Kayıt Ol

Eh, öyle işte

Çevrimdışı Raisor

  • ***
  • 793
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Eh, öyle işte
« : 12 Aralık 2011, 20:49:18 »
Bir parçamda sen varsın, diğer parçam yok sanki. Evet, doğru okudun. İçimde bir yerde sen varsın bir tek, diğer yerlerim felç olmuş sanki. Şöyle usulca pencereye dayarsın ya başını bazen;  nerede olduğun fark etmez. Bu bir otobüs camı da olabilir, ya da bir tren veya uçaktasındır belki, usulca ağarmış güneşin resmini seyredersin. İşte öylesin sen de! Çok uzaklardan usulca izlerken seni, kulağımda kulaklık, bir aşk şarkısının en vurucu dizeleri çalıyorken, bir güneş gibi ağarıyorsun.

Mimiklerime önem veriyorum sen yanımdayken. Korkuyorum, kötü bir hareket yaparım da soğursun benden diye. Artık daha bir önem vermiyorum yediklerime. Hatta yemiyorum bazen. Biliyorsun, pek de yakışıklı değilim. En azından kilo almayım diyorum. En azından kusursuzluk olsun fiziğimde. Belki sonsuz bir kavramda seversin beni de, gitmezsin diye.

Nar ağacı, kekik kokuları. Bunlar seni anımsatıyor. Usulca kokluyorum, yemeğime tat verecek bu tütüleri. Güneşin ağardığı gibi batabileceğini biliyordum. İşte o yüzden hep koştum batan güneşe doğru. Hiç batmasın güneş diye, Dünya döndükçe ters yöne koştum bende. Ne dağ duracaktı önümde ne bir nehir, ne de okyanuslar. Asla batmayacaktı güneş. Hep tepede yakacak, ısıtacaktı tenimi. Oysa bilmiyorum, ne zaman güz geldi, kara bulutlar kapladı Güneşimi?

Öyle işte.

Eh, ağlayamaz pek çoğumuz. Özellikle de erkekler, ağlayamaz. Sadece oturup bir kadeh daha içerler evdeki balkonlarında. Karşıda betonarme bir manzara, bir sigara daha yakarlar. Sevdiklerine 'Özledim' bile diyemezlerken, Tüm İstanbul'a haykırırlar "Özledim onu!" diye. Ve hala ağlayamazlar. İzmarit kayar ve düşer birden ellerinden, gözlerinden damlamayan gözyaşları gibi.
Vahşet her yanda ulu orta sergilenirken,

Sevişmek için saklanmak zorunda kaldığımız bir Dünyada yaşıyoruz.

-John Lennon.