Kayıt Ol

Yazarlar Turu: Odak Ülke Türkiye'nin İlk Etkinliği!

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle

Türkiye, 2013 yılındaki Londra Kitap Fuarı'na Odak Ülke (Market Focus Country) olarak katılacak. "Yazarlar Turu", bu katılımı duyurmak amacıyla British Council tarafından tasarlanıp yürütülecek olan paralel kültürel etkinliklerin ilki.

Türkiye, Londra Kitap Fuarı'na 2013'te Odak Ülke olarak katılımını gerçekleştirecek. Bu sayede Türkiye'deki yayıncıların uluslararası alanda işbirliği geliştirmelerine ve sektörün daha rekabetçi bir yapıya kavuşmasına destek olunması amaçlanıyor.

Türkiye'nin Odak Ülke olarak Londra Kitap Fuarı'na katılımını desteklemek amacıyla British Council Türkiye işbirliği ile İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin farklı bölgelerinde çeşitli kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri düzenlenecek.

Bu etkinliklerden ilki, 2-9 Mart arasında İstanbul ve Konya'da düzenlenecek olan "Yazarlar Turu" ile başlıyor. Yazarlar Turu etkinliği kapsamında dünyaca ünlü yazarlar; Anjali Joseph, Evie Wyld, Maggie Gee, Tim Pears ve Tom Connolly Türkiye'yi ziyaret ederek çeşitli konu başlıkları altında paneller düzenleyecek. İsteyen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek bu etkinliklerde katılımcılar sevdikleri yazarları dinleme ve onlarla tanışma imkâni bulacaklar.

Odak Ülke Programı, belli bir pazara dikkatleri çekmek, o bölgeye ve yayıncılık sektörüne yönelik ticari bağlantıları vurgulamak ve dünyanın geri kalanı ile ticari ilişki imkanları sunmak amacıyla 2004 yılında ilk kez uygulanmıştır. Türkiye'nin 2013 yılındaki Odak Ülke katılımının ana eksenini; Türkiye'den yayıncılık sektörünün fuarda temsil edilerek, profesyonellere yönelik bir dizi etkinlik ile yabancı meslektaşlarıyla biraraya gelmesinin sağlanması ve Londra başta olmak üzere Britanya'nın farklı bölgelerinde düzenlenecek kültür, sanat ve edebiyat etkinlikleri oluşturacaktır.

Londra Kitap Fuarı, telif haklarının yanında baskı, radyo, TV, film ve dijital ortamlar için dağıtımının kullanım haklarının görüşmeleri ve satışının yapıldığı küresel bir buluşma yeridir. Her ilkbaharda dünyanın önde gelen yayıncılık ve kültür başkenti olan fuar dünya yayıncılığının geleceğine yön veren gelişmeleri keşfetme, anlama ve edinme adına eşsiz bir olanaktır. Londra Kitap Fuarı yayıncıların ihtiyaç duydukları işbirlikleri oluşturabilmeleri için gerekli ortamı ve olanakları sağlamaktadır. Londra Kitap Fuarı 2012 yılında 41. yıldönümünü kutlayacak ve 16-18 Nisan arasında gerçekleşecektir. Daha detaylı bilgi için lütfen www.londonbookfair.com'u ziyaret ediniz.

Ayrıca etkinlik ile ilgili detaylı bilgileri buradan ve buradan alabilirsiniz.