüncü fotoğraf kime ait. Peki "liderlerin" sarf ettiği sözlere ne demeli? Çeviremeyeceğim, kusura bakmayın. Midem kaldırmıyor.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Fırtınakıran

  • *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
İhsan Tatari'den Yeni Bir Makale: Hugo Ödülleri'nin Ardından
« Yanıtla #25 : 30 Ağustos 2015, 20:56:31 »

Hugo Ödülleri bitti ama sular durulmuyor!

Ödülün ardından yaşananlar ve gelecek yılki ödülün selameti konusunda ciddi tartışmalar yaşanıyor. Dahası, her iki taraf da göründüğü kadar masum değil.

M. Ihsan Tatari, yine bizler için kaleme alıyor ve her iki tarafın da kirli yüzünü ortaya döküyor. Bir yandan da tüm bu süreç boyunca mantığın sesi olanlara ışık tutuyor.

Yazıya ulaşmak için BURADAN buyurun.

Çevrimdışı magicalbronze

  • *
  • 4075
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle

Hugo Ödülleri'nin iç yüzü hakkında geçtiğimiz sene iki okkalı yazı (bu ve şu) hazırlayan M. İhsan Tatari bu sene de durmuyor! Sad Puppies ve Rabid Puppies'ın bu yılki Hugo planlarını da ayrıntısıyla bizlere anlatıyor ve şu soruyu soruyor: "Tehlikenin farkında mıyız?"

Evet, gerçekten de farkında mıyız? Sizleri BURAYA davet edelim.
"Her neyse sahip olunan, doğar ve ölür.
Bu nefsi müziğin içinde sıkışmış herkes
İhmal eder ölümsüz aklın harikalarını."
- William Butler Yeats, "Sailing to Byzantium "

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
G.R.R. Martin’den Hugo Adaylarına Çağrı: “Sakın Çekilmeyin!”
« Yanıtla #27 : 01 Mayıs 2016, 19:57:59 »

George R.R. Martin, 2016 Hugo Ödülleri’ne tartışmalı bir şekilde aday olan ünlü yazarlara ödülden çekilmeme çağrısında bulundu.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz hafta Hugo Ödülleri’nin 2016 adayları açıklandı ve görüldü ki iddia edilenin aksine önceki yıl oylamaları altüst eden Rabid Puppies grubu gücünden hiçbir şey kaybetmemiş vaziyette yine iş başında. Bizler de bu konuyu sizler için enine boyuna araştırmış, doyurucu bir makaleyle karşınıza çıkmıştık.

Tıpkı 2015’te olduğu gibi, ünlü yazar G.R.R. Martin bu olaylar karşısında sessiz kalmadı ve kişisel blog sayfasında “Puppy Savaşları Devam Ediyor” başlıklı bir yazıyla durumla ilgili yorumlarını paylaştı.

Ünlü yazarlara "ödülden çekilmeme" çağrısında bulunan Martin'in demecine buradan ulaşabilirsiniz.

Ben Martin'e feci derecede hak verdim bu konuda, siz ne düşünüyorsunuz? Fantastik okurunun bu adama biraz kırgın olduğunun farkındayım ama hem geçen ödüllerde hem de bu yıl sergilediği tavır ve belirttiği görüşleriyle beni fena tavlıy... öhöm... saygımı kazanıyor ciddi ciddi.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Hugo Ödülleri 2016: Ve Kazanan Rabid Puppies…
« Yanıtla #28 : 04 Eylül 2016, 18:48:32 »


Hugo Ödülleri 2016: Ve Kazanan Rabid Puppies…

Sağ ve sol görüşlü grupların Hugo Ödülleri üzerinden yürüttüğü soğuk savaş bu yıl da ilginç sonuçlara sahne oldu.

Sitemizi yakından takip edenlerin çok iyi bildiği üzere, geçtiğimiz şu son 3-4 yıldır Hugo Ödülleri sağ ve sol siyasi görüşlü yazarlarla yayınevlerinin arasında geçen çekişmeli bir savaşın merkezi konumunda. Bizler de bu mücadeleyi neredeyse başından beri yakından takip ediyor, tüm gelişmeleri size aktarmaya çalışıyoruz.

Hugo'da sular bu sene de durulmadı. Üstelik Rabid Puppies grubu 6 dalda birinciliği kucaklayarak hem ödüllere etki etmeyi başardı hem de önemli bir işe imza atmış oldu. Detayları buradan okuyabilirsiniz.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Bay_Karamsar

  • ****
  • 865
  • Rom: 12
    • Profili Görüntüle
Ynt: İhsan Tatari Yazdı: Çanlar Hugo Ödülleri İçin Mi Çalıyor?
« Yanıtla #29 : 04 Eylül 2016, 19:46:44 »
Sizlerin vasıtasıyla, Hugo Ödülleri Savaşı'nı takip ettikçe, aklıma gelen ilk cümle, Alien vs Predator afişi süsleyen, "Kim kazanırsa kazansın... biz kaybedicez." oluyor :(.